2,151

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Beste Ben, het is een hypothese natuurlijk, niets meer. Bewijzen zijn er helemaal niet en de indicaties zijn verre van duidelijk. Maar toch. Ik heb niet het gevoel (voor zover gevoel een goeie leermeester is) dat het om een minder bekende tot onbekende buitenlander gaat hier. Daarvoor is het dossier "te omvangrijk" en de bezorgdheid van de Staatsveiligheid te groot en dus te belangrijk voor België.

Het feit dat de Fransen er van op de hoogte zijn hoeft niet noodzakelijk te wijzen op het buitenland, het lijkt me niet abnormaal dat er bepaalde grensoverschrijdende belangen mee gemoeid zijn maar dat de kern van de zaak in België te zoeken is. Ik vind het niet onrealistisch dat de Fransen zich zouden gaan interesseren voor Nihoul, gezien de omvang van zijn actieradius (genoeg om een "omvangrijk dossier" over te schrijven overigens - het betreft de periode waarin Nihoul genoemd wordt in de zaak Van Hees en Dellaert en dat hij niet weg te denken is uit de "roze" hot spots van Brussel - alleen al zijn vele fraudedossiers).

Mijn kennis over Cryns is te beperkt en het lijkt me onwaarschijnlijk dat Dumont (hoewel tot over zijn oren in de zaak zit) Mr. X zou kunnen zijn. Maar Nihoul ... "Omkoopbaarheid en amoraliteit"? Overduidelijk. "Onvoorzichtigheid"? Jawel. "De realiteit overtreft de fictie". Als men de X-dossier mag geloven, inderdaad. "Meer dan voldoende om elk redelijk mens in het gareel te houden." Zijn rol in roze chantage kan wijzen op het in gareel houden. "Moeilijk in toom te houden." Juist. "Gestoord." Tja. "Onvoorspelbaar en inconsequent." Behoorlijk. "Egocentrisch en megalomythomaan." Overduidelijk. "Zonder enige twijfel masochist." Gezien zijn aanwezigheid in kinky clubs.

"Er zullen te allen kante interventies nodig zijn om hem te grote problemen te besparen. Naar het schijnt is het nu al goed uit de hand aan het lopen." Zie maar welke stunts er allemaal nodig waren bij het losbreken van de zaak Dutroux. En als laatste het betreft een "nébuleusedie" waar Raes van wakker ligt. Dus een Belgische. Gezien de impact van Mr. X (zwaar dossier, realiteit die fictie overtreft) en gezien alle nébuleuse kernen van België in de zaak Nijvel/Dutroux/CEPIC/roze balletten/... genoemd worden kan het haast niet anders dan dat de naam ergens op deze site moet staan. Of op mijn grafisch overzicht » mapper.nndb.com

Ik vind het een bijzonder interessante brief.

2,152

(20 replies, posted in Organisaties)

Opus Dei. Ach ja, er zullen wel een paar verbanden zijn hier en daar. Maar dan komt het al snel bij de Illumunati, Skulls&Bones en de hele santaboetiek uit en voor je het weet zitten er alleen maar geflipte new agers op het dossier op zoek naar kleine grijze wezens. Ik zou alle info die de kant van het grote internationale complot uitgaat met een grote korrel zout nemen. Achter de schermen heeft men niets liever dan dat het hele dossier belachelijk kan worden gemaakt en toegeschreven kan worden aan de hersenspinsels van een paar gekken (zoals het geval was met de X-dossiers).

2,153

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

Beste Koen, ik vrees dat het daarvoor nog wat te preliminair is - bovendien: er staan een aantal links in vet die ik persoonlijk ofwel waarschijnlijk ofwel zeer interessant vind (bvb de info van swansongunsung omtrent Noel en het dossier Toussain). dat maakt dat het een subjectieve interpretatie is en het misschien dus geen goed idee is om het schema als directe link te plaatsen. ik ben natuurlijk wel blij met de interesse en ik luister graag naar tips over de relevantie van bepaalde links.

