131

(784 replies, posted in 1982)

Altijd maar met raadsels beantwoorden pffffff.
Zeg dan gewoon: tijdens zijn taxi chauffeur periode.
Toch kan je me niet overtuigen met je verhaal.
1. Hoe zou zo een taxi chauffeur aan inlichtingen komen over top secret documenten?
2. De moord op Angelou meng je ook met hetzelde verhaal. Nog iemand die in relatie stond met die biotoop?

We zullen wel zien volgende dagen en weken waar al dit verhaal ons naartoe lijd.

132

(784 replies, posted in 1982)

Hier had je nog niet op beantwoord:
Ik denk dat VDE zijn carriere als taxi chauffeur gestopt heeft in 1976-77.
Is het terwijl hij taxi chauffeur was dat hij in relatie geraakt is met die biotoop (en hoe) of was hij al in pensioen?

133

(784 replies, posted in 1982)

the end wrote:

Nogmaals er was een lopend gerechtelijk onderzoek bezig naar iemand VDE stond in relatie met die biotoop waar er onderzoek naar gedaan werd. In 81 is er een briefing tussen verschillende veiligheidsdiensten geweest over die persoon. Ik heb het niet over één document van één dienst maar over verschillende van verschillende diensten. .

En dus hebben de daders VDE gemarteld en gedood omdat hij in relatie stond met de biotoop van dit onderzoek?
Dan zal VDE wellicht de enige niet zijn die relaties had in die biotoop.
Hebben ze dan al die andere ook vermoord?
Ik denk dat VDE zijn carriere als taxi chauffeur gestopt heeft in 1976-77.
Is het terwijl hij taxi chauffeur was dat hij in relatie geraakt is met die biotoop (en hoe) of was hij al in pensioen?

134

(784 replies, posted in 1982)

the end wrote:
gloacoster wrote:

De vraag die ik mij stel is dus, hoe komt zo een gewone burger (ik laat zijn Degrelle verleden op kant) in bezit van top secret documenten of daarvan kennis van heeft?

U kan niks aan de kant laten zeker Degrelle niet! Maar Degrelle is bijzaak in deze moord.

Ok, Ik stel mijn vraag opnieuw anders want je antwoord niet op mijn vraag (deviatie naar Degrelle): hoe komt een gewone concierge in bezit van top documenten, waarvan jij zelf zegt (post 523):" Bepaalde opdrachten die WNP leden deden staan beschreven in top secret documenten. De kans dat iemand die al heeft is zo goed als onbestaan"

Ik heraal je woorden :"De kans dat iemand die al heeft is zo goed als onbestaan".
Maar die man die boven een herberg in een kamertje leeft, zijn leven komt neer op het schoonmaken van het restaurant en te gaan kaarten aan het zuidstation, wel die man is in bezit (of hij heeft er geweten van) van top secret  documenten.
Zoals je kan lezen, ik vraag je niet hoe jij aan die documenten geraakt bent en waarvoor je volgens je eigen woorden ( Erbij het speelt zich af in een biotoop waar zo goed als niemand kennis van heeft) veel inspanning in gezet hebt, maar hoe VDE aan die documenten gelinkt kan worden.

135

(784 replies, posted in 1982)

the end wrote:
Kurosawa wrote:

Die moord in Beersel is heus niet door zigeuners gedaan als roofmoord, dat is nogal een naïeve veronderstelling.
Men heeft het er ongetwijfeld wel willen laten uit zien als een roofmoord en men heeft het zigeuner milieu verdacht willen maken.

Wat The End schrijft is veel logischer en vooral geloofwaardiger en hij heeft er duidelijk meer inzicht in.

