91

(233 replies, posted in Andere Personen)

In commissie verklaar ik dat een getuige Alain Vincx heeft zien rondrijden in een Saab 900 turbo, welke auto op 8 juni 1983 zou zijn gestolen bij garage Denuit (Jadot) te Eigenbrakel en onder andere zou zijn ingezet voor de moorden of doodslagen op 10 september 1983 in het gebouw van Wittock-Van Landeghem te Temse en op 17 september 1983 bij de Colruyt te Nijvel. In tegenstelling tot voormelde Saab, is Alain Vincx kennelijk niet verloren gegaan, wat mij voorkomt als een zeer heuglijk feit, althans hoe heeft het kunnen bestaan dat Vincx niet eerder letterlijk en figuurlijk naar boven is gehaald in het Bendeonderzoek? Wordt dit dan wel de vallende dominosteen?!

92

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

Dank u wel. Wat is uw bron?

93

(26 replies, posted in Roze Balletten)

Ik zei nog zo: "niet bewezen", wat niet wil zeggen dat er geen sprake is geweest van (wat van valt onder de definitie) Roze Balletten. In zijn hoedanigheid van opsporingsambtenaar (en getuige) had Vernaillen gewoon man en paard moeten noemen in een/zijn ambtsedig opgemaakt proces-verbaal.

Ik vind dit nogal een merkwaardige tournure van Vernaillen, aangezien hetgeen een opsporingsambtenaar (als zijn waarneming op enig moment) optekent in een/zijn (ambtsedig opgemaakt) proces-verbaal, in beginsel doorslaggevend bewijs vormt in een strafrechtelijke procedure. Een gemiste kans, vooropgesteld dat Vernaillen in zijn hoedanigheid van rijkswachtmajoor of -overste (opsporingsambtenaar!) die foto's heeft gezien. Maar ja, als Vernaillen zelf al aangeeft "volgens mij", dan weet je eigenlijk al hoe laat het is, althans ook die twee woorden haal je niet van stal als er geen twijfel bestaat over wie daadwerkelijk op die foto's te zien zijn, want dan zeg je: ik zag op die foto's een naakte mijnheer A., mevrouw B,, met een naakt kind, in die positie(s)

Ik word een beetje moe, zo niet heel erg moe van mensen die roepen dat ze het weten en vervolgens het laten afweten of zelfs boos worden als het aankomt op het noemen van (de namen van de) de daders. Dat de ander 'to the rescue' van die mensen vervolgens gaat invullen wat voor hem de begrijpelijke redenen van die mensen in kwestie zijn om zich niet nader over de kwestie uit te laten, zonder dat die personen in kwestie zich daarover hebben uitgelaten, noem ik de dood in de pot.

94

(26 replies, posted in Roze Balletten)

Het bestaan van de zogenaamde Roze Balletten is niet bewezen. Ook niet bewezen is dat de misdaden van de Bende van Nijvel verband houden met of voortvloeien uit de Roze Balletten. Dat er (ook) in de jaren 70 en 80 sprake is geweest van kindermisbruik op grote schaal, in combinatie met mede daaruit voortvloeiende afpersingspraktijken, wil ik nog wel geloven.

95

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Wellicht kan Faroek Özgünes ons meer (laten) vertellen over de bevindingen van de forensisch patholoog/patholoog-anatoom, die op of rond 27 september 1985 het lijk van van Léon Finné heeft geschouwd. Bij mij bestaat nog steeds de indruk dat het niet of onvoldoende vaststaat dat Finné op de parkeerplaats van de Delhaize is doodgeschoten. Dit klemt te meer, omdat een getuige heeft verklaard dat 'die auto daar toen nog niet stond', (waarschijnlijk) doelend op de witte Ford Sierra van Léon Finné, terwijl een andere (Engelse) getuige de de indruk had dat hij al langer dood was.

