11

(643 replies, posted in 1983)

Hestur wrote:

Het lijstje mogelijke verdachten zou wel héél kort worden. Als er iets van het verhaal aan is, is dit zowat genoeg om de zaak op te lossen.

Het lijstje is zelfs zo kort dat je het niet voor mogelijk houdt. Dat is het dominosteentje. Hij heeft me immers nog iets gezegd, wat ik dus nog nergens schreef. Het was destijds zo simpel om ze te pakken, en men wou niet. Als men wel wou, waarom luisterden ze dan niet naar ons? Het is hun volste recht om ons niet te geloven, te twijfelen of wat dan ook. Maar het verzuimen om er zelfs maar  iets mee te doen is in deze context zelfs misdadig. (Dankzij Vos!)

Zoals je weet heb ik bij Gerolf Annemans gezeten (op zijn Antwerps bureau) omdat hij toen in de bendecommisie zat. Wie hem kent mag het gerust vragen, maar ik denk geciteerd te zijn ergens in een boek van hem. Ik heb in de loop van de jaren (nu wel een dikke 10 jaar geleden) zelfs gerechtsjournalist José Machelin gesproken op een "veilige locatie". Zo bang ben ik dus. José zat toen zelf in moeilijke papieren wegens een proces tegen hem. Hij fronste de wenkbrauwen toen hij mijn brief las en vond het zelfs veel te gevaarlijk om verder te gaan graven.

Ook omdat ik uiteraard veilig uit de wind wou blijven. Wie graaft heeft immers risico om een loden bol tegen te komen hé! Enfin, die ene man (kan zelfs de reus zijn) zou ik nog wel eens terug willen spreken, maar liefst gemoedelijk als toen. En ik hoop (maar denk het niet) dat die anderen al onder de grond liggen.

12

(643 replies, posted in 1983)

Anoniem of niet, ik heb de stress, en daar kan ik niet tegen. Als ze me (de media) daar nu eens een enorm bedrag voor gaven zou ik nog twijfelen. Zoiets is niet om mee te lachen. Je bent nergens meer gerust en iedereen kent je. Anoniem blijft nooit duren. Bedankt voor de link.

13

(643 replies, posted in 1983)

Geronimo, hij leek me zeker niet gedrogeerd.

Mistery wrote:

Chenda, excuseer mij voor de bewoordingen, maar begin nu toch wat twijfels te krijgen bij het waarheidsgehalte van de beschrijving van je "vreemde"ontmoeting in die kroeg. Laat ik het zo formuleren, als ik, een dergelijke overval zou gaan plegen, dan ga ik zeker tegen de 'eerste de beste' kroegbezoeker uitweiden wat ik zou gaan doen en dan ook en passant het wapen arsenaal laten zien en vertellen waar ik woon.

Ja Mistery, straf hé. En er is geen enkel woord van gelogen of overdreven. Ik heb daar ook slechts met 1 persoon gepraat aan de toog (kan gerust "de reus" geweest zijn). Ik vraag me ook af waarom hij me dat allemaal tegen mij zei, maar alles is nadien wel uitgekomen. Ik denk ook niet dat de ander (kompanen) die een meter of 10 verder stonden ermee opgezet zouden zijn wanneer ze wisten dat die ene dat allemaal tegen (ons) zei.

Achteraf gezien (al 26 jaar) heb ik wel spijt dat ik niet mee naar buiten ben gegaan om naar de wapens in die koffer van de auto te gaan kijken. Maar mocht ik met die man naar buiten zijn gegaan hadden die anderen dat zeker gezien, kon niet anders. Beschrijving geven: Er was een burger bij met een lange beige overjas, de rest was in para outfit. Ook die gevaarlijk uitziende man met koude en doordringende ogen (snor, +/-1,70). Dat dominosteentje is niets waard, er is geen wil en en geen kunde om die bende op te rollen. En waarschijnlijk zijn er wel al enkele van die bende gestorven of vermoord. En waar zijn al de verklaringen/getuigenissen naartoe van ons? Er is op mijn vraag speciaal naar gezocht en er is niets meer gevonden.

