31

(5 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Zo-even wakker gemaakt door forumlid trokken, vraag ik mij af waarom het hier na 06-03-2016 stil is gebleven. Deze, naar het zich laat aanzien valabele informatie van forumlid Merovinger, lijkt mij van grote waarde, mede in combinatie met de vondst op 6 november 1986, van twee van de op 10 september 1983 bij Wittock-Van Landeghem te Temse gestolen 'kraag kogelvrije vesten' in de zwaaikom van Ronquières, met dien verstande dat Madani Bouhouche al 16 jaar dood is. Dat dan weer wel.

32

(643 replies, posted in 1983)

Super bijdrage, Trokken, dank je wel. Ik kende (het verhaal over) Evance Collard helemaal niet. Mijn main suspect by far, Madani Bouhouche, krijgt er nu een karrenvracht aan punten bij. En dan wil ik het nu graag zeggen!

Jaw dropping » Forum

33

(643 replies, posted in 1983)

Kom dan met namen!

Game over, wil zoveel zeggen als: niemand, dus ook (dode) valsspelers zullen niet meer (kunnen) worden veroordeeld. Blijft over een mogelijk strafproces tegen onveroordeelbare verdachten, met als fan-tas-ti-sche bijkomstigheid de hoofdzaak dat tijdens dat proces het geheim van het strafrechtelijke onderzoek zal worden gelicht, wat op zichzelf beschouwd al een godsgeschenk zal zijn. Ik kan mij zeer wel indenken dat het federaal parket een of meer verdachten - zondebokken - zal aanwijzen en dagen voor het gerecht, waarbij over de ruggen van die verdachten in min of meerdere mate komaf zal worden gemaakt met - openheid van zaken zal worden gegeven over - de schandvlek van een mede door toedoen van politie en justitie verkracht onderzoek naar de Bende van Nijvel.

Dank je, dit bevestigt wat ik al dacht ... Game over.

https://bendevannijvel.com/daders/bouho … derzoek/9/ (Claude Dery en het al dan niet bij hem aanwezige bewustzijn deel uit te maken van de Belgische ‘Cosa nostra’).

Kan iemand mij (min of meer sluitende) antwoorden geven op de volgende vragen. Hoe betrouwbaar waren de door Claude Dery uitgevoerde ballistische onderzoeken en de uitslagen daarvan? Deze vragen klemmen te meer, omdat er mogelijk alleen op basis van de door Dery uitgevoerde, niet-geprotocolleerde ballistische onderzoeken (in een privé-schuur waar God weet wie in- en uitliep; Bouhouche?!), met kogels - vanwaar en door wie aangereikte kogels? -, verbanden zijn gelegd tussen diverse overvallen en wat men de Bende van Nijvel is gaan noemen, met daarbij als voorlopig dieptepunt: de Ruger van Cocu/Estievenart, welk pistool niets te maken bleek te hebben met de overval bij de Colruyt in Nijvel.

Als de antwoorden op deze vragen op het internet zijn te vinden, zou ik heel graag de linken daarnaar ontvangen.

Ik zal het maar niet meer hebben over dat ik denk dat alleen al hierom het voeren van een proces tegen eventuele Bendeleden zal uitdraaien op een fiasco. Anderzijds kan het federaal parket tegen beter weten in een proces tegen eventuele Bendeverdachten op touw zetten, in de hoop dat het publiek uiteindelijk zal worden getroost met een soort van historische waarheid, zonder veroordeelde verdachten.

Op 30 september 1982 zijn er twee Ingrams M10 gestolen bij Dekaise in Waver en voor zover ik weet, zijn die door de Bende niet gebruikt als schietwapen.

38

(17 replies, posted in Algemeen)

Ik denk dat ik depressief word.

39

(17 replies, posted in Algemeen)

De teller van het aantal aanhoudingen en voorlopige hechtenissen in de Bendezaak staat op een respectabele nul (0). Meerdere aanhoudingen zullen weldra volgen.

40

(17 replies, posted in Algemeen)

Waarom is een bij wet doorgevoerde verlenging van de verjaringstermijn in strijd met diezelfde wet? Ik zie dat niet. Zeker niet als er sprake is van nieuwe verdachten, aangezien nieuwe verdachten niet kunnen roepen: 'ik ben al 35 of meer jaar geleden aangemerkt als verdachte in de Bendezaak, heb daar al 35 jaar of meer onder geleden en mee moeten dealen en mij pas na maar liefst 35 jaar of meer nog voor het gerecht dagen - in een gerechtelijk proces brengen -, federaal parket, is in strijd met de redelijke termijn, genoemd in artikel 6 EVRM!'

In strafzaken vangt de redelijke termijn aan op het moment dat vanwege het federaal parket - voorheen procureur des Konings - jegens de betrokkene  een handeling is verricht waaraan deze in redelijkheid de verwachting kan ontlenen dat tegen hem ter zake van een bepaald strafbaar feit door het federaal parket strafvervolging zal worden ingesteld.

Overigens is het voeren van een proces tegen waarschijnlijk een of meer ontkennende Bendeverdachten een kansloze aangelegenheid voor het federale parket, al was het alleen maar omdat geen hond het dossier dat miljoenen pagina’s beslaat binnen een 'redelijke termijn' (LOL) kan lezen, laat staan voldoende tot zich kan nemen.

De droom is dood!