Hierbij verwijt ik Özgünes c.s. (tot nu toe) onvoldoende kritische vragen te hebben gesteld aan politie en justitie. Daarmee wil ik ook gezegd hebben dat het in dezen een absolute noodzaak is om de twijfel rondom wezenlijke elementen in het onderzoek voor eens en voor altijd weg te nemen. Het van justitiewege vrijgeven van een obductieverslag of - op zijn minst - het helder en duidelijk uiteenzetten van de inhoud daarvan, mede in relatie tot de situatie op voormelde parkeerplaats, is een absolute must om dichterbij de oplossing van het bendemysterie te geraken.

Dit is tevens een aanklacht tegen de wijze waarop de Belgische politie en justitie het publiek in deze zaak tot nu toe heeft betrokken en geïnformeerd.

96

(85 replies, posted in Bibliografie)

» www.rtbf.be/auvio/

97

(117 replies, posted in 1980-1989)

De mij onbekende auteur van dit stuk gewag van een bij de op 25-10-1981 gepleegde aanslag op majoor Vernaillen gebruikte Mazda 626, die door Bonkoffsky is gestolen » archive.org

Ik citeer:
Op zondag 25 oktober 1981, even na middernacht, na eerst te hebben aangebeld, openen onbekenden het vuur op rijkswachtmajoor Vernaillen. De voorgevel van zijn privé-woning wordt letterlijk doorzeefd. De majoor wordt tweemaal geraakt, zijn vrouw blijft dodelijk gewond liggen en zal achteraf voor veertig procent invalide blijven.

Majoor Vernaillen, commandant van het District Brussel ging iets te doortastend te werk in de drugzaak rond commandant François en minister VDB en moest gestopt worden. Speurders tellen 33 kogelinslagen. De afgevuurde kogels waren kogels die in dit land alleen experimenteel gebruikt zijn tijdens oefeningen door het SIE. De daders zijn Bouhouche en Beijer. De Mazda die gebruikt werd voor de aanslag werd door voormalig rijkswachter Christiaan Bonkoffsky gestolen. De daders gebruikten een voertuig Mazda 626 van een zekere Faez Al Ajjaz, goede kennis van Carl Magnus Armfelt, Bouhouche, Latinus en prins Albert. Later zal blijken dat terwijl de majoor en zijn echtgenote in het ziekenhuis verblijven, Bouhouche, Beyer en Goffinon door de hogere rijkswachtoverheid (Beaurir) terug naar de BOB werden overgeplaatst en ver der deelnemen aan de onderzoeksactiviteiten.

Motief: Uitschakelen van rijkswachtmajoor Vernaillen

Ik heb begrepen dat de broer van Bonkoffsky heeft verklaard dat hij begin jaren 80 Robert Beijer en Madani Bouhouche, thuis bij Bonkoffsky heeft gezien; zie » Nieuws

Zie ook » Nieuws

98

(35 replies, posted in Hypotheses)

Deze lectuur staat daar al zo'n anderhalf jaar geparkeerd, zonder knal wink

Moet het boek De Laatste Leugen er nog eens op naslaan over hoe het zat met wapenroof in de nieuwjaarsnacht van 1982 bij het SIE (voorheen Groep Diane) te Etterbeek en dan meer in het bijzonder over wie naast Madani Bouhouche en Robert Beijer zich ook schuldig daaraan heeft gemaakt, althans volgens de mij onbekende auteur heeft Christiaan Bonkoffsly zich medeschuldig daaraan gemaakt.

Ik citeer:

31/12/1981 Etterbeek. wapendiefstal uit de rijkswachtkazerne.

In de nacht van 31/12/1981 op 01/01/1982 worden uit de zwaarbewaakte rijkswachtkazerne van de groep Diane in Etterbeek een aantal oorlogswapens gestolen. Het hoofddoel van de wapendiefstal is het stelen van de allernieuwste Heckler und Koch-mitrailleurs. Deze anti-terreurwapens zijn nog maar enkel beschikbaar voor de Duitse anti-terreureenheden en voor de anti-terreurgroep van de Belgische rijkswacht, het SIE (vroeger groep Diane). Ze zijn nog niet commercieel verkrijgbaar. Door de wapendiefstal komen de Amerikanen en de Israeli's toch al in het bezit van deze ultranieuwe wapens voor hun eigen wapenindustrie. Zowel Bouhouche, Beijer als Bonkoffsky nemen deel aan de operatie. Voor Bonkoffsky is de diefstal de ultieme wraak omdat hij dat jaar oneervol was ontslagen uit de groep Diane. Bovendien weet hij perfect waar de te stelen wapens zich bevinden. Lucien Marbaix, lid van de WNP, is ten tijde van de wapendiefstal wachtmeester bij de groep Diane. Hij bezorgt Bouhouche en Beijer alle nodige informatie om de wapens ongemerkt te stelen en aile veiligheidsmaatregelen te omzeilen. Het onderzoek naar de diefstal wordt uiteindelijk door luitenant-kolonel Gerard Lhost, zelf een balletganger, in de doofpot gestoken.

