1

(753 replies, posted in 1985)

Kurosawa wrote:

Dan blijft er nog wel dat we bronnen kunnen gaan checken hebben:

  1. Mensen die de Golf GTi op de Ring van Brussel (aan welke snelheid?) zagen vlak voor Overijse (of op andere wegen richting Overijse.

  2. De bron checken ivm de getuige die 2x de blonde vrouw bij de Golf GTi zag

  3. De bron checken ivm de getuige (een vrouw meen ik) die kort voor de aanslagen twee Golf GTi's samen zag waarvan de inzittenden in het Frans converseerden. (Tijdstip? Locatie? Beschrijing inzittenden / was daar ook een blonde vrouw gezien?)

  4. Getuigenissen zoeken & bronnen checken die de Golf Gti weg zagen rijden van de Delhaize in Eigenbrakel (Braine-l'Allleud): in welke richting: de Chaussée d'Alsemberg richting Brussel of richting Waterloo?

  5. Getuigenissen zoeken & bronnen checken van mensen die in Waterloo de Golf GTi zagen: in welke richting ging die daar dan? Richting Brussel of richting La Hulpe?

Kijk we kunnen er eeuwig over blijven debatteren maar dan zitten we hier over 30 jaar nog. De hypothesen of een 2de Golf GTi Overijse deed uitsluiten of bevestigen is cruciaal want dan weten we dat we twee keer zoveel daders voor deze feiten moeten zoeken en dan komen er ook meer verdachten in beeld.

De enige manier hoe we dit gaan kunnen uitsluiten of bevestigen is door op zoek te gaan naar bronmateriaal, lees getuigenissen. Zo'n getuigenis moeten we dan ook wel proberen te checken op betrouwbaarheid door op zoek te gaan naar een 2de, hier onafhankelijk vaan staande, getuigenis die hetzelfde bevestigd?

Het is belangrijk dat we structuur gaan brengen in dingen die we onderzoeken en dat we effectief op zoek gaan naar bronnen die we kunnen checken. Want met debat alleen gaan we weinig vorderingen bereiken.

Wie is er vrijwilliger om deze dingen uit te gaan vlooien? (Gelieve wel geen getuigen en lastige te gaan vallen, spreek hen enkel aan als je hen persoonlijk kent en het oké is voor hen, ondervragen is de taak van het gerecht, niet van vrijwilligers).


In post 614 in dit topic plaatste ik al informatie van de getuige die drie wagens en de discussie, enkele minuten voor de overval zag, zij is toen ondervraagd door politie Waver. Ongetwijfeld zijn er meerdere getuigen die dit kunnen bevestigen. Het gros is hier niet meer mee bezig en legt zich neer bij de situatie. Als je hen aanspreekt, staat men er wel voor open om er iets over te zeggen.

2

(753 replies, posted in 1985)

Onlangs vertelde de echtgenoot van een getuige uit Overijse me nog iets interessant. Ter hoogte van Brusselsesteenweg 430 waren toendertijd appartementen met de 'inham' die er nog steeds is. Een tien minuten voor de overval in Overijse was er op die 'inham' geroep en getier te horen. Enkele bewoners gaan aan hun raam kijken en zijn er getuige van een felle ruzie, in het frans en drie geparkeerde wagens, waarvan minstens 2 GTI's. Men kan er duidelijk personen onderscheiden, Minstens 1 van hen (een grote, blonde man wink) wordt herkend. Daarna horen de bewoners van de overval, ze mogen uiteindelijk gaan getuigen ...

Zelf heb ik hier nergens over gelezen, keek ik erover? Zouden deze PV's onderdeel zijn van verdwenen elementen en wel nog deel uitmaken van het dossier van mevrouw Callebaut?

De grote, blonde man kwam in de jaren voordien vaak in Café De Halve Steen. Op een tiental meter van de plaats waar bovenstaand zich afspeelde.

3

(412 replies, posted in Plaatsen)

Straf, afgelopen zaterdag sprak men me ook over NESPAK (Vuurgatstraat 100). Deze bedrijfsvoering zou inderdaad z'n invloed hebben gehad op de woonwijk. Niemand heeft graag zwaar verkeer door z'n wijk natuurlijk ...

NESPAK BENELUX (» kbopub.economie.fgov.be) bestaat vandaag niet meer, er is wel een andere NESPAK. Deze Pakistaanse overheidsorganisatie houdt zich bezig met advies-, bouw- en managementdiensten.

Waren er niet meerdere verdachten uit het Bendedossier die ook verdacht werden van drugs- en wapenhandel via Pakistan? Kan toeval zijn, op de duur zie je overal complotten.

4

(412 replies, posted in Plaatsen)

Omdat hij er speelde met buurtgenoten en dan ook 1 en ander zag... Als jonge kerel (een jaar of 10) had hij geen benul van wat er gaande was.

5

(412 replies, posted in Plaatsen)

Insp. Witse wrote:

Marinko? Is officieel in verdenking gesteld voor bendefeiten.

Hij vertelde over ene Milan.

6

(412 replies, posted in Plaatsen)

In sprak net met een man die toen buur was van ‘de loods’. Hem blijft t meest bij dat hij bedreigd werd door een Joegoslaav.

7

(412 replies, posted in Plaatsen)

Daar heb ik niets over vernomen.

8

(412 replies, posted in Plaatsen)

Er is inderdaad her en der nog wat meer informatie te sprokkelen...

Tijdens de overval in Overijse vluchtten meerdere getuigen lokale handelszaken in op zoek naar beschutting én een telefoon, er waren immers geen mobiele telefoons. 1 ervan liep café De Halve Steen in Jezus-Eik binnen, helemaal in paniek. Toen al was er sprake van een dame en een lange man die toekeken hoe men mensen afslachtte. Wat zou er nog meer boven water kunnen komen? Het café bestaat vandaag niet meer, de stamgasten van toen zitten elders. Of wat je uit een simpel cafébezoek nog kan leren.

Deze getuigen zijn ook nooit bevraagd, samengebracht...

9

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Interessant is de link die Anneke Lucas legt tussen Haemers en het restaurant Aux Trois Canards » annekelucas.com

Ze moest er met hem gaan eten, hij had toen een Browning geweer bij...

"Patrick takes a Browning handgun out of his sports bag, holds it in his left hand, arm stretched, as if to shoot into the floor, then puts his right hand over the gun, doing something, cocking it, I guess."

10

(412 replies, posted in Plaatsen)

Een tijd geleden (tweetal jaar) sprak ik over de Bende van Nijvel met een zoon van een toenmalige buurtbewoner (Vuurgatstraat). Die wist me te vertellen dat men geregeld een oude kale man tegenkomt, waarop z'n vader (buurtbewoner - Vuurgatstraat) de oude man aansprak: "Hoe is het nog met de auto's?". De man kijkt dan wat verlegen weg... Blijkt dat deze oude man vaker aan het werk was in de loods en meerbepaald het monteren en demonteren van wagens. Deze man zou in Hoeilaart wonen.

In die tijd was er, zoals hier eerder aangehaald, geen mogelijkheid om aangifte te doen of te getuigen. De buurtbewoners zijn geen slechte mensen noch van slechte wil. Volgens mij is er daar meer geweten of gezien, zij weten zelf gewoon niet waar naartoe of zijn nooit bevraagd. Het overgrote deel volgt het dossier ook gewoon niet meer...