Nu heb ik daar wel enkele vraagjes over:
* Gaat het over geheime NAVO documenten die gestolen werden in Evere (ik veronderstel van wel).
* Hebben wij een exacte datum van die diefstal?
* Wanneer zat Paul Latinus juist in Chili? (dat Latinus in Chili zat is trouwens een erg belangrijk feit waar weinig over gesproken wordt hier, dat had met quasi zekerheid verband met plannen voor een staatsgreep in België).
Als ik me niet vergis is het ergens eind '80-begin '81 dat Latinus in Chili zat?
En als ik juist ben gebeurde die diefstal van die top secret documenten nét nadat Latinus uit Chili terug kwam.Indien ja dan was dat absoluut geen toeval volgens mij.
* Uit wat The End schrijft kan ik afleiden dat Christiaan Smets (mogelijke opdrachtgever?) en het WNP dus betrokken waren bij die moorden.
* Hoe kon jij die top secret documenten inzien The End? (hoef je natuurlijk niet op te antwoorden als je niet wil)

Wat WNP leden gestolen hebben zijn een stukje van de puzzel. Het gaat nog verder terug in de tijd. Het is geen raadsel wat ik nu schrijf maar ik laat voorlopig niet in mijn kaarten kijken. Bepaalde opdrachten die WNP leden deden staan beschreven in top secret documenten. De kans dat iemand die al heeft is zo goed als onbestaand. Want jullie hebben geen idee wat ervoor nodig is om die te vinden. De info dat de heer VDE had staat daarmee in directe verbinding trouwens.


De vraag die ik mij stel is dus, hoe komt zo een gewone burger (ik laat zijn Degrelle verleden op kant) in bezit van top secret documenten of daarvan kennis van heeft?
En als dit de waarheid is, hoelang hebben de daders gewacht om hem te vermoorden?
Hij woonde daar in een klein kamertje, poetste het restaurant en ging kaarten in zijn café aan het zuidstation.

136

(784 replies, posted in 1982)

LEO wrote:
coconut wrote:

Misschien moeten we eens beginnen bij het begin. Zijn alle genoemde feiten Bendefeiten of niet? Ik dacht van niet. Daarnaast zijn er ook feiten die niet bij de Bendefeiten geplaatst werden maar ze in mijn ogen toch zijn.

Indien in het geplande takenpakket ' Verhuur van wapens aan criminelen" stond ( hetgeen ik vermoed) dan hebben we een probleem.
Dan zijn we in de val getrapt die men voor ons gespannen heeft. Waarom anders al die moeite doen voor het bewaren van wapens en ze dan nog laten ontdekken samen in één zak? We hebben zo wie zo een probleem omdat we absoluut niet zeker zijn van de ballistische gegevens . Dat staat vast, dat is bewezen. Ook het gedrag van de mannen die de wapens hanteerden staat ter discussie.

" Rent a Gun " . Het bestaat hoor in het criminele milieu , op kleine schaal , maar het bestaat ! " Louez ta flinque "

In het crimineel milieu is het woord" n'emploi jamais une arme chaude"..

137

(784 replies, posted in 1982)

Kurosawa wrote:

Angelou werd vermoord met exact hetzelfde wapen als de moord in Beersel. Dat maakt de kans erg groot dat het dezelfde dader was.

Ik merk dat je hier wel in de balistiek geloofd, tegenover de feiten in Braine-Overijse waar de balistiek niet in je hypothese valt.

Kurosawa wrote:

José Vanden Eynde had voor exact hetzelfde taxibedrijf gewerkt (vermoedelijk zo'n 5 jaar voor de feiten) als Angelou. Ze hadden elkaar ook gekend, waren mogelijk vrienden en Angelou zou mogelijk ook soms zijn komen kaarten in de Auberge.

Dan zouden "die belangrijke deelnemers" 5 jaar hebben gewacht om een huurmordenaar inteschakkelen?

Kurosawa wrote:
  • Angelou zou 'belangrijke mensen' hebben vervoerd naar partouzes.waar mogelijk minderjarigen bij betrokken waren.

  • Angelou zou dit en vooral de identiteit van de mensen die hij naar de partouzes voerde, rondgebazuind hebben. Dit zou een motief voor de moord op Angelou kunnen zijn.

  • Had Vanden Eynde misschien ook, in zijn tijd als taxichauffeur mensen naar zulke partouzes gevoerd.

Of (waarschijnlijkere mogelijkheid):

  • Verdacht men Angelou er van dat die over de partouzes (en vooral over de identiteit van die belangrijke deelnemers) tijdens zo'n kaartavond in de Auberge dat ook had rondgebazuind?

