1,021

(146 replies, posted in Hypotheses)

Ik denk er exact het zelfde over Leo.

1,022

(146 replies, posted in Hypotheses)

Je mag gewoon je en jij zeggen tegen mij Mincky. Straks ga je mij nog weledelgeleeerde noemen. ( dat deden  ze in Nederland dus echt he)  En neen, ik ga gewoon niet meer reageren.Ik ga braaf mijn tijd uitzitten tijdens deze kaping van het forum. Al vind ik deze toestanden hoogst vervelend.

1,023

(146 replies, posted in Hypotheses)

Je hebt met één zin het personeelstekort bij de poltie opgelost amateur. Het is dus niet meer nodig de getuigen te verhoren. Hun mening doet er niet meer toe. Die van ons trouwens ook niet.

Ik zal jou eens citeren

"
Zouden jullie allebei willen ophoepelen hier trouwens!"

"Bij dit soort meningen lijkt domheid me een ontoereikende factor en ik vermoed er dan ook kwade opzet achter. Blijf uit mijn buurt dus!


"Ik verzoek je weg te blijven uit dit topic, ik heb genoeg gezien, ik vertrouw het niet."

En over de nabestaanden / getuigen.
"Alles hangt dus af van wat deze getuigen vinden dat hen is overkomen?3


Wij zullen met plezier uit je buurt blijven. En staat het ons dan ook vrij van jou te vragen wat jij ons vraagt, namelijk op te hoepelen. ? Ik hoop van harte dat jij je eigen taal begrijpt.

Oh ja, ik ben er nog één vergeten.

"Ik zal Ben vragen om deze discussie hier weg te halen en op een andere plek neer te zetten, want ik wil dit topic gewoon niet vervuilen met pietluttige bijzaken"

Zeer goed idee. Doen !!!

1,024

(94 replies, posted in 1990-1999)

Het regent de laatste dagen slecht nieuws. Hier een uitspraak van zijn broer:

"De grootste misdaad waar wij mee worden geconfronteerd is niet de moord op zich, maar het feit dat ze niet mag opgehelderd worden. Voor de samenleving lijkt zoiets mij een grotere bedreiging. Het feit dat dat onderzoek met opzet de verkeerde richting is uitgestuurd, betekent dat deze misdaad vandaag nog steeds aan de gang is."

1,025

(146 replies, posted in Hypotheses)

Luc Paard: "Triest eigenlijk maar tja, iedereen is hier vrij te posten doch ernstig worden zij niet meer genomen behalve door zichzelf. Bah!"

Beste Luc, het woordje Bah is er voor mij teveel aan. Omdat het aantoont hoeveel respect je hebt voor de mensen die er een andere mening op nahouden.

En wie heeft hem aangereden?

1,027

(146 replies, posted in Hypotheses)

We zijn dan toch met de getuigenis van Joël Lhost al tot aan de hekkens van  Airbase Chiévres .geraakt he Leo. En er zijn maar een paar lettertjes te veranderen van gladde politici tot gladio politici. En onze vriend VDE , vermoord in Beersel, deed die geen regelmatige ritjes van X en Y naar de Navo ? Of was dat cafépraat ? Mocht hij in het bezit geweest zijn van cassettes is dan nooit de vraag gesteld van wie die kwamen en waar ze naartoe moesten ?

"De Brusselse onderzoeksrechter Kesteloot, die de dag van de moord belast werd met het dossier, heeft voor de tweede Bendecommissie verklaard dat hij in hoofdzaak samenwerkte met een BOB-adjudant uit Halle, François Achten, die uit de BOB van Brussel kwam, waar hij optrok met de latere Bende-verdachte Madani Bouhouche en Robert Beijer. Kesteloot vertelde ook dat hij op verzoek van de procureur des Konings van Nijvel, Jean Deprêtre, een jaar lang niet in het dossier mocht werken, terwijl er niemand anders mee belast werd! En toen hij zijn getuigenis voor het parlement wilde voorbereiden, bleek dat een belangrijk proces-verbaal gewoon uit zijn bundel verdwenen was!

