21

(503 replies, posted in Algemeen)

En het nichtje van Hubert.

22

(9 replies, posted in Politiek & Business)

Het leger werd onder voogdij geplaatst. Tegenwoordig is het een pool van helpende handen.

23

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

9 x 19 ou .380 ?

Xenophon wrote:

Debels schrijft in zijn artikel o.a. het volgende vrij cruciale zinnetje:

Een bron is (terecht) verontwaardigd dat de analyse van Elise onder de mat werd geveegd. Die bron op basis van de synthesenota van Elise: “Madani Bouhouche heeft een wapen uit de gestolen collectie van Juan Mendez verkocht aan Robert Darville. Een van die wapens heeft gediend bij een aanslag door de Bende Van Nijvel. Dat wapen is teruggevonden in de garagebox gebruikt door de Bende Haemers.”

Indien 'gediend' = 'gebruikt' zoals wordt geïmpliceerd dan klopt ofwel het bovenstaande niet, ofwel is de ballistische tabel die door de onderzoekers gebruikt wordt verkeerd.

De diefstal bij Mendez vond plaats op 15 mei 1985 dus dat fameuze wapen kan enkel na die datum gebruikt zijn geweest.

Kijkend op de ballistische tabel komt er maar één wapen voor dat nooit vóór die datum werd gebruikt. Dat is de Ingram in 9x19 mm. Die Ingram werd gestolen bij Dekaise. Op de officiële lijst met bij Mendez gestolen wapens komt geen Ingram voor.

Quid? Dit is niet onbelangrijk, heel de theorie van rechtstreekse betrokkenheid en een wapenlink naar Bouhouche hangt ervan af.

Voor zover mij bekend werd geen enkel wapen dat door Bouhouche werd gestolen (de SIE-kraak en Mendez) ooit gebruikt bij een bendefeit. Tot zover de nauwgezetheid. Als iemand dat kan weerleggen hoor ik het graag.

Wat Poelman bedoelde weet ik niet. Ik vermoed dat er ook in 1986 al net zoals nu een 'shortlist' was van (de doden niet uitgezuiverd) een kleine 30 personen die 'high potentials' zijn als dader voor minstens één feit.

24

(116 replies, posted in Gladio)

Het inbeelden van steeds meer verbindingen is een geweldige manier om een Gordiaanse knoop te krijgen. Het maakt niet uit, de procureur heeft het onderzoek gestopt. Er gaat niets meer in of uit de doos. Op een dag zal de grote tovenaar haar laten verdwijnen. De tijd zal het geheugen wissen. Een bloedbad in de 20e eeuw. Nou ja, de eerste wereldoorlogen.

25

(11 replies, posted in Andere Personen)

Wat een intuïtie! Als een smeris.

26

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Opgelost. Het is het woord.

27

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

We moeten altijd een betrouwbaarheidsfactor toevoegen aan informatie of een persoon. De onmogelijkheid van slagen is te wijten aan de algemene kwaliteit.

28

(36 replies, posted in 1983)

Het hangt ervan af wat wij professionals noemen. Volgens de legende waren het de Amerikaanse militaire geheime diensten die, via Joël Lhost, Cocu en de Borains rekruteerden. We kunnen Christian Amory er ook van verdenken de Borains namens Dani Bouhouche te hebben gerekruteerd.

29

(503 replies, posted in Algemeen)

Meester Vermassen is een beetje moe.

30

(107 replies, posted in Hypotheses)

Geloof de Mossad-agenten niet. Zij zouden er goed aan doen zich weer op hun hoofdtaak te concentreren.