41

(279 replies, posted in Getuigen)

fipilip, het was hun stijl, het verbaast mij niks. Sommige criminelen hebben echt schijt aan alles. Het wil niet zeggen dat het ook de Bende van Nijvel was maar ik zou er niet van opkijken. Want wat Bely beschrijft klink geloofwaardig in mijn opinie en het bevestigt een aantal punten uit mijn gedachtegang. Het zou zomaar kunnen kloppen. Dan is de oplossing vrij simpel, maar dat terzijde.

42

(382 replies, posted in Hypotheses)

Geronimo, als je 1 wapenwinkel helemaal leeg haalt, heb je een arsenaal waar je een kleine oorlog mee kunt beginnen. Het ging ook niet om overvallen, gewoon rammen in de avond en leeg halen.

LEO, fijn dat jij dan een van de uitverkorenen bent die niet voldoet aan het profiel modaal. Belachelijke opmerking van je, jij weet absoluut niet hoe modaal of niet modaal ik ben dus oordeel dat niet. Heeft geen enkele zin. Als je een leek een wapen in de hand geeft, weet hij daar naar verloop van tijd raad mee. Heel simpel, je schiet er een keer mee en je word beter en beter. Hoe vaker je er mee werkt en de voor- en nadelen leert kennen, des te beter je er mee om kan gaan denk je dat de uitvinders van explosieven in het beging gelijk wisten wat de uitwerking zal zijn? Nee, door schade en schande leert men.

Ja, in Nederland zijn er zeker plekken waar je kunt schieten in de nacht. Neem bijvoorbeeld de Veluwe, het grootste natuurgebied van Nederland. Midden op de Veluwe kun je doen wat je wilt, de kans is klein dat je gepakt word. Alles is te leren ook het gebruik van wapens, explosieven, ... En ja, dit kan uit een folder: alles na doen wat er staat en zelf veel oefenen. Uiteraard kan het fout gaan. Denk jij soms dat de Bende eerst een uitgebreide cursus hebben gevolgd op een F1-circuit voor ze de overvallen gingen plegen? Denk jij soms dat de bende een uitgebreide cursus garagist hebben gevolgd om te leren de auto's sneller te maken? Tuurlijk niet, het is een kwestie van proberen en misschien wel gewoon wat folders lezen en gaan knutselen. Wedden dat je er na veel keer doen beter in word?

43

(382 replies, posted in Hypotheses)

Ben ik niet helemaal met je eens DeadLetterBox. Wij hebben hier in Nederland een programma, echte penoze. Hierin worden gesprekken gevoerd met zware al dan niet ex-criminelen die ook in de bak hebben gezeten. Eén van deze personen was Rodney G. Deze man heeft 19 jaar in de bak gezeten, hij is nu 43. Hij beweert dat 80% procent van zijn misdaden onbestraft gebleven zijn dus heeft hij relatief niet zoveel in de bak gezeten.

Ik denk dat dit ook voor De Staerke geld, zelfs de topcriminelen worden wel eens opgepakt en dat levert vaak langere straffen op in onze ogen maar vaak hebben ze zoveel onbewezen daden op hun geweten dat die straffen eigenlijk kort zijn.

Deze persoon begon met inbraken later ramkraken en overvallen, hij heeft zelf kennis opgedaan over explosieven als semtex. Ze reden de pui eruit bij wapenwinkels in België en namen alles mee naar Nederland. Dit waren geen meesterbreinen maar je ziet dus dat het ook gewone criminelen kunnen zijn die zich ontwikkelen, bv. deze personen hadden geen militaire achter grond maar hadden toch door zelfstudie een enorme kennis opgedaan over wapen en explosieven.

44

(53 replies, posted in 1980-1989)

Erg leuk en interessant allemaal maar waarom zou de bende of iemand die gelinkt kan worden aan de bende zo een moord plegen die wel erg in de kijker loopt. Er zijn heel erg simpele manieren om iemand te laten verdwijnen en dit persoon wordt dan nooit meer gevonden. Personen die zich in schimmige werelden begeven, kruisen altijd wel elkaars pad. Dat hoef niet te betekenen dat de persoon er mee te maken had.

Als dit iets met de bende te maken had, was het niet heel erg slim om het zo te doen. Ik vertrouw geen enkele informatie van personen die zelf ook niet geheel zuiver zijn, spelletjes worden er gespeeld door dit soort mensen. Dit kan ook gewoon een simpele afrekening zijn voor iets anders want zuiver tot op de graat was Astrix niet als ik het zo lees.

Mensen die wat geweten zouden kunnen hebben over de bende hoeven niet speciaal omgebracht te zijn voor iets wat met de bende van doen had. Veel van deze lui hadden zelf genoeg zaakjes die hun het leven zou kunnen gaan kosten. Het leven van een crimineel is over het algemeen niet zo lang dat is van alle tijden. Wat niet wegneemt dat het altijd interessant is te onderzoeken.

45

(382 replies, posted in Hypotheses)

Ik geloof best dat het een geducht wapen is maar bij een winkeloverval heeft het geen zin. Je maakt niet meer indruk op de mensen dan met bv. een shotgun. Ik persoonlijk heb liever een tegenstander met een tomahawk dan een shotgun. Ik zie het nut tijdens een overval echt niet behalve dat het een onhandig ding is op mee te nemen, het waren macho's dat wel.

46

(382 replies, posted in Hypotheses)

We moeten af van de gedachte dat overal wat achter zit fouten maakt iedereen maar de fouten van de Bende van Nijvel waren soms echt gewoon dom.Ik zeg niet dat iedere crimineel dom is maar je ziet aan de feiten van de Bende van Nijvel dat het geen hooggeleerden waren,gewoon criminelen die deden wat hun goed leek om te doe.Let wel ze waren meedogeloos en gevaarlijk,heb het idee dat voor vel leden mijn piste niet spannend genoeg is.

47

(382 replies, posted in Hypotheses)

stelvio, ik had al een paar redenen gegeven waar ik dacht dat het gewoon criminelen waren maar jou opmerkingen geven alleen maar extra steun en invulling aan mijn theorie. Ik kan me er perfect in vinden. Cowboylaarzen getuigen zeker niet van profs. Het is inderdaad eerder dom om ze aan te doen. Ze namen zelf af en toe een grote bijl mee, een soort tomahawk bijl, bij sommige overvallen. Gewoon indruk maken. Welke prof sleept er nou een bijl mee? Juist geen enkele. Kan me er ook in vinden dat de daden evolueerden van simpele diefstal tot de zware overvallen en alles er tussen in.

48

(731 replies, posted in 1982)

't Is me nu duidelijk betreft de gaten in de zetel, bedankt!

49

(731 replies, posted in 1982)

Ja, maar ik kan het even niet plaatsen. Misschien kijk ik ergens overeen. roll

50

(731 replies, posted in 1982)

the end, achter in de zetel zat dus een gat van een jachtwapen dus ze hebben in de auto gevuurd. Wat is daar dan de reden van? Enig idee? Hebben ze iets in die auto afgeschoten tegen die zetel aan?