41

(412 replies, posted in Plaatsen)

coconut wrote:

Maar als in het echte onderzoeksteam dezelfde mentaliteit heerste als bij sommigen hier op het forum, dan verbaast het mij niet dat ze niet verder geraakt zijn.

Wait and see.

42

(753 replies, posted in 1985)

De heer Mark Ghekiere kan zijn bevindingen altijd mededelen aan de onderzoekers of desgewenst aan het Federaal Parket of de onderzoeksrechter voor zover hij dat nog niet gedaan heeft uiteraard. Als De Heer mark Ghekiere zich aanbiedt bij de dichtsbijzijnde politiepost zullen ze zijn verklaring daar ook acteren en overmaken aan de bevoegde diensten. In het laatste geval kan De Heer Mark Ghekiere zich een kopij van zijn verklaring laten overhandigen.

43

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

Merovinger wrote:

Van de Steen: “Luister, laten we nu eens niet in raadseltjes spreken. Jean-Philippe Görtz is een van die speurders die sinds de jaren 80 al drie keer uit het onderzoek is gewerkt, en drie keer is teruggekeerd. Hij had in 1987 al de eerste Bende-raid zo goed als opgehelderd, de overval op wapenhandel Dekaise, maar werd van de zaak gehaald. Ik ontmoette hem twee jaar geleden bij de politie in Aalst. Hij zat daar, er lagen allemaal fardes. Hij toonde mij de lijkfoto’s van Bonkoffsky. Een uitgemergelde hond, precies, in zijn zetel. Deze keer, zei hij, deze keer zijn we 99 procent zeker. Het klopte allemaal. En wat gebeurde er enkele maanden later? Görtz viel op geen enkele manier nog te bereiken. Hij zat thuis.”

Hij heeft een burn-out. Volgens zijn collega’s is het nu al een uitgemaakte zaak dat die gaat duren tot aan zijn pensioen.

Bron: De Morgen | 28 september 2018

Hier maakt men er weer geheimzinnigs van. Misschien was gewoonweg het geheim van het onderzoek geschonden (art.458 SW). En dan komen zeggen dat ik moet stoppen met mijn gezever. Hola, beste jongens en meisjes. Zo gemakkelijk gaat dat hier niet, hoor.

44

(412 replies, posted in Plaatsen)

Vraag dat aan Commissaris-professor Bossi, en als die het niet weet, weet niemand het.

45

(190 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bossi wrote:

Geachte heer Commissaris,
Geachte heer *************,

Ik heb getracht u op Maandag 8, Dinsdag 9 en heden Woensdag 10 juni jl. telefonisch te bereiken.

Als uwe frank (eurocent) gaat vallen, dan gaat dat ook nogal nen boenk geven, peins ik.

46

(412 replies, posted in Plaatsen)

Ach zo. In feite weten Commissaris-Professor en zijn onderzoeksteam dus eigenlijk niets dan van belang is of van belang zou kunnen zijn.

47

(412 replies, posted in Plaatsen)

En Commissaris-Professor Bossi met zijn onderzoeksteam dan. Weten die dat dan niet?

48

(412 replies, posted in Plaatsen)

HIPA wrote:

Beste mensen; deze week is zeer belangrijk. De volledige bende ligt op tafel , namen adressen enz. ... Het ongelooflijke is dat dit ook het geval was lang geleden. Men zei toen op een dood spoor te zitten wat natuurlijk flauwekul was. De loods is de uitvalsbasis geweest waar al jullie namen van hierboven in voorkomen. De Staerke heeft maar een keer niet gelogen, dat was in '91 bij zijn verklaring.

Alles is geweten, als er nu niks van komt zal dit tot in de eeuwigheid gemanipuleerd worden, sommige loges zijn zo machtig en bezitten alles, ook justitie. Of zou er toch nog gerechtigheid bestaan? Ik hoop het voor ons allemaal.

En? Hoe zit het? Zijn de namen en de adressen nu al gekend?

49

(79 replies, posted in Magistraten)

Het is een vaststaand feit dat voormalig onderzoeksrechter Freddy Troch geen aanhoudingsbevel heeft uitgevaardigd lastens Martial Lekeu teneinde zijn uitlevering te bekomen.

50

(63 replies, posted in Onderzoeksdaden)

coconut wrote:

Ik vrees ... ik vrees dat ze gelijk heeft;

"Op het einde van de bijeenkomst zei Michel dat een onafhankelijk onderzoek de enige manier was om het dossier nog recht te trekken (...)"

Beweert U nu dat onderzoeksrechter Martine Michel niet in staat is om een onafhankelijk onderzoek te voeren?