Motief: Industriële spionage, Heckler und Koch-mitrailleurs
Daders: Bouhouche, Beijer, Bonkoffsky, Marbaix

99

(1,147 replies, posted in 1983)

Citaat uit » archive.org (wie o wie heeft dit heldere en overzichtelijke stuk geproduceerd?!):

17/09/1983 Nijvel. Dubbele executie op Jacques Fourez en Elise Devvit aan het Colruyt-vvarenhuis (...)

Jacques Fourez en Elise Dewit waren in het bezit van een bezwarende videocassette van de Roze Balletten. Ze wilden deze cassette gebruiken om de betrokkenen te chanteren en er zo hun eigen voordeel mee te doen. Tijdens een terugrit van Parijs worden ze door overvallers gedwongen naar het Colruyt-warenhuis in Nijvel te rijden. Daar worden ze in koelen bloede afgemaakt en de bewuste videocassette wordt meegenomen. Dan volgt het tweede deel van de operatie.

De overvallers bewerken de ijzeren poort aan de achterkant van de Colruyt met een snijbrander en stellen zo het alarm in werking. Op die manier wordt de rijkswacht gealarmeerd en komt rijkswachter Marcel Morue, die avond van wacht, samen met zijn collega ter plaatse. Wachtmeester Marcel Morue interesseerde zich iets teveel voor de gebeurtenissen in Brabant. Hij had een dossier samengesteld over rol van extreem-rechts in de recente feiten in Brabant. Morue wordt door de overvallers op gruwelijke wijze geëxecuteerd. Er worden 24 projectielen in zijn lichaam teruggevonden. Zijn collega Jean-Marie Lacroix overleeft de slachtpartij wel. Om de ware motieven van de moorden te maskeren stelen de daders nog wat sterke drank, koffie en pralines uit het Colruyt-warenhuis.

Motief: Geheimhouding Roze Balletten, executie van een al te ijverige rijkswachter
Daders: Martial Lekeu, ...

Dat politieagent Morue (samen met zijn collega Jean-Marie Lacroix) in een val is gelokt zou kunnen, waarmee de moord op Morue en het echtpaar Fourez-Dewit voor de bende een geval 'drie vliegen in een klap' zou kunnen zijn geweest. Zonder dossierkennis houd ik het er vooralsnog op dat Morue gewoonweg vreselijke pech heeft gehad, toen toevallig hij en zijn collega Lacroix die nacht met de bende werden geconfronteerd, zonder te willen beweren dat Morue niet in de val is gelokt (op basis van 'inside information').

100

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Citaat uit » archive.org/stream/

Het is meesterlijk gevonden. Niemand zal vermoeden dat de dood van Leon Finne eigenlijk een liquidatie is. Zeker niet omdat het om een dubbeloverval gaat. Het is onmogelijk om de timing van twee opeenvolgende overvallen zodanig goed te krijgen dat de bende gelijktijdig met Leon Finne in Overijse zou arriveren. Hij moet dus wel een toevallig slachtoffer zijn. De plaatsing van zijn lichaam tijdens de overval getuigt van een sinistere genialiteit.

Mij is nog steeds niet duidelijk of Léon Finné in Overijse, op de Delhaize-parking, vlakbij zijn witte Ford Sierra is doodgeschoten of dat hij ergens anders is doodgeschoten, waarna zijn (nog warme) stoffelijk overschot op die parking, naast die auto is neergelegd. Die vraag staat wat mij betreft nog recht overeind, bij gebrek aan dossierkennis.