11

(49 replies, posted in Vragen)

De moorden die Du Lion (glazenwasser) pleegde is daar een pijnlijk voorbeeld van. Je moet het maar te horen krijgen als verwant/kennis...

Iedere misdaad met een open einde moet verschrikkelijk zijn voor de nabestaanden, zeker na een gruweldaad als die van de bende van Nijvel. Mijn excuses voor "Proficiat met je likes op Facebook" aan jou Bossi en aan de mensen die dat als een schop tegen de schenen ervaren hebben.

12

(49 replies, posted in Vragen)

Wat zeg je nu eigenlijk? Dat er "ooit" een recht zaak zal komen als de feiten niet verjaren? Het is zoals je stelt: ieder zijn mening hé.

PS: Proficiat met je likes op Facebook.

Ik geef grif toe dat advocaten en politici de moeilijkste groep van mensen voor me zijn om geen "het zijn allemaal dezelfde" mening op na te houden. Zelfs Vermassen zou voor de nabestaanden en slachtoffers een berg werk verzet hebben zonder daar een rekening voor te presenteren. Het is dus geen zwart/wit zaak (gelukkig)

Denk dat mijn punt wel duidelijk is. Na 41 jaar is er geen resultaat. Het is te zeggen de slachtoffers en nabestaanden kregen nog steeds het gene niet waar ze recht op hebben: duidelijkheid!

Door de scope van onderzoekers groter te maken - lees niet beperken tot politiediensten, advocatuur en dergelijke meer - ga je volgens mij tot een resultaat komen dat wel duidelijkheid kan verschaffen.

I rest my case.

13

(49 replies, posted in Vragen)

Hoeveel onderzoekers binnen het gerecht hebben kennis van heel het dossier?

Over de onderzoekers buiten het gerecht (lees mensen zoals jezelf die op deze site reeds jaren aan een stuk theorieën lanceren): hoeveel van die theorieën hebben geen waarde omdat we de gegevens van de speurders niet tot onze beschikking hebben?

Als het dossier effectief verjaart is kunnen zoals ik stelde doctoraatsstudenten zoals De Schrijver dat heeft gedaan of wie weet vaste bijdragers op deze site hun tanden in het geheel zetten, alle bronnen inclusief. Of wat daar nog van overschiet.

2) Hoe ga je in godsnaam een persoon nog in vervolging kunnen stellen na de knoeiboel die van het onderzoek is gemaakt? Je spreekt al over cassatie, terwijl er niet eens een proces is opgestart!

14

(49 replies, posted in Vragen)

Het geheim van het onderzoek is verantwoordelijk voor het ontbreken van een totaalbeeld voor onderzoekers binnen/buiten het gerecht (schrap wat niet past). Wat is er effectief onderzocht en welke linken zouden er worden gevonden mocht het dossier in zijn totaliteit raadpleegbaar zijn.

15

(49 replies, posted in Vragen)

Ik denk dat het boek van Klaartje Schrijvers (Het archief van Walter) een goed kader beschrijft waarin de bende van Nijvel zich zou kunnen hebben situeren. » lavamedia.be

Ideologisch gestuurde groeperingen, de zakenwereld en (georganiseerde) misdaad die elkaar vinden en samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Geld en macht zeg maar.

Tijd is een metgezel voor heel deze bende. Vraag bijvoorbeeld maar eens aan een 12 jarige vandaag of ze weten wat de bende van Nijvel is. Probeer maar eens relevante delen van het onderzoek in handen te krijgen. Denk dan voornamelijk aan beschimmelde onleesbaar geworden documenten, of delen die al dan niet per ongeluk zijn vernietigd.

Twijfel er evenwel niet aan dat de verantwoordelijken kunnen worden aangeduid. Maar dat het niet verjaren van de feiten dat enkel maar tegenwerkt.

16

(79 replies, posted in Magistraten)

Mensen willen het liefst van al zaken waar ze niet mee om kunnen: macht in dit geval. Natuurlijk is er haantjesgedrag bij diegene die in een machtspositie zitten. Twijfel ten zeerste of dat vandaag anders zou zijn dan in de jaren '80 van vorige eeuw.

Wanneer je als hooggeplaatste op de hoogte bent van wie met wie al dan niet overeenkomt kan het echt niet moeilijk zijn om een ondoordringbaar kluwen te creëren volgens mij.

Maak in alle eerlijkheid voor de eerste keer kennis met substituut Acke. Ben het eveneens met je eens dat er niet veel woorden nodig zijn om meningsvolle uitspraken te doen Trobken!

17

(16 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik hoop oprecht dat niet iedere café baas een potentiële moordenaar is! wink Het is natuurlijk offtopic doch zou het een heel goede zaak zijn om drugs uit het strafrecht te halen! Daar zouden de drugsbonzen een serieuze financiële kater aan over houden!

Gecontroleerde productie en verkoop met taks erop. De drooglegging werkte niet, "the war on drugs" werkt eveneens al 50 jaar niet.

18

(16 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Men spreekt over 200.000 bef per dag! Zelfs al kostte cocaïne 5000 bef/gram dan zou die brave man 40 gram consumeren op één enkele dag! Niet echt realistisch denk ik.

19

(74 replies, posted in Vragen)

Vraag me af in welk land Imazibraine nu zit.  Mensen in het buitenland zouden vrijer kunnen spreken vandaar.  Zo vertelde een vriend van me dat hij een geloofwaardig verhaal hoorde van een oud rijkswachter dat veel raakvlakken leek te hebben met de realiteit.  Informeer me verder.

Zie jammer genoeg niet veel goed komen zolang justitie geen fatsoenlijk budget krijgt om orde op zaken te zetten. Het gaat vanzelfsprekend om meer dan geld alleen.

Hoe kan je een zaak als het Bende-dossier oplossen - dat doorweekt is met binnen- en buitenlandse actoren - zonder dat zelfs de scheiding der machten niet gerespecteerd worden? De pijnpunten zijn wel gekend zoals De Smedt heel duidelijk aantoont.

Misschien ben ik wel een te grote pessimist maar zie niet veel heil komen uit een politieke hoek. Of dat nu om een nationalistische of een Vivaldi partij gaat maakt daar geen enkel verschil uit.