1

(639 replies, posted in 1982)

Vraagt niemand zich af, alle feiten op een rijtje afgaand... Hebben we nog eigenlijk te maken met typisch bendegedrag? Dat wil zeggen snel cashen met een minimum aan risico en vooral een minimum aan slachtoffers. We hebben echter het tegendeel zien verschijnen, met een hoop doden én afrekeningen tot gevolg. En dan verdwijnt die bende na haar bloedigste aanslag eensklaps als het ware in het niets. Roept zulk een gedrag écht geen vragen op.

2

(976 replies, posted in 1985)

Tja, een nieuwe poging om de doofpotoperatie te laten doorgaan zeker. Zeg zelf eens, hoe is het mogelijk dat cruciale stukken zomaar verdwijnen uit een dossier, iedereen die een stuk uit een dossier meeneemt moet daar toch voor tekenen en gelijk aftekenen als hij het terug brengt. En nu gaan ze de laatste tastbare bewijzen die bij hun zijn verloren gegaan eens even gaan recupereren, om ze dan op hun beurt ook weer verloren te laten gaan.

3

(976 replies, posted in 1985)

Ben wrote:

Bedankt voor de informatie, ik moest onmiddellijk aan dit verhaal denken:

In een café wat verderop, 't Christoffelken, werden in die ruige novembernacht ook Bende-verdachten gesignaleerd. Maar de getuigen, een stel marktkramers die pas een paar jaar na de feiten met hun verhaal naar buiten kwamen, krabbelden terug toen ze in levenden lijve geconfronteerd werden met de verdachten die ze eerder op foto's hadden aangewezen.

Tja,vandaag stond in de krant dat die marktkramer het zich later opviel dat er toen die twee Franssprekende mannen aanwezig waren die zich strategisch aan een tafeltje opstelden van waaruit ze zicht hadden op de weg buiten... De ene bestelde een trappist en de andere een watertje. En als vent een waterke drinken in een Aalsterse kroeg, dan moet je wel opvallen, doch Bouhouche dronk geen alcohol. Die marktkramer heeft toen in 1988 uit de foto's die de speurders hebben laten zien aangeduid dat diegene de het watertje dronk Madani Bouhouche bleek te zijn, iets wat later ook door de cafébaas werd bevestigd. En dat was dat dus, toen blijkbaar niet de moeite om verder te onderzoeken ...

Wat ik ook niet begrijp is dat die scherpschutters toen niet aanwezig waren. Waren het militairen die verantwoordelijk waren of waren het er van de groep Diane. Bij ons destijds in Mechelen, en ik woonde toen nét over de Delhaize in de Van Kesbeeckstraat en kon telkens vaststellen vanop de 5de verdieping, dat de sluipschutters van het leger altijd present waren op vrijdag én zaterdagavond vanaf het moment dat de zon onderging totdat de laatste klanten én personeel de winkel hadden verlaten.

kenza wrote:

Als de gangsters een jutte zak bij hadden om de kluis in te stoppen omdat ze mogelijk te zwaar was en daarom voor een jutte zak opteerden omdat een jutte zak makkelijker over de grond schuift indien nodig, dan wisten ze toch op voorhand hoe groot de kluis was?

Over welke soort van kluis gaat het, die van Delhaize kijkt je echter recht in de ogen zo groot is die... En het onderste deel waar de dag inkomsten uiteindelijk in terecht komen is extra beveiligd aangezien je daar een dubbel sleutelsysteem voor nodig hebt om dit te openen. Eén sleutel voor de supermarkt directeur en één sleutel voor diegenen die het geldtransport verzekeren. En bovendien een gevoelig veiligheidssysteem dat gegarandeerd werkt als er zelfs maar een blad papier tegen de buitenkant van de kluis dwarrelt. En dat laatste hebben wij in 1974 ondervonden, overuren doen en gelijk door de flikken overvallen worden, met den uzi in de aanslag.

4

(203 replies, posted in 1985)

Ik heb hier als gast al veel bij gelezen en veel hypotheses zien voorbij komen ... Maar wat mij het meeste frappeert is dat die hele bende na hun laatste overval zowat opgelost zijn in de nevelen van de geschiedenis.