  • Wilden de moordenaars weten of Angelou zijn mond ook tegen z'n auto taxichauffeur collega, José Vanden Eynde, had voorbij gepraat en werd hij daarom gemarteld?

Deze twee moorden zijn volgen mij beiden aan de Rozen Balletten piste verbonden.

  1. Ik veronderstel als je aan partouzes meedoet waar mogelijk minderjarigen bij betrokken zijn dat je dan heel discreet moet zijn.

  2. Ga je dan eeen taxi bestelen waar je je naam en adres moet geven aan de taxi-centrale? Of ga je met je eigen auto?

  3. In de hypothese van de taxi : de chauffeur zet zijn client af aan het adres die hem gevraagd is. Hoe kan je als chauffeur weten wat er zich afspeelt achter gesloten deuren nadat je uw client afgezet hebt?

  4. In de hypothese dat de chauffeur ten weten te komen is van die partouzes (men vraagt zich af hoe): ik ken heel goed de taxi wereld. Chauffeurs hebben specifieke kroegen waar ze samen een koffie drinken en waar er meestal gepraat werd over de ritten die ze gedaan hebben. Als Angelou kennis zou gehad hebben van die partouzes, dan zou die huurmoordenaar niet alleen VDE moeten vermoord hebben maar de helft van die taxibedrijf.

138

(784 replies, posted in 1982)

amateurspecialist wrote:

Goed, jij ziet dus allerlei mysterieuze verbanden, waar je verder geen uitspraken over wil doen, maar verwijt mij gebrek aan dossierkennis omdat deze verbanden mij ontgaan. Als je niet zegt wat je precies bedoelt dan kan ik daar niks mee, want ik kan er moeilijk naar gaan raden. De meningen op dit forum, over dit dossier zijn zeer gevarieerd, maar jij doet alsof jouw mening zo vanzelfsprekend is dat er niet eens meer over gediscussieerd hoeft te worden. Iedereen die het anders ziet heeft onvoldoende kennis van het dossier, in jouw ogen. Ik ben er klaar mee, want met jou valt blijkbaar niet meer (over de feiten) te praten.

Ja, dat is hier zo op deze forum. Als je niet meedraait met complottheorieën, dan hebt je geen dossierkennis. Ik vraag me soms af hoe sommige die premie nog niet gekregen hebben.

139

(784 replies, posted in 1982)

De datum is ook belangrijk. VDE  was een gepensioneerde man, en toen (en nu nog) werden de pensioenen op 23 of 24 van de maand betaald. Met kerstfeest op 24 zal de betaling zeker éen dag vroeger geweest zijn, dus de dag van de overval. Ofwel werd het geld op de rekening gestort, ofwel (wat vaker gebeurde in die jaren) kreeg men het geld per postcheque. Ik denk zelf dat het pensioengeld nog betaald werd door een postbode ter huize in cash.

in beide gevallen, zal VDE zeker geld afgehaald hebben die dag, of zijn pensioengeld compleet gekregen heeft van de postbode. De daders zijn zeker gekomen om goederen te stelen met aanzicht op de feesten die aankwamen. Gestoord door VDE, heeft men deze gemarteld, om te weten waar zijn geld lag. Een van de daders zal wellicht geweten hebben over die betalingen. Hebben de daders het geld in beslag kunnen nemen of niet? Daar weet men weinig over. In ieder geval had VDE lange minuten de daders gezien. Dat hij ze kende of niet spelde geen rol, hij kon niet langer getuigen met alle gevolgen van dien.

140

(753 replies, posted in 1985)

Verschillende bronnen geven inderdaad verschillende tijdstippen. En zoals edd zegt: "het lijkt me niet dat er iemand met zijn horloge bij heeft staan klokken." Iedereen kan dus een tijdstip gebruiken die bij zijn hypothese past.

En Kurosawa, als je dit schrijft: "De bron is Paul Ponsaers en die is licentiaat sociologie en doctor in de criminologie, die ga je toch niet in twijfel trekken hé", aanvaard dan de wetenschappelijke onderzoeken en in het bijzonder de ballistiek. Dat er tenminste 2 wapens gebruikt worden tijdens de 2 overvallen is een feit, dus voor mij 1 team, 2 overvallen.