Wat stond er in dat belangrijk stuk ?

Aan de taxichauffeurs  ( nog in leven  ) zullen we het niet meer moeten vragen. Na twee dode collega"s hadden die niet veel zin meer om te praten.

Dus ja Leo, volmondig met jou eens, zoals Mincky. En zo veel andere "oldtimers"

1,028

(18 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De juristen hier op het forum blijven zwijgen. Wat moet ik hier van denken? (Alsjemenou zeg) In ieder geval blijf ik verder zoeken op het thema classificatie van documenten. Omdat ik dat persoonlijk een zeer belangrijk onderwerp vind. En ik ben blijkbaar niet de enige, zo blijkt uit dit artikel.

» www.knack.be/nieuws/

Een korte passage hier uit:

De classificatie steunt op de bescherming van de belangen van de Staat. Maar daar kan de auteur van de classificatie een eigen interpretatie aan geven. Je kan het vergelijken met de geheimhouding van een gerechtelijk vooronderzoek: ook daar mag je de vraag stellen of deze beperking dient om 'disfuncties' of nog om 'misdrijven' te verbergen. Ook dat is een oud zeer: de verlenging van de verjaringstermijn van de Bendefeiten heeft tot gevolg dat ook de geheimhouding van het vooronderzoek werd verlengd zodat een extern onderzoek op het geheel kan worden vermeden of bemoeilijkt. De commissie-Franchimont, die de ingevolgde het eerste bendeonderzoek de knelpunten in de strafprocedure moest wegnemen, had daarvoor een wet geworden oplossing bedacht: de procureur en de advocaat van de verdediging kunnen lopende het onderzoek mededelingen doen indien het openbaar belang het vereisen. Dergelijke oplossing zou in een parlementaire procedure ook kunnen worden voorzien.

En ik kom nog even terug op de uitspraken van Vermassen van deze week ivm het feit dat hij de kans op een proces klein acht omdat het te laat is. Volgens hem gaan we klaarheid krijgen op het moment dat het dossier openbaar zal worden.

Lees ik dan weer verkeerd indien ik beweer te begrijpen dat de advocaat van de verdediging mededelingen mag doen indien het openbaar belang dit vereist? Waarop wachten jullie Jef en confraters? Of ja, Jef heeft wel degelijk een mededeling gedaan in het algemene belang. Geef alle hoop maar op. Awel Jef, ik weiger dat. Want dat zou willen zeggen dat jullie (en jullie zijn talrijk) de slachtoffers een wortel hebben voor gehouden.

Maar er zijn dezer dagen natuurlijk belangrijkere zaken in het algemeen belang. Zoals een uitgerangeerde pornokoning ten kantore roepen om een schandaal te vermijden.

Dit land, zo proper, van schandalen vrij,
is ‘t aardse paradijs voor mij!
Als ik het met de tuin van Eden vergelijk,
dan voel ik mij Philippe te rijk!

1,029

(18 replies, posted in Onderzoeksdaden)

» www.dewereldmorgen.be

Enkele belangrijke passages uit bovenstaand artikel:

"Edmonds vertelt dat de Pentagon-operaties met de islamisten een ‘uitbreiding’ waren van het originele ‘Gladio’-programma dat deel uitmaakte van een Europese-NAVO geheime operatie die al in de jaren 1940 begon. Een officiële Italiaanse parlementaire onderzoekscommissie bevestigde dat de Britse MI6 en de CIA een netwerk van geheime paramilitaire legers, bemand door fascistische elementen en nazi-collaborateurs, hadden opgezet. Die geheime legers voerden terreuraanslagen uit in West-Europa, waarvan dan communisten beschuldigd werden. De Italiaanse militaire inlichtingendienst noemde dit de ‘strategie van de spanning’.