Het zou bv. interessant zijn mocht ik het wachtwoord aan iedereen op de site verspreiden zodat we er samen kunnen aan werken maar dan vrees ik dat het te chaotisch wordt en dat er eventueel personen met slechte bedoelingen zouden kunnen gaan saboteren. Het schema heeft mij alvast geholpen met een aantal dingen duidelijker in te zien: netwerkverdichtingen rond bepaalde personen, aaneensluiten van bepaalde dossiers, ... Er liggen geen bewijzen in vast maar een aantal patronen komen naar voor. Zo duidelijk dat er geen sprake meer kan zijn van toeval.

2,154

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

swansongunsung wrote:

Ou Jean-Paul Dumont.

Inderdaad, heb ik ook aan gedacht - maar komt die overeen met het beschreven profiel van gestoorde masochist? Voor Nihoul lijkt me dat evidenter. Heeft iemand zicht op de persoonlijkheid van Crijns?

2,155

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Is er iemand die al de piste Nihoul heeft overwogen? Dat lijkt me iemand die wel als "gestoord, onvoorspelbaar, inconsequent, egocentrisch, megalo-mythomaan en masochist" kan getypeerd worden.

'85-'86. Het was net in die periode dat Carine en Kristien vermoord werden ("dingen die de fictie overtreffen") en dat Dutroux en Van Peteghem actief waren. Het is ook de tijd van de sexfuiven in de Mirano van Cryns en Alewaeters (die met Nihoul samenwerkte in Cadreco).

Maar wat wordt dan bedoeld met: "...zolang men de belanghebbende zal kunnen gebruiken": het chanteren met bezwarend materiaal? maar wie is dan de nébuleuse? De groep rond Cryns? Iemand enige suggesties? Of zit ik er helemaal naast?

2,156

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

bedankt voor de opmerkingen, heb het verslag Toussaint voor een deel verwerkt - ik blijf het schema van tijd tot tijd updaten (er is nog enorm veel werk aan)

het is een wirwar, dat is juist maar het is interessanter te zien waar die wirwar juist ontstaat (rond personen als Nihoul, Verdeyen, Dumont, Vander Elst, De Pauw, VdB, ...) eerder dan alle individuele lijntjes te kunnen volgen. Ik probeer te werken met grote blokken: misdaad (geel), politiek (blauw), fascisme (bruin), prostitutie (rood)... en die blokken aan elkaar te linken - zie de dikke lijnen die volgens mij de meest interessante individuele linken zijn en voor een deel het mogelijk scenario bloot leggen

maar het kan beter, ik doe mijn best

2,157

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

Zou het niet helpen om alle bestaande info eens structureel te gaan ordenen, bv. grafisch - ik heb een eerste ruwe poging gedaan (zie onderstaande link) maar dit schema is nog incompleet kan natuurlijk nog veel beter worden uitgewerkt » mapper.nndb.com (Zie "click to explore this map" of download jpeg.)

2,158

(19 replies, posted in Andere Personen)

Mee eens natuurlijk, zo ben ik nog een aantal namen tegengekomen, maar de kerel op Facebook is onmiskenkenbaar dé J.P. Dumont: Brussel, advocaat, katholiek, ... (wat een onfrisse tronie overigens). Ook het profiel van de bron van Swansongunsung (zie hoger) komt mooi overeen, ik steek er mijn hand voor in het vuur, nietwaar Swan?

2,159

(19 replies, posted in Andere Personen)

Op www.facebook.com de naam van deze persoon ingeven levert overigens een verassende vriendenkring op: een hoop ultraconservatieve lieden, een paar politici en nogal wat Turken. Gek wie men allemaal vinden kan op Facebook trouwens, Jean-Paul Dumont eens proberen bv., weet je ineens hoe de man eruit ziet.

2,160

(4 replies, posted in Andere Personen)

Wie is die man en wat heeft hij op zijn kerfstok?