1

(46 replies, posted in Bibliografie)

KableW wrote:

Die rel en grap vn xander De Rycke is mij onbekend. waarover ging dat juist?

Als ik mij goed herinner gaat dat om zijn laatste HHVB, waar hij 'Niet Schieten' behandeld en hij iets zegt in de trant van "is het een vliegtuig? is het een vogel? Nee dat is het niet, het is Mega Toby die ge in zijn bakkes schiet" Omdat Louis Talpe de vader van David speelt? Je kan hier meer over lezen in dit topic: Humor. En ook de volledige HHVB staat op Youtube. Niet de beste grap van Xander, maar ik denk oprecht dat hij hier niks slecht in de zin had. (En zeker niet op de man wou spelen, maar echt op de film)

Over dat schot, als David dit echt heeft gezegd op één van zijn lezingen, wie zijn wij dan om dat in twijfel te trekken? Ik vermoed dat hij wel inzage zal gekregen hebben in de autopsieverslagen van zijn ouders en zus, toch? Of ben ik hier verkeerd in?

2

(46 replies, posted in Bibliografie)

Dankjewel KableW, voor de uitleg! (En de trigger warning)

Ik heb ook ergens gelezen dat de vader van David in zijn aangezicht geschoten werd. Ik denk zelfs dat dat uitgekomen is vlak voor die hele rel met Xander De Rycke? Omdat die grap iets 'too close to home' kwam?

Ik weet niet of één van de mogelijkheden die jij aanhaalt te doen zijn? Lijkt mij veel gedoe? Dan zijn er 'makkelijkere' manieren om zeker te zijn dat iemand het niet overleefd, toch?

3

(46 replies, posted in Bibliografie)

Lezen is absoluut geen probleem. En alle informatie die ik de afgelopen weken heb opgeslagen en 'belangrijk' vond heb ik samengevat in een worddocumentje.

Mijn belangrijkste vraag op dit moment is vooral wat er echt noodzakelijk is om te lezen qua boeken. Ik neem aan dat Hilde Geens een must is, maar Guy Bouten lijkt mij niet altijd even correct? Persoonlijk ken ik absoluut niks van wagens en wapens (die in dit dossier eigenlijk de rode draad zijn) dus dat lijkt mij ook belangrijk om mij daarover in te lezen.

Sommige namen'ken' ik ondertussen, maar ik geraak er niet wijs uit wie met wie te maken heeft. Is er ergens een soort 'stamboom' te vinden met wie in welke piste past (of aan meerdere gelinkt kan worden) want nu lijkt het mij een heel kluwen en komen sommige namen in 5 pistes voor?

4

(46 replies, posted in Bibliografie)

Het betreft de quote van de student journalistiek over de toespraak van David Van De Steen.

KableW, weet jij nog in welke aflevering dit aan bod kwam? Ik vermoed 3, maar lijk het op het eerste zicht niet terug te vinden.

Ik heb ook zoveel vragen die ik zou willen stellen, maar ben bang om dom over te komen. Is er ergens een topic voor leeks om vragen te stellen?

5

(46 replies, posted in Bibliografie)

Het is inderdaad zo dat ze andere, even gruwelijke misdrijven ook zo behandelen.
Ik kan mij inderdaad voorstellen dat dit niet voor iedereen is, en zeker hier op het forum niet. Jullie zijn allemaal zo serieus bezig met de Bende (ik vermoed zelf serieuzer dan de onderzoekers), maar ik denk dat het als instap voor een jonger publiek wel goed is.
My two cents, en nu ga ik verder rondneuzen op het forum. Er lijkt heel veel te leren in dit dossier.

6

(46 replies, posted in Bibliografie)

Eerste comment, maar ik wil toch graag 'De Volksjury' verdedigen.
Ik ben 22, absoluut te jong om veel over De Bende mee gekregen te hebben. Ik wist natuurlijk wel over de overvallen op de Delhaizes en vaag iets over Temse (ik ben uit de streek) maar that's it.
Dankzij de podcast van 'De Volksjury' ben ik wel helemaal mee in het verhaal en ben ik in het zwarte gat, wat dit forum eigenlijk wel is, beland.
Ik denk ook oprecht dat die podcast meer bedoeld is voor leeks, die net als ik een vaag verhaal kennen, dan voor Bende-kenners zoals er hier op het forum veel zijn.
En oprecht, ik ben blij dat ze het zo luchtig gehouden hebben, ik heb de afgelopen weken genoeg nachtmerries gehad en ik denk dat het nog veel erger had kunnen zijn als ze gewoon droog de feiten hadden gegeven.