21

(279 replies, posted in Getuigen)

Dag Bely, dit is de eerste keer dat ik dit topic doorneem, toch wil ik jouw bedanken voor de ervaring die jij naar buiten gebracht hebt.
Wat sommige forum leden ook mogen beweren, vind ik het énorm interessant om te lezen in welke entourage Philippe zich bevond,
en wat af te leiden uit zijn lichaamstaal.

Wel ondervind ik dat Vos in het verleden meerdere interessante pistes links heeft laten liggen, of als foutief heeft bestempeld. Begon hij er zijn buik van vol te krijgen? Waren verklaringen die in zijn visie niet paste foutief? Of zat hij er net op en wilde hij zich hierop enkel focussen.

Dat de speurders duidelijk wisten over wie het ging geloof ik graag. Net zoals het feit dat zij veel meer weten dan wij denken. Maar eens ze daarmee buiten komen, dan weet iedereen het ... Nogmaals, bedankt voor jouw zeer nuttige bijdrage!

22

(14 replies, posted in Westland New Post)

Indien Jean-Philippe Van Engeland waarheid spreekt, en dat de wapens van de Bende van Nijvel vervoerd werden via De Pomp, uit hoeveel splintergroepen bestond deze bende dan?

Op dit forum heb ik ooit gelezen dat de bende niet op de hoogte was van elkaars overvallen / misdaden, wel ik begin meer en meer in splintergroepen te geloven die van bovenaf door een beperkt aantal personen geleid werden. Dit maakt het zo moeilijk om die rode draad te vinden!

Als we alle misdaden op een rijtje zetten en deze indelen op tijdspanne / niveau van amateurisme / professionaliteit / wapens / wagens ... komen we op minstens 4 groepen uit.

23

(66 replies, posted in 1980-1989)

Dag Kees, in mijn mening is er tijdens de bende-aanvallen zéker sprake van voldoende back-up welke in de schaduw staat tot het moment dat het echt nodig wordt om in te grijpen.

Dit blijkt duidelijk uit de a) getuigenissen van Cocu (ook al geloof ik niet alles tot op de letter), b) individuen welke in Aalst op het moment van de overval gespot werden, c) een wagen die enkele minuten alvorens een overval op de parking blijf staan, ....
Een bende die na de proloog scherp staat in het vluchten na een overval zal vast en zeker een back up hebben indien het echt fout loopt.

Ik sluit mij aan dat de Bende Haemers niet te vergelijken valt met de Bende Van Nijvel, enkel dat Patrick Haemers gebruikt is als stroman. Waar zie ik Haemers wel? In de voorbereiding van Aalst (hij is degelijk herkend geweest alvorens de overval), en in de eigenlijke overval van Overijse. Waarom de laatste? Dit deels omwille van de bekentenis, en deels omdat dit volgens mij niet hetzelfde team was Eigenbrakel.

24

(753 replies, posted in 1985)

In mijn mening moeten we de mogelijkheid in acht nemen dat de overvallers in Eigenbrakel verschillend kunnen zijn met deze van Overijse. Waarom zou je bij de ene overval een kind in leven laten, en bij de andere dit kind van het leven ontnemen.

Dat het ging om een mogelijke afrekening om Finne zou me niet van de stoel laten vallen. Achter elke moord kan er steeds een verband gelegd worden (theoretisch) al is het in het geval van deze bende steeds een verband in eerste lijn.

Dat Finne door rijkswachters (valse) naar de Delhaize geëscorteerd werd is mogelijk... hebben politieagenten langs de Diable geen wagen tegengekomen dat op een rijkswachtvoertuig moest lijken? Dezelfde tactiek kan toegepast zijn om het koppel aan de DATS van het leven te ontnemen. Indien deze moorden niet politiek getint waren, spreken we over iets te veel toevalligheden van slachtoffers die gelinkt worden aan CEPIC.

25

(61 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

In zijn verhoor van 24 november 1983 heeft Michel Cocu het ook over de overval in Ukkel. Cocu verklaart dat hij de chauffeur was. Ze zaten met vier in de Golf: Cocu als chauffeur en naast hem Adriono Vittorio. Er werd volgens Cocu ook een BMW gebruikt, maar hij kon zich de kleur van de wagen niet meer herinneren. In de BMW zat Baudet met twee andere personen. Zij hadden de rol van wachters.

Volgens Cocu waren er dus zeven mensen betrokken bij deze overval: hijzelf, Vittorio, Baudet en vier niet genoemde personen (twee in de Golf en twee in de BMW). Eén van deze onbekende gangsters gebruikte een knuppel. Cocu kende deze persoon niet maar hij zou hem wel herkennen moest hij hem zien.

Ze gebruikten een riot gun, de Ruger P38 van Cocu en een 9 mm. Nadien zouden ze tegen Cocu gezegd hebben dat ze niet met zijn wapen geschoten hebben maar met de 9 mm. Na de overval zijn ze met de wapens en wagens teruggekeerd naar de garage in Drogenbos.

Wat is hier verder van gekomen?!

26

(717 replies, posted in 1982)

De overvallers van de wapenwinkel Dekaise hadden een weegschaal in de auto, was deze om zelf kogels te produceren (gewicht afmeten)?

Is het mogelijk dat deze overval in scene gezet is om op deze manier aan wapens te geraken? Ik bedoel hiermee dat Dekaise op de hoogte was van wat er ging gebeuren?

27

(110 replies, posted in 1982)

Is het mogelijk dat Pourtois mee achter de overval in Dinant zat? Hij wist welke wapens er ter beschikking waren, hij kende de winkels, aan munitie was er genoeg via zijn eigen route. Hij leverde immers deze munitie voor dit specifiek wapen...

28

(94 replies, posted in 1990-1999)

VTM-anker Faroek zal in elk geval wel te springen staan om een reportage te maken.

29

(94 replies, posted in 1990-1999)

Christian de Valkeneer?

30

(40 replies, posted in Hypotheses)

Dank je voor bovenstaande feedback en de aanmoediging om het persoonlijk werk voort te zetten.
Een ideaal scenario bestaat uit het aantonen van motieven, en van daaruit verscheidene partijen met elkaar in verband te brengen.
Aan de hand van deze wijze worden lege velden met namen van daders of instellingen ingevuld.

De buitenlandse of verscholen diensten heb ik in deze hypothese bewust niet vernoemd omdat ik momenteel te weinig kennis bezit hierover. Na voldoende onderzoek maak ik hier werk van!