31

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik ben geen (oud)-collega van de heer Vos. U heeft in mijn bovenstaande post de termen 'ex-collegas ' en 'zijn ex-collega 's' verkeerd begrepen. Het ging over ex-collegas van Bouhouche bij de Rijkswacht. Er wordt dikwijls herroepen maar vaak zit in de eerste spontane reactie een kern van waarheid. U zit ook fout wat mijn rookgewoonten betreft: ik rook geen slechte pijpen. (Zelfs geen geestverruimende pijpen). Zelfs geen sigaretten. Ik krijg wel eens een sigaar van mijn vrouw maar die rook ik niet op. Voor uw gemoedsrust kunt u het er misschien op houden dat ik een goedgelovige fantast ben. Als u toch mijn luie stoel wilt vervangen breng dan liever een canapé mee.

32

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Vanuit mijn eigen luie stoel heb gelezen op dit forum dat het juist Vos was die zich liet ontvallen, toen hij hoorde dat Bouhouche gecremeerd  was, dat het kon dat hij nog leefde. Het feit dat absoluut niets erop wijst dat hij nu nog in leven is kan dat geen bewijs zijn dat zijn oude plan, dat hij ooit aan iemand verklapt heeft, perfect gelukt is?

33

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Dit lijkt mij toch een dubieus ongeval dat Bouhouche is overkomen. Enerzijds was hij volgens ex-collega's heel intelligent en berekend.

En als hij zijn huisje altijd met hout verwarmde en hij die 5 jaar regelmatig bomen heeft omgezaagd dan moet hij hierin toch een grote ervaring hebben opgedaan. Natuurlijk, de beste boomveller kan eens extreme pech hebben. Zijn ex-collega's hadden ook ooit gezegd dat hij soms in een geweldige colère kon schieten waarbij er geen rem meer op stond. Als hij bij het zagen aan zijn laatste eik enkele keren vast kwam te zitten of dat het op een andere manier niet wou lukken, is hij misschien in een Franse colère geschoten en gaan proberen te forceren en daarbij de veiligheid uit het oog verloren met het noodlottige gevolg. Een gebuur had hem ook tevoren gewaarschuwd.

Anderzijds: het laten zien aan een gebuur dat hij met zijn kettingzaag gevaarlijk te werk ging kan ook een manipulatie geweest zijn van deze meester-manipulator om een dodelijk ongeval aannemelijk te maken als hij een onherkenbaar lichaam zou achterlaten. Als hij in de periode voor het ongeval regelmatig niet thuis was dan was hij misschien al in zijn nieuwe verblijf waar hij een eenzaat had laten verdwijnen.

34

(167 replies, posted in Organisaties)

Dank u, Coconut.  Ik heb ook al veel genoten van uw posts.

35

(167 replies, posted in Organisaties)

Aan Allen die Nu zijn en wezen zullen op dit forum: mijn Beste Wensen!

Waarom zo plechtig? Omdat ik vind dat dit wel past in het begin van een Nieuw Speurjaar en ook omdat dit mijn EERSTE POST is na jaren van gefascineerd -helaas nog niet gevaccineerd- meelezen.

Waarom gebruik ik de naam Maigret? Geïnspireerd door de naam 'Coconut' dacht ik eerst aan 'Kid Creole' maar dan kan er een verkeerde link gelegd worden tussen mij en Coconut. Toen wilde ik een speurdersnaam kiezen zoals Columbo, Sherlock, Miss Marple
enz. maar die waren al in gebruik. Commissaris Maigret was gelukkig nog beschikbaar.

Hoe ben ik op het spoor van deze webside gekomen? In de jaren '80 hoorde ik op het nieuws soms over de overvallen van 'De Bende van Nijvel' maar dat was toen voor mij een ver-van -mijn-bed show. Een jaar of vijf geleden kocht ik bij een restaurant langs de autostrade Brussel-Charleroi toevallig het eerste boek van David vd Steen en Annemie Bulté. Dit vond ik zo aangrijpend dat het hele dossier ineens dicht-bij-mijn-bed stond. Sindsdien leef ik mee met David en de families van de andere slachtoffers in de hoop dat er toch ooit nog eens iets opgehelderd word. (Achteraf besefte ik dat ik door de ironie van het lot dit boek over de Bende van Nijvel had gekocht op grondgebied Nijvel. Het benzinecomplex heette ook 'Aires de Nivelle'.) Na het lezen van het tweede boek van David en Annemie heb ik ook de film 'Niet schieten, dit is mijn Papa!' gezien en voor de eerste keer in mijn leven had ik in de cinema een zakdoek nodig.

Over de Rijkswacht. Een tijd geleden kwam ik tijden een uitstap in gesprek (niet aan de bar) met een mij onbekende man. Ik vertelde hem over de bedenkingen van David's grootvader over de Rijkswacht i.v.m. de gebeurtenissen tijdens de overval in Aalst en daarna. Ook over de aanslag op kolonel Vernaillen. En de ervaring van Marc? Die na het zien van de robotfoto's zijn vriend Christiaan Bonkoffsky herkende en dit anoniem aan de Rijkswacht meldde en daarna elke nacht een auto met twee mannen in zijn straat zag staan waarna hij niet meer durfde spreken. Toen werd ik een beetje ongerust en ik vroeg de man of hij toch zeker niet bij de RW was geweest. Hij antwoordde: 'Toevallig wel maar dat is geen probleem. Wat je vertelt klopt. Er zijn ooit rare dingen gebeurd bij de RW en het was soms moeilijk om er tussenuit te blijven maar het is mij toch gelukt.'

Als deze man echt bij de Rijkswacht is geweest en hij vertelde de waarheid dan is dit een bevestiging van wat sommige leden al lang denken.