41

(74 replies, posted in Vragen)

Imazibraine:"
Ik kan met documenten aantonen dat de jongere broer van Abdelkader Belliraj, Benaïssa, op onverklaarbare wijze uit het Rijksregister verdween na de overval op de Delhaize in Aalst in november 1985."

Heeft Eddy Neves dan toch raak geschoten?
En is het dan de broer die met de bende De Staerke een paar dagen later frietjes gaat eten in de buurt van Vilvoorde? Misschien na het begraven van de wapens of de dode?

42

(20 replies, posted in Getuigen)

De witte Golf kan misschien een persoonlijke auto geweest zijn van een van de medeplichtigen/daders waarmee een deel van de daders is aangekomen in een safehouse voor de start van de overval. Jammer dat er hier niet meer onderzoek naar gebeurd is. Dergelijke getuigenissen kunnen van groot belang zijn, maar het kunnen ook 4 mensen geweest zijn die er niets mee te maken hadden waarvan er ene blond was.

Ik kan me niet voorstellen dat de daders echt uit dat bos vertrokken zijn om die aanval te gaan plegen. Hoe zouden ze daar dan geraakt zijn, elk met hun eigen wagen? Iemand had die daar kunnen zien staan en de nummerplaten noteren. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ze iemand opgepikt hebben die daar id buurt woont, maar als dat het geval zou zijn waarom dumpen ze dan al die sporen in hun "achtertuin".

43

(252 replies, posted in Hypotheses)

Wat ik vreemd vind is dat, indien het gewoon 3 marginalen zijn, er toch bovengemiddeld veel toevalligheden zijn.

Er lijken linken te bestaan tussen slachtoffers, vele hebben banden met een Brussels milieu van nachtclubs. Ook komen er personen in het vizier die in extreem rechtse hoek zitten, bezig zijn met privé milities, privé inlichtingendiensten. Al dan niet in dienst van staatsveiligheid.
Het lijkt me niet normaal dat bij wat overvallen van een stel marginalen al die connecties en verbanden er gewoon toevallig kunnen zijn.
Sommige bende feiten lijken me specifiek uitgezochte opdrachten; de roof bij Dekaise, de diefstal van de kogelvrije vesten.
Men gaat er van uit dat de wapens gestolen zijn bij Dekaise om zich beter te bewapenen, maar zijn deze ooit gebruikt tijdens de bende feiten ?
De vesten zijn waarschijnlijk wel gebruikt maar hoe weten 3 marginalen dat er in een fabriek gekend voor zeilen van vrachtwagens prototype kogelwerende vesten liggen?

Ik sta open voor allerlei theorieën maar deze roept wel erg veel vragen op en er wordt veel naar toeval gewezen om dingen te verklaren.

44

(252 replies, posted in Hypotheses)

Ik vraag me af waar de golfjes en de wapens weggestoken waren, als 3 marginalen verantwoordelijk zouden zijn hadden ze allicht geen netwerk van garageboxen. Alle politiediensten waren jaren op zoek naar die daders, als ze al die jaren alles wegstopten in hun eigen garage was dat wel uitgekomen. Ook zou het gewone criminele milieu wel meer tips gegeven hebben dan.
Een auto stelen op de parking van de VW importeur is ook niet iets wat ik 3 marginalen zie doen.

45

(252 replies, posted in Hypotheses)

ik heb serieuze vragen bij sommige ballistische analyses, sommige analyses werden herdaan in Duitsland en die spraken de resultaten van de Belgische expert tegen. Dit resultaat werd maanden weggemoffeld in een schuif omdat het niet in het verhaal van de speurders paste.
Verder is die expert een bekende van een van de hoofdverdachten en hij kreeg zelfs "referentiemateriaal" van Bouhouche waarop hij een van zijn analyses baseerde (aanslag op Vernaillen). Later bleek dat Bouhouche betrokken was bij die aanslag.
Dit maakt deze ballistische resultaten voor mij minstens verdacht. Volgens mij houdt zo een resultaat in een rechtbank ook geen steek, net omdat er zoveel vragen zijn over deze deskundige.