“Je moest burgers, mensen, vrouwen, kinderen, onschuldige mensen, onbekende mensen, niet betrokken in enige politieke activiteit, terroriseren”, aldus Gladio-agent Vincenzo Vinciguerra tijdens zijn proces in 1984. “De reden was heel simpel. We moesten deze mensen dwingen … zich te wenden tot de staat om meer veiligheid te eisen.

De beschuldigingen aan het adres van België zijn bijzonder zorgwekkend en ernstig genoeg om te worden onderzocht. Welke onderzoeksjournalist en/of parlementariër is bereid om zijn/haar tanden te zetten in de eventuele betrokkenheid van België bij heroïnesmokkel en operatie-Gladio B?

Of zullen we onze kop in het zand steken terwijl boven onze hoofden misschien een criminele politiek wordt bedreven die het daglicht niet mag zien? Classified information.

Of we het nu hebben over Gladio A of B de methoden en technieken blijven dezelde. Gladio B is een recentere "oefening" en uitbreiding naar andere werelddelen zoals oa Centraal Azie.

Merk op dat ook hier de term "classified information " werd gebruikt. Enkel "declassification" kan de waarheid boven halen DECLASSIFICATO. En zoals gezegd in bovenstaande post, declassificatieregeling is in Belgie in tegenstelling tot andere Europese landen onbestaande. We kunnen natuurlijk onze kop in "t zand blijven steken en blijven goed vinden dat er gedurende meer dan 30 jaren belastingeld gegaan is naar onderzoek met zero resultaat. Om het deze keer niet over de slachtofers te hebben.

1,030

(18 replies, posted in Onderzoeksdaden)

We gaan positief blijven P-51, ik durf te hopen dat er toch nog een paar dossiervreters aanwezig zijn op het forum. (Ik ken er toch nog een handvol.) Inderdaad jammer dat de Dims, om er één te noemen, niet meer posten. Misschien moeten we met zijn allen proberen het niveau terug op te krikken. (Waar een wil is is een weg?)

Wat betreft die classificatie van documenten toch nog het volgende » www.ejustice.just.fgov.be

België is momenteel een van de weinige Westerse landen die helemaal geen declassificatieregeling hebben. Een studie van de Raad van Europa uit 2012 kwam tot de conclusie dat op 19 onderzochte landen er slechts drie waren zonder enige vorm van systematische declassificatie: Turkije, Spanje en België. Voor zover wij weten is er in Turkije en Spanje momenteel nog steeds geen declassificatieregeling. Voorbeelden uit andere landen tonen aan dat een systematische declassificatie na 25 tot 50 jaar de regel is.

En ook:

Nochtans zijn er goede redenen om over een systematische declassificatieregeling te beschikken. Voor het historisch onderzoek is het onontbeerlijk dat geheime documenten na een voldoende lange periode worden vrijgegeven. Momenteel zijn er nog belangrijke hiaten in de Belgische geschiedschrijving van periodes die al lang achter ons liggen zoals ons koloniaal verleden, de “loden” jaren ’80 of de koude oorlog.

M.a.w de wetgever is zich zeer goed bewust van het feit dat verouderde wetgeving de volledige waarheid in de weg staat. Kan er dan sprake zijn van ...? Om helemaal correct te zijn; Er werd een voorstel tot wijziging ingediend door de heren Stefaan Van Hecke en Benoit Hellings in 2012.

Bovenstaande teksten zijn helemaal niet mijn vakgebeid (ik hoop dus teruggefloten te worden indien ik fouten maak door de juristen hier aanwezig.)

Ik ga nog éénmaal teugkomen op die krokodillentranen. Inderdaad zeer pijnlijk, niet voor mij want ik kan tegen een stootje. Maar de slachtoffers hebben op 9 november alweer een paar mokerslagen gekregen als je 't mij vraagt. Kleine druppels kunnen de emmer wel eens doen vol lopen he. Het is dus onze verdomde plicht hier rekening mee te houden.