31

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

club_le-happy-few wrote:

Heeft duidelijk geld of gratis onderdak nodig smile

Mocht hij te veel weten was hij ergens in de jaren wel van kant gemaakt.

Hij was in die jaren een gevaarlijk en machtig persoon in de prostitutie met vele connecties. Niet echt iemand die je zomaar van kant maakt zonder zelf voor gevolgen te moeten vrezen.

32

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ik ben op volgend artikel gebotst geschreven door JP Van Rossem.
Hierin verteld hij wat een uraniumsmokkelaar hem vertelde i.v.m. de bende van Nijvel.
https://jeanpierrevanrossem.com/de-drie … an-nijvel/

Er zouden 3 reuzen zijn en C.B. was er ene van de andere zouden Pilarski zijn en Papadopulos. Volgens die Felix Przedborski zouden Pilarski (meestal de chaufeur) en   Papadopulos C.B. een paar keer vervangen omdat C.B. te zat was.

33

(45 replies, posted in Foto's)

Mogelijk hadden ze een dagjob en waren de overvallen daarom 's avonds.

Ik denk echter dat de hoofdreden was dat er 's avonds minder getuigen op straat zijn en dat men minder makkelijk te herkennen is in het donker/schemer. Ook is er minder verkeer en is het risico op een file of vertraging kleiner (les geleerd bij de overval op de wapenhandelaar en de daaropvolgende vlucht?). Ook is een overval in het donker met riotguns waar mondingsvlammen uit komen veel dramatischer en dit kon mooi meegenomen zijn als terreur de bedoeling was.

34

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

geronimo wrote:
robert wrote:

Waarschijnlijk is er minstens een RG van het merk Winchester gebruikt, bij hagelgeweren is dit erg moeilijk met zekerheid vast te stellen. En al zeker niet als er met hervulde/gemodificeerde cartouchen geschoten is zoals soms beweerd wordt.

Mochten die "dianne RG" gebruikt zijn bij overvallen zouden Bouhouche en Beijer in nauwe schoentjes gezeten hebben want zij waren betrokken bij die diefstal. Dan zouden ze minstens onrechtstreeks betrokken zijn als wapenleverancier.
Een erg groot risico en onnodig, riot guns waren toen overal vrij verkrijgbaar je kon de munitie zelfs krijgen in hypermarkten bij het sportmateriaal in Frankrijk, daar was dit een kaliber gebruikt voor drijfjacht. In Belgie is dat niet toegestaan voor jacht.

De mp5 SD ( gestolen bij groep diane ) staat op een robotfoto van Aalst, en is dus al bezwarend voor Bouhouche & co. Wapen op die robotfoto is 100 % MP5 SD, was niet verkrijgbaar destijds voor publiek, en lag dus ook niet in de normale wapenhandel, en Bouhouche heeft de aanwijzing gegeven waar deze wapens onder de brug ( Vilvoorde ) lagen. Men moet dus de man van die robotfoto is vragen naar zijn getuigen. Als die MP5 in Aalst was, was Bouhouche daar ook.

Dat klopt, er waren niet veel van die H&K in omloop en als er een in gebruik was bij BVN wijst dit zeker naar Bouhouche en de diefstal bij Dianne.
Probleem is hier dat er geen echt bewijs is dat er een H&K gebruikt is en vele van die robotfoto's zijn twijfelachtig. Om uiteenlopende redenen; vele jaren later gemaakt, getuigen beïnvloed door de speurders (daarom niet kwaadwillig, genoeg vragen of men toch niet denkt dat dit of dat wapen aanwezig was en een getuige begint te twijfelen en volgt het idee van de ondervrager). De H&K is hoogst waarschijnlijk vanop een foto herkend en zo op de robotfoto gekomen, een bange getuige die geen wapenfreak is zal niet tot in detail zo een wapen kunnen beschrijven.

Als die 2 RG of die H&K gevonden waren bij de rest van de wapens was dit een heel ander verhaal en had Bouhouche het vlaggen, misschien daarom dat ze spoorloos gebleven zijn ??

35

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Waarschijnlijk is er minstens een RG van het merk Winchester gebruikt, bij hagelgeweren is dit erg moeilijk met zekerheid vast te stellen. En al zeker niet als er met hervulde/gemodificeerde cartouchen geschoten is zoals soms beweerd wordt.

Mochten die "dianne RG" gebruikt zijn bij overvallen zouden Bouhouche en Beijer in nauwe schoentjes gezeten hebben want zij waren betrokken bij die diefstal. Dan zouden ze minstens onrechtstreeks betrokken zijn als wapenleverancier.
Een erg groot risico en onnodig, riot guns waren toen overal vrij verkrijgbaar je kon de munitie zelfs krijgen in hypermarkten bij het sportmateriaal in Frankrijk, daar was dit een kaliber gebruikt voor drijfjacht. In Belgie is dat niet toegestaan voor jacht.

36

(117 replies, posted in 1980-1989)

Darty, dit ziet er wel interessant uit, na al die toestanden rond Christiaan Bonkoffsky is wel of niet de reus. Volgens mij heeft die broer zelf gezegd dat Christiaan Bonkoffsky enkel zei dat hij iets te maken had met bende van Nijvel. Dat hij de reus was is volgens mij een te snel getrokken conclusie.

