1

(147 replies, posted in Afpersing)

fenix wrote:

ivm post 123 hierboven. Ik vind die "169.460 'Darra' van de Rijkswacht van het district Brussel." niet terug.

Voor zover ik het mij herinner was het in die tijd zo dat alle roepnamen van de rijkswachtdistricten begonnen met de letter D van District. District Brussel waaronder al de brigades van het Brusselse grondgebied vielen gebruikte de roepnaam Darra. Maar uiteraard behoorde de brigade Aalst niet tot het District Brussel. Darra heeft daar dus niks te zoeken. Ik hoop dat ik het mij nog goed herinner, zo niet mijn excuses.

2

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Klopt, het opgevist wapen is geen Gd wapen.

3

(5 replies, posted in Algemeen)

Gelukt, Thx Steve.

4

(5 replies, posted in Algemeen)

Steve, kan ik je bijdrage nog op een andere manier terugvinden? Facebook lukt me niet.

Alvast bedankt.

5

(147 replies, posted in Afpersing)

Tiens, je bent een wandelend archief. smile

HIPA wrote:

Eerst steenweg dan Villalaan en dan Kasteelstraat waar verlaten wagen werd teruggevonden met bussen benzine en een agenda met naam Toumaniantz. De ontvanger wist perfect uit te leggen wie wat om om welk uur ze deze route moesten volgen, nogal straf voor uit te vinden niet! Ook toen men de oproep kreeg van de overval was het busje van de Rijkswacht op de Villalaan waar het terug rechtsomkeert naar Delhaize maakte. Later beschreven door Nevens als de combi die hun kruiste van tegengestelde richting tijdens hun achtervolging.

Straf, HIPA.

6

(147 replies, posted in Afpersing)

Hierboven is sprake van een telex... Ik heb ook ergens gelezen over een "bericht" afkomstig van DARRA, voor zover ik het me nog herinner vanuit mijn tijd bij de firma, het districtsniveau. (Net boven de brigades) "Ze" hadden in elk geval een gestolen JET zender om dat bericht allicht te simuleren.

7

(56 replies, posted in Getuigen)

EricF wrote:
kenza wrote:

Als de getuige identiek dezelfde Amerikaanse wagen zien rijden heeft op een oldtimertreffen, dan moet hij toch weten welk merk en type de wagen is? Was het een pick-up of een sedan of sportwagen?

Een nieuw feit, door mij gezien, eind juni 2016

plots gaat er een rilling door mij heen: daar tussenin komt de vluchtauto van de Bende van Nijvel als oldtimer voorbij! Het is dus een oude Amerikaanse grote wagen, met een grote platte motorkap en achteraan ook een grote platte koffer, en de kleur van deze wagen is dezelfde van hun vluchtwagen op 12 december in Bos van Aa, nl. zeemgroen, of emeraldgroen. Ik kon geen nummerplaat zien.

Lijkt me een sedan dus

Van Esbroeck en Salesse reden de dag na Aalst naar Saint-Raphael met een Buick, dixit Van Esbroeck.

8

(132 replies, posted in Bende Farcy)

Tiens wrote:

Het waren trouwens 22.115 rijkswachters en geen 15.000. Kom je uit op een gemiddeld bruto maandloon van 37.681 Belgische Frank, geen euro’s.

Nog even ter duiding:  Een bediende verdiende in 1980 gemiddeld zo'n 56.700 frank bruto per maand. En rijkswachtkolonel Delbeque maar klagen over te weinig middelen…

Je hebt gelijk inzake de middelen. Maar de rijkswacht had geen 22000 manschappen in die tijd. Maar is niet belangrijk.

9

(132 replies, posted in Bende Farcy)

Loonkost van 10 miljard  BEF voor amper 15.000 rijkswachters.....owkay.... Dan had mijn loonbriefje er toch anders moeten uitzien toen.

10

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Dat was dan een mis interpretatie van mij....excuus.  Ik ken het dossier vrij goed,  uiteraard weet ik tot wat hij in staat was...maar het bleef een fils a papa.