61

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Etienne1420 wrote:

Ze hadden de UZI meegenomen. Een advocaat heeft vermoedelijk het bewijs dat zijn klanten deze wapen aan de rijkswacht nagaven.

De UZI werd stopgezet in de Saab.

Bron: brief Wezel aan Deprêtre, pagina 18

62

(147 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

Inmiddels is uit de lijkschouwing gebleken dat Angelou gedood werd door vier kogels uit een pistool of geweer met afgezaagde loop. Een projectiel werd teruggevonden achter één van beide oren. Het waren allemaal kogels van kaliber 22, die open spatten bij het inslaan.

Kogels van kaliber 22, die open spatten bij het inslaan. Moeten we begrijpen: holle puntballen (hollow point)?

63

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Weten we zeker dat de in Nijvel gestolen UZI in de Saab is teruggevonden? Ik vind het verrassend om wel een 7.65 aan te houden maar geen UZI.

64

(210 replies, posted in 1983)

Hoe kunnen ze op de hoogte zijn van wat er wordt gezegd of wordt gezegd voor/door:

  • Jacques Van Camp

  • Pierre Romeyer

  • Bely?

65

(279 replies, posted in Getuigen)

bely wrote:

Puik opzoekwerk Merovinger! In het PV staat letterlijk:

"op 25/02/1997 meldde een anonieme beller aan het oproepnummer van de politie dat hij de daders had achtervolgt te Aalst, onmiddellijk na aanslag op 09/11/85. Deze oproep bleek afkomstig van het nr. ..., zijnde mijn toenmalig telefoonnummer. Zoals ik eerder meedeelde. Ik ben formeel dat ik deze melding niet heb gedaan. Het enige dat ik als reden hiervoor zie is dat er bij het opnemen van de oproepen een administratieve vergissing is gebeurd. Het gebeurde al eens dat er in mijn frituur een klant gebruik maakte van mijn telefoontoestel maar dat zou dan toch sterk zijn dat die dan ook belt naar het oproepnummer van de politie en ook inlichtingen geeft over de Bende van Nijvel. Ik ben volledig ter goeder trouw en vraag dat U deze vergissing uitklaart en rechtzet."

De datum van 25/02/1997 is dan toevallig de dag dat de eerste robotfoto's zijn verschenen. Dat hebben saboteurs dan perfect in elkaar geknutseld. Zeer vernuftig! Meer kan ik hier niet aan toevoegen.

Heel interessant om te vergelijken met wat er met de heer Romeyer is gebeurd. Pierre Romeyer zegt te gaan getuigen van wat hij zag: hij krijgt meteen een dreigend telefoontje. Bely zegt wat hij zag: hij krijgt meteen bezoek om zijn getuigenis in diskrediet te brengen.

66

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Etienne1420 wrote:

De verdachten van de speurders zijn de daders niet. Daarom faalden ze.

Ik denk niet dat ze daarom gefaald hebben.

67

(1,141 replies, posted in 1985)

Toch schoot Glen, de gemeentepolitie, 7 keer. De gendarmes, die uzi's hadden, hadden dat niet.

Ik zou een supermarkt willen beroven door mensen te vermoorden, ik zou gaan waar geen risico zou zijn. Ze zouden elders naar Frankrijk kunnen gaan.

68

(1,141 replies, posted in 1985)

Het belangrijkste is eigenlijk niet te weten wie door de getuigen is herkend. Het belangrijkste is om te weten dat deze bandieten een Delhaize aanvielen wetende dat deze in de gaten werd gehouden en hun overval 12 minuten lieten duren (veel langer dan in Braine) terwijl ze wisten dat ze in het nauw gedreven konden worden. Geweldig is het niet?

69

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Zou er een verband kunnen zijn met de getuigenis op dit forum van Robert French, die voor een wapensmid in Mortsel werkte?

70

(1,141 replies, posted in 1985)

Spectator Of Life wrote:

''Door dezelfde wapens te hergebruiken, wilden ze laten zien dat ze terug waren''

Trappen in de klassieke bende fout toch, dit? Ik denk niet dat 'ze' bestaan, ik denk dus ook niet dat 'ze' terug waren. Ik denk wel dat B&B nog steeds over de wapens beschikten waarmee 2 jaar eerder een aantal uiteenlopende afrekeningen waren gebeurd en voor hen hier een kans lag om deze te verspreiden onder kwaadwillige personen die op hun beurt een aantal afrekeningen en/of chantage plannen wensten af te handelen. Media en consoorten hadden de aanzet al gegeven door uiteenlopende feiten te groeperen onder naam Bende van Nijvel. Laten we dan maar die fictieve bende nog eens tot leven roepen en een aantal gangsters oude gebruikte wapens geven. B&B lachen in hun vuistje en de mythe bestaat 40 jaar later nog steeds. En dat allemaal door een ogenschijnlijk makkelijk trucje met wapens.

De link tussen golf 1 en 2? B&B aan de logistiek, een steeds terugkerende tussenpersoon om verschillende mensen te ronselen in de persoon van De Schepper en een aantal afrekeningen onder de vorm van een warenhuis overval. En uitvoerders die hun taak mochten volbrengen en de bijkomende opbrengst van hun overvallen zelf houden, zie bijvoorbeeld frituurolie in Nijvel en het circuit van verdachte restauranthouders eerste golf.

Doel? Afrekeningen en chantage door opdrachtgevers, B&B die hun plezier halen uit het belachelijk maken van staat en Rijkswacht en voor de uitvoerders het geld.

(excuses bij voorbaat omdat dit weinig te maken heeft met 'proloog Aalst' maar enige duiding/bedenkingen bij bovenstaande posts leek me evenwel nodig)

U zegt dat het doel was om de politie belachelijk te maken, wat mogelijk is. Maar waarom zou je in dit geval belachelijk willen maken? Wraak nemen? Of om te laten zien dat ze bij gebrek aan middelen niet te stoppen waren? Of iets anders?