14

(643 replies, posted in 1983)

Knapen wrote:

Schrik voor represailles, ik weet niet of je daar na 26 jaar nog schrik voor moet hebben.

Geloof me vrij. Als je die ene gast zijn ogen had gezien vergeet je die nooit van je leven niet meer. Ik ook niet, al wordt ik 100 jaar. Wanneer je een normaal en braaf burger bent hou je je best zover mogelijk van zo'n individu vandaan!

15

(643 replies, posted in 1983)

Rechtover de Houtkaai was dat cafe. En dat is inderdaad met de auto maar 2 minuten rijden tot Wittock. Vermits je dat café niet meer wist veronderstel ik dat jij nog jong bent. wink

16

(643 replies, posted in 1983)

Het waarom? Dat weet nog niemand. Die gasten zag ik in cafe For Ever in de Schoolstraat. Dat cafe is al enkele jaren dicht en zelfs compleet verbouwd tot appartementen.

17

(643 replies, posted in 1983)

Ik snap de speurders toch niet hoor. Militairen gingen destijds regelmatig trainen op Wittock, net als rijkswachters. Ze wisten dus van de vesten. Enkele uren voor de raid naar de kogelvrije vesten kom ik in een donker café een paar militairen tegen, en een burger. Eén van de militairen gaat met mij een gesprek aan tussen pot en pint en vertelt me dat ze nog naar Wittock moesten om daar nog een klusje te gaan doen.

Hij was daar nog geweest zei hij, en wees naar de stof op de barkrukjes. Dat maken ze daar ook zei hij me. Hij had wapens in de koffer liggen om los door een deur mee te schieten. Zijn letterlijke woorden, enkele uren vooraleer er effectief los door een deur mee werd geschoten. Ik mocht zelfs mee naar zijn auto waar de wapens in de koffer lagen, maar dat heb ik geweigerd omdat ik schrik kreeg. Nu geloof ik dat ik eerder zeker kan zijn dat dit de daders waren als dat ik ooit eens op de lotto zal zijn. Hij woonde toen in Hamme-Merchtem (zei hij me terloops.). Dit gemeld bij Rijkswacht Sint-Niklaas en de week nadien bij Rijkswacht Temse, en een paar jaar nadien gemeld bij speurder Vos.

Nog een paar jaar later een onderzoekje laten doen door Gerolf Annemans die me na een tijd kon melden dat er niets van onze verklaringen terug te vinden was.' t Is verdorie erg. Het ging verkeerd toen het gerecht van Dendermonde alles moest doorgeven. Proficiat Bende van Nijvel, het zal nooit meer uitkomen. Meer kan ik niet zeggen. Zij die daar destijds voor gezorgd hebben zijn gewoon mede-dader!

18

(273 replies, posted in Speurders)

En wie zegt dat hij niet bewust al die tijd geen resultaat geboekt heeft? Er schiet nu echt niet veel tijd meer over voor de opvolgers, er is 15 jaar verkloot!

19

(527 replies, posted in Hypotheses)

noorderling wrote:

En ook, waarom deelt u uw theorie met het forum en niet met de speurders?

Sommigen zullen mijn verhaal ook nog wel kennen. Ik betrouw Vos ook niet. Wat Insider beschrijft klopt volledig met de types die ik tegenkwam op de avond voor de diefstal van de kogelvrije vesten in Temse. Op scherp en klaar voor een raid of aanval. Wist ik toen veel of die ene die tegen mij bezig was dat allemaal meende... Ik sleep dit ook al 25 jaar mee hoor! Pfff.

20

(643 replies, posted in 1983)

Ik had het geografisch kaartje nog niet gezien. Maar wanneer je ziet hoeveel feiten er rond Hamme-Merchtem gebeurd zijn. Voor de volgers, die gemeente heeft een bendelid tegen mij uitgesproken! Maar ja, laat Vos maar zoeken hé.