1

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Django68 wrote:

Zou het niet een optie zijn om AI op het hele dossier los te laten? Voor een mens is er geen beginnen aan. AI verwerkt alle gegevens in een heel snel tempo. Eigenlijk is het op een manier hetzelfde als wat profilers doen. AI ziet details die wij niet opmerken

Dan hangt het ervan af wat je die AI voedt. Als die info niet klopt, ben je niet veel met AI. Er zijn stukken uit het dossier 'verdwenen', waarschijnlijk waren dit dan sleutelstukken. Als je dan AI laat lopen op de rest van het dossier, dan kom je ook niet veel verder vrees ik.

2

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Zou hij Guy Bouten in gedachten hebben gehad bij zijn vermomming op de foto bij het artikel? smile

3

(37 replies, posted in Slachtoffers)

Spectator Of Life wrote:

Ongelooflijk en tezelfdertijd toch geloofwaardig als we naar de zuivere 'data' kijken die ons bekend zijn. In verband met sommige slachtoffers lijkt het onwaarschijnlijk dat de Bende kon weten dat ze op tijdstip x op plaats y konden zijn.

Exact. Er is te veel toeval om toevallig te zijn en wanneer het niet toevallig zou zijn, dan is het verdomd goed voor elkaar gebracht. Ik weet het, de mens is van nature geprogrammeerd om patronen te herkennen, maar sommige zaken lijken zuiver bewust de bedoeling te zijn geweest. Alleen, wat was het doel (of meerdere doelen, die gelukkig samenvielen), en wat is afleiding?

4

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Zou hij misschien nerveus geworden zijn omdat hij een patroon herkende onder bepaalde slachtoffers en leek hij te beseffen dat hij moest vrezen voor eenzelfde lot?

Of besefte hij dat hij op een bepaal moment overbodig is geworden in een bepaald verhaal?

Als je er naar kijkt met wat we er over weten lijkt het alsof hij een risicofactor moet zijn geweest. Maar zou het kunnen dat hij is vermoord om een bepaalde laag of piste toe te voegen?

5

(37 replies, posted in Slachtoffers)

Toch wel ongeloofelijk hoe klein de wereld wel is... Nadruk op 'ongeloofijk'. Zelfs scenarioschrijvers van Thuis of Familie zouden moeite hebben met 'the suspension of disbelief' voor dit scenario.

Heeft de zoon ooit gezegd waarom ze net dáár waren op dát moment?

6

(37 replies, posted in Slachtoffers)

Is van Bozidar Djuroski geweten of hij een regelmatige bezoeker was van de Delhaize? Via zijn zoon eventueel...

Wanneer ik dit lees komt spontaan het 'BSR-grapje' waarmee de Bende Haemers zich kenbaar maakte na de ontvoering van VDB naar boven bij mij ... Ik geloof dat er in het Bende van Nijvel-dossier ook nog zulke cynische verwijzingen zitten?

8

(200 replies, posted in Bibliografie)

fenix: Dankjewel. Bedankt voor de link. Zoiets dus, inderdaad.

Wanneer je bijvoorbeeld bij ons naar de podcast Waar is Zuster Gabrielle luistert - SPOILER ALERT - dan kom je op het einde toch tot de conclusie dat het had gekund, ze had gevonden kunnen worden.

Spijtig dat Peter R. Devries zich er nooit heeft in vastgebeten. En zonde ook dat we hier in Vlaanderen en bij uitbreiding België, zo iemand niet lijken te hebben. Ik neem natuurlijk aan dat niemand wil eindigen zoals Peter R. Devries, dus je zou al een virtuele presentator/onderzoeker moeten gebruiken of zo...

9

(200 replies, posted in Bibliografie)

Ik ben ook allang blij dat er ûberhaupt een fictiereeks gekomen is. Het verhaal zit eigenlijk verbazend goed in elkaar. Waarmee ik wil zeggen dat er een geloofwaardig plot is dat mooi is opgehangen aan de drie fictieve hoofdpersonages. Het echte dossier meandert dat het doet duizelen, dus is vind de aanpak van de scenaristen in deze zeer geslaagd. Ze weten de waas die over deze zaak hangt over te brengen zonder dat het plot onsamenhangend wordt.

Gaan de mensen een verkeerd beeld krijgen door deze reeks? Geen idee, zij die er meer over willen gaan weten zullen zich zelf wat meer in de zaak storten en proberen hun beeld ervan op te maken. Ik zou het publiek hierin niet onderschatten. Het feit dat er tenminste al aandacht voor is, is al een hele overwinning op zich. Na Niet Schieten werd het toch eens dringend tijd.

Het opmerkelijke wat je wel hebt na het zien of lezen van zulke films, series of boeken, is het gevoel van leegte dat blijft knagen door de onbeantwoorde vragen. Het besef dat het voor de slachtoffers geen fictie is, maar de realiliteit, daar zit de hoofdwaarde van een serie zoals deze.

Ik hoop echt dat er ooit antwoorden komen. Maar hoe? Ergens denk ik dan dat er soort van interactieve podcast of documentairereeks zou moeten komen die dan eerst de focus legt op één enkel bendefeit, om dan eventueel verder te kunnen gaan om te zien waar men eventueel uitkomt of zo... De vraag blijft dan of dit wel mogelijk is zonder dat de zaak verjaard is.

10

(784 replies, posted in 1982)

gloacoster wrote:
TTDDEET wrote:

Ergens wel juist, Aalst is niet het enige. Beter een case als deze oplossen en daar uit verder werken.

Zoals ik al op dit forum had geschreven, als de aanslag in Aalst niet had bestaan, had dit forum niet bestaan. Behalve Temse (omdat er in Wallonië geen fabriek was die kogelwerende vesten maakte) gebeurde alles aan de andere kant van het land.

Ik begrijp ergens wel wat je bedoelt, maar laten we toch niet vergeten dat de volgende plaatsen zich wel degelijk op wat nu Vlaams grondgebied is bevinden: Overijse, Beersel, Halle, Erps-Kwerps, Diegem, Zaventem, Vilvoorde, Hoeilaart, Haacht, ...  (en dus toen nog wel nog wel de provincie Brabant).