37

(74 replies, posted in Vragen)

Het is duidelijk dat er iemand in de omgeving van de bende connecties had binnen de rijkswacht.
Een overval op een Delhaize net op het moment dat de rijkswacht patrouille wordt weggestuurd.
Combi's die niet starten na dezelfde overval.
Een hoop verdachten waren rijkswachter in functie in die periode en sommigen deden onderzoek naar feiten waar ze later zelf van verdacht werden.
Bewijsstukken die verdwenen uit opslagplaatsen van justitie, ...
Getuigen die de rijkswacht in diskrediet brachten werden geïntimideerd en soms afgedreigd.
Maar om nu te stellen dat het enkel een clubje extreem rechtse rijkswachters was lijkt me ook niet juist.
Wel is het zo dat een groep linkse journalisten erg veel aandacht aan dit spoor heeft gegeven (wellicht terecht) waardoor het een zeer "populaire" theorie geworden is. Binnen justitie was men minder happig om hier serieus op door te speuren.

38

(74 replies, posted in Vragen)

Ik denk dat er groepjes feiten zijn die samenhangen, maar het is erg moeilijk om te zien welke feiten bijeen horen.
Het zou kunnen dat het om 1 groep daders gaat die driester en moorddadiger worden naarmate de tijd verstrijkt. Maar ik denk dat er verschillende groepen daders zijn die misschien zelf niet weten van elkaar.
Sommige feiten lijken knullige inbraken die uit de hand gelopen zijn, andere lijken bijna "commandoraids"
En ik ben er vrij zeker van dat er nog een paar feiten gepleegd zijn door enkele van die daders/groepen die niet bij de bende van Nijvel geteld worden en er wellicht wel bij horen.

Ik probeer al jaren voor mezelf een hypothese op te bouwen maar ik kan er gene vinden die een verklaring zou kunnen geven voor al die misdaden. Misschien is die er ook niet, veel gekende hypotheses lijken erg realistisch voor een deel van de overvallen/ inbraken maar bij andere feiten lijkt dit dan niet te kloppen.

39

(74 replies, posted in Vragen)

Over back to topic gesproken,
ik heb dit topic gestart omdat als die vondst een manipulatie is, is het wellicht de bedoeling  geweest om feiten te linken die niets met elkaar te maken hebben.
Ik vermoed dat dit dan feiten zijn die ballistisch niet te linken zijn met elkaar. Maar door die wapens samen te steken geef je wel de indruk van 1 bende terwijl dit mogelijk niet zo is. 

Heeft er iemand dat schema van Eddy Vos (komt terloops in beeld tijdens een reportage) ik wil me eens bezig houden met dat schema naast de vondst in die zakken te leggen om te zien wat er uitkomt. Het zou natuurlijk kunnen dat dat schema de info uit die vondst bevat, dan ga ik niet ver geraken sad

Ik denk dat als je nog enig resultaat wil hebben het niet slecht zou zijn om elke overval apart te bekijken los van alle theorieën.
Gewoon elk feit losstaand bekijken; los van alle verbanden tussen de verschillende overvallen die er zijn of waarvan men de indruk wil wekken dat die er zijn. En dan eens alles samen leggen.

40

(74 replies, posted in Vragen)

Imazibraine, misschien niet de broer Abdelkader maar een vriend van de jongere broer ?

hieronder een samenvatting van het bezoek dat de friturist kreeg op 11 nov uit een post op dit forum:

"
In Humo van 11 januari 2011 staat een interessante getuigenis van een frituureigenaar te Vilvoorde. Ik de essentie kort samen:

De man zegt dat er op 11 november 1985 rond 18.00 een rode BMW serie 5 vanuit richting Brussel voor de frituur stopte. De vijf inzittenden kwamen in de frituur eten. Het ging om volgende personen:

Johny De Staerke

Léon De Staerke

Robotfoto 4 ("daar ben ik veel minder zeker van, omdat ik hem nooit goed heb kunnen bekijken.") In elk geval "een atletische figuur, één meter tachtig met bruinachtig, gebekt haar en opvallende bakkebaarden. Hij was heel gespierd (...)."

"Een jong, smal ventje van een jaar of twintig. Een zuiders type -Algerijns of zo - met donkere ogen en een mooi Frans accent, dat hoorde ik toen hij bestelde. Hij zat daar heel treurig, en het leek alsof hij nog nooit in een frituur gegeten had. Johnny legde hem uit hoe de prijslijst in elkaar zat en bevaderde hem de hele tijd: 'cava?  Smaakt het?'"

"Een vijfde man, de chauffeur. De enige van de zes die niet onder de modder zat. "Ongeveer vijftig jaar oud, vierkant gezicht, korte nek, volle, lichte grijzende haardos.", "... geen Belg, eerder een Grieks of Spaans type." Dit was robotfoto 7 ("ik was er honderd procent zeker van")."

Het treurige 20 jarige Algerijnse type in dit verhaal is wel interessant, misschien heb jij wel een idee wie dat zou kunnen zijn.
Hoe oud zou Benaïssa in 1985 geweest zijn ?