1

(1,149 replies, posted in 1983)

Vetter wrote:

Het hele dossier rond de Bende van Nijvel zit vol met valse en/of misleidende sporen. We doen er allemaal aan mee, terwijl de daders zich een breuk lachen. Misschien moeten we terug naar het begin:

‘Jacques Fourez en Elize Dewit werden naar de Colruyt gebracht of gelokt en daar geliquideerd. Om welke reden? Hier draait het om. In alle dossiers rond de Bende zie je steeds de hand van de meester-strateeg. Creëer verwarring, voer andere daders op. Wijs naar een alternatief scenario. Ga daarin ver, laat op dezelfde plaats nog iemand liquideren die niets met de eerste slachtoffers te maken heeft. Zo schep je verwarring en stuur je het onderzoek alle richtingen op behalve de goede. In dit geval is er nog wel een getuige! Hoe gaat het met rijkswachter Lacroix? Heeft hij zijn collega ‘Morue’ in de val gelokt? Als je de situatie terug leest, kan dat bijna niet anders. Wat was dan de ‘worst’ voor Lacroix? Was het zijn examen voor deelname aan groep G?

Wie zegt dat ze daarheen werden gelokt of gebracht? Is dat een feit? Het lijkt erop maar we weten het niet. Ik zie jonge honden op het forum. Dat bevalt me beter dan de manipulatieve stoorzenders. Maar we hoeven niet alles opnieuw te beleven hoop ik.

2

(1,219 replies, posted in 1985)

KeesBK poneert (weet?) dat de enkele 9mm schoten op de familie VDS zijn gelost met een handvuurwapen en mogelijk uitsluitend om een wapen te verbranden (ergo iemand op enig moment chanteerbaar te maken ivm de moorden). Wat mij betreft zeer plausibel in dit dossier.

Het doe mij ook direct denken aan de verhoren van Bouhouche na 1985 inzake het spaghettiwapen, zijn klaarblijkelijke nervositeit omtrent deze wapenvondst(en), de relevante link met de rol van en moord op Mendez, en wat er vervolgens klaarblijkelijk met goedkeuring van de heer Depretre met de collectie 9mm wapens van Bouhouche is gebeurd (zoals gebruikelijk in dit dossier, hallucinant en onverklaarbaar in een verondersteld rechtstaat).

Zie posts 4 en 5 van Ben en The End op 12 Maart 2019 in het topic Bewijsstukken - Pistool GP9mm, inclusief de link naar de post van Merovinger in het topic Madani Bouhouche op 29 Juni 2017.

Mijn excuses voor het gebrek aan hyperlinks. Sinds jaar en dag aandachtig lezer van het forum, maar nooit eerder een bijdrage geleverd.