46

(252 replies, posted in Hypotheses)

Opgelet ik beweer hier niet dat dit rapport foutief zou zijn of dat er bewust dingen fout in staan.
Enkel dat ik het erg vreemd vind dat het niet mag bekeken worden door andere specialisten.
Misschien dat dit tijdens een proces wel kan bekomen worden.

47

(252 replies, posted in Hypotheses)

het probleem met het onderzoek op de gevonden voorwerpen is dat dit rapport niet mag ingekeken worden door de verdediging.
Een wetenschappelijk rapport ondergaat normaal een "peercheck" waarbij andere wetenschappers kijken naar de geldigheid van de gebruikte methodes, ze bekijken ook de resultaten en deze worden vergeleken met andere onderzoeken.

Ik heb dat rapport zelf ook nooit gezien maar wel al gehoord dat sommige testen niet wetenschappelijk correct waren.
BV: er wordt uit de dikte van een oxidatielaag van klein geld (koperlegering) afgeleid dat dat geld nooit zolang in het kanaal kon liggen. Koper en legeringen ervan vormen een beschermende oxidatielaag (groene aanslag).
Eens het metaal bedekt met deze laag stopt de oxidatie, dus uit deze dikte kan je met veel goede wil enkel zeggen hoe lang iets ten minste in water moet liggen. Over hoe lang het er in gelegen heeft kan je niets zinnigs zeggen.

Om zulke fouten uit rapporten te halen moet dat rapport nagekeken worden door andere specialisten, zolang dit niet gebeurt heeft het voor mij geen waarde.

48

(147 replies, posted in Andere Personen)

Weet er iemand hoe groot Lekeu was? Bij de beschrijving van de robotfoto waar hij wel op lijkt  staat ong 1m80, op de beelden met de politieagenten in USA lijkt hij me vrij groot. Niet dat ik direct denk aan "de reus" maar als Lekeu een pak groter is dan 1m80 klopt er iets niet aan die beschrijving of hebben de getuigen iemand anders gezien.

49

(45 replies, posted in Bewijsstukken)

Bossi wrote:
robert wrote:

De projectielen uit een hagelpartoon kan je niet linken aan een wapen, (getrokken lopen in combinatie met slugs uitgezonderd, maar deze zijn niet gebruikt). Zelfs het caliber is niet vast te stellen aan de hand van de projectielen (tenzij je de prop vindt). Een doorsnee hagelpatroon is gevuld met loden (in de jaren 80) bolletjes met een diameter van een paar millimeter tot bollen van ong 10 mm. Deze laatste zijn gebruikt bij de overvallen.

Wij zijn ooit onder vuur genomen door kaliber 12 "Brennekes". Dat is wel iets meer dan een bolletje van ongeveer 10 mm, Robert.

Brenneke is een merk, jij bedoelt waarschijnlijk een slug (Brenneke is de bekendste producent maar er zijn er nog vele andere). Dit zijn  geen hagelpatronen en hierin zitten geen bolletjes. De patroon ziet er langs buiten het zelfde uit maar idpv bolletjes (of bollen voor de jacht op grof wild) zit er 1 "kogel achtig " projectiel in (ook hier is veel variatie mogelijk).
Deze munitie is zeer effectief op middel lange afstand  (tot een meter of 100 ) en richt enorme schade aan.

50

(149 replies, posted in Andere Personen)

Boemerang wrote:

Al trek je 4 vesten over elkaar heen... langer zul je er niet van worden, hooguit zul je er erg vreemd uitzien. Het klinkt in mijn oren niet echt geloofwaardig.

Vandaar dat ik de vraag stelde, er is nooit beweerd dat het over deze Luc ging maar ik vroeg me gewoon af of of deze man groot was van gestalte? Van een lange slanke man kan je een bredere maken met een extra vest (of kogelvrij vest onder een jas) groeien gaat hij inderdaad niet doen.