11

(14 replies, posted in Andere)

Martin Holland wrote:

...  Die memoires blijft een bron van speculaties, maar dit is zeker heel plausibel.
Hoewel Guy Bouten er hier en daar best wat aan veranderd zal hebben geloof ik wel dat het verhaal wat in die memoires staat wel echt is.  Veel mensen verdenken Bouten er van dat hij het allemaal zelf verzonnen heeft, maar dat betwijfel ik ten zeerste.
Waarom?  ...

Heb je zijn boek gelezen?
Ik heb zijn laatste boek direct gekocht en zelfs tweemaal gelezen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de memoires door Bouten zelf zijn geschreven. Je kunt dit zien aan de hand van de informatie die uit de memoires naar voor komen, dit is allemaal bekende materie en elders terug te lezen.

En voor wat Sweerts betreft, geldt ook voor Beuckels... ze kunnen het zijn maar ook niet. Je komt er ook nooit achter want ze zijn dood. Dat maakt het voor Bouten ook wel heel makkelijk; doden protesteren niet.

Wat ik (en waarschijnlijk meer mensen) zo vreemd vind is dat de Bende telkens aan "carjacking" deed om een auto te verkrijgen. Voor gangbare criminelen was het over het algemeen eenvoudig om een auto te stelen. De bendes van gangsters als De Staerke en Haemers stalen hun vluchtauto's. Dus als ze betrokken zouden geweest zijn, waarom dan hier niet?

Wat dat betreft zeker amateuristisch... Maar als je dat kijkt naar zigeuners of kampers als mogelijk dadergroep; juist voor hun was autodiefstal weer erg gebruikelijk.

13

(678 replies, posted in 1985)

Wanneer je Loden Jaren leest van Paul Ponsaers (uitgave 2018):

  • Blz. 353 onderaan: "Om 20.12 uur hebben de gangsters de parking van de Delhaize van Eigenbrakel verlaten"

  • Blz. 354 "Het duurt nog geen kwartier vooral de Bende opnieuw opduikt, ditmaal aan de Delhaize van Overijse (Jesus-Eik), aan de Brusselsesteenweg nr. 399. Het is intussen 20u35."

Ponsaers schrijft dus geen 20.27, maar 20.35 een verschil van 8 minuten wat de reistijd naar 23 minuten brengt. De vraag is natuurlijk sowieso hoe nauwkeurig deze tijdstippen zijn, het lijkt me niet dat er iemand met zijn horloge bij heeft staan klokken.

14

(680 replies, posted in 1982)

Kurosawa wrote:

Je bedoelt dus eigenlijk dat 'kampers' bewoners zijn van een woonwagen geen zigeuners zijn? Kennen die 2 gemeenschappen elkaar dan?

15

(551 replies, posted in Bende De Staerke)

Ja dat zou natuurlijk ook een mogelijkheid zijn of wellicht ander chantagemateriaal als levensverzekering. Wel typisch dat Philippe De Staerke er financieel gezien niet van heeft weten te profiteren. Is er informatie of Philippe De Staerke een gokker was?

16

(551 replies, posted in Bende De Staerke)

Tru Dat wrote:

Ik zeg niet dat De Staerke uitvoerder was maar hij weet absoluut meer.

Wanneer Philippe De Staerke echt meer zou weten, zou hij dan al niet veel eerder vermoord of gezelfmoord zijn?

17

(680 replies, posted in 1982)

De daders kunnen inderdaad kampers geweest zijn gezien de aanwezigheid van het kamp nabij. Overigens is er een verschil tussen kampers en zigeuners, die zijn namelijk niet hetzelfde want niet alle kampers zijn zigeuners.

Wat natuurlijk wel is, is dat het kasteel van Beersel direct naast de afslag van de E19 ligt, waardoor de daders ook vrij eenvoudig vanuit het Brusselse gekomen kunnen zijn

18

(1,094 replies, posted in 1985)

Ook Michel Cocu heeft bekentenissen gedaan en later ingetrokken. Is dus helemaal niet uniek

19

(11 replies, posted in Vragen)

Heel simpel; het waren psychopaten. De modus operandi van psychopaten logisch te verklaren gaat niet lukken. Het waren lustmoordenaars

20

(1,036 replies, posted in Andere)

Robert5 wrote:

Waarom zijn hier nu pagina's verdwenen?

Misschien omdat die compleet off topic waren?