1

(651 replies, posted in 1983)

amateurspecialist wrote:

Echt hele nuttige informatie dit! Als je het kan ontcijferen tenminste!

Lees!

Now wrote:

Het straffe is dat deze die ervan weten (top secret kenners) een x aantal jaren geleden een zo goed als perfecte voorzet gegeven hebben. Die voorzet kwam er omdat de onderzoeksrechter toen op de juiste plaats druk zette. Om het in voetbal termen te omschrijven, de de voorzetgever is een zeer eerbaar iemand (ik ken hem) de weinige woorden van die man zegt dan ook alles! Hij is dan ook zeer goed op de hoogte.

Het weten van het plan is een "coup de main" want alle fantasten en aandachtszoekers vallen recht door de mand. Doe anders eens de test. R Gray, plan:  "coup de main", 10 augustus een moord.Op 22 december (dag of nacht van Beersel) legt ene een verklaring af in de context van die  "coup de main". Niet vergeten dat de wagen na de Santana een diplomaten wagen was de Peugeot die gestolen werd.

Is er iemand op de hoogte? De veiligheidsdiensten dus niet onderschatten zou ik jullie adviseren :-)

Temse geen toeval de weg van de 7 vesten ook niet!

2

(651 replies, posted in 1983)

De daders waren niet bang voor eventuele rijkswacht controle want om 2 uur stopten de rondes. Daarom dat de daders tot na 2 uur gewacht hebben om toe te slaan. Tevens zijn ze daarna niet verkeerd gereden maar is er een 2de wagen betrokken. Erbij van 2 vesten is er een spoor!

3

(651 replies, posted in 1983)

Serieus, wel zoals J&B aanhaalde, en terecht. Lees volgende!

J&B wrote:

dat staat reeds lange tijd ook hier omschreven
https://bendevannijvel.com/onderzoek/be … -ii/temse/

Een artikel van eind 95, begin 95 was er een ere advocaat (openbare aanklager) die in een rechtszaal verklaarde dat er ergens een deal gesloten was en er vervalste pv's gebruikt werden! De man (ere advocaat) had geen benul toen. Iets later in 97 was de 2de bende commissie waar men deed of er niets was (er was een deal)!

Hoe was het weer Lekeu en de kogelwerende vesten? Waarom zou Lekeu ermee te maken hebben en kozen de daders bewust een identieke wagen als van de buur van de rijkswacht generaal (vriend van ....)? Toeval?

4

(651 replies, posted in 1983)

Now wrote:

Maar nu weet je het (vaag), tevens toeval of niet maar ook in Ohain leverde die firma toestellen! Wat een samenloop zeg. Nu hoe kunnen de daders van die nogal geheime dingen op de hoogte zijn? Het is dus niet alleen Temse.

Het zinnetje in Waver, "we hebben wat we zoeken" staat met bovenstaande in directe relatie! Laat ons serieus doen! Volledig mee eens. En nu?

5

(651 replies, posted in 1983)

amateurspecialist wrote:

Ik heb werkelijk geen idee waar je het allemaal over hebt en/of welke verbanden je hier allemaal legt tussen keukentoestellen, wapens en drugs.Ik heb heel wat gelezen over de moord op Van den Eynde, maar dit ben ik nog nergens tegengekomen.

Correct, dit ben je nog nergens tegengekomen! Het is zelfs nog maar een paar elementen dat ik je deel. Maar nu weet je het (vaag), tevens toeval of niet maar ook in Ohain leverde die firma toestellen! Wat een samenloop zeg. Nu hoe kunnen de daders van die nogal geheime dingen op de hoogte zijn? Het is dus niet alleen Temse. Uw eerste visie op het dossier van "binnen de diensten", scherp gezien van je.

6

(651 replies, posted in 1983)

amateurspecialist wrote:

Maar als ze alles zo goed overdacht en georganiseerd hadden, waar waren ze dan in godsnaam mee bezig in Maubeuge, in Auberge du Chevalier en in Nijvel? Waarom dan Anderlues? Om een paar marginale criminelen waar zij niets mee te maken hadden een alibi te bezorgen? Anderlues heeft immers enkel enige zin gehad indien die moorden bedoeld waren om een alibi te verschaffen aan degenen die op dat moment vast zaten (wat ook algemeen gedacht werd), want de opbrengst was praktisch nihil.

Zal je de moeite doen om je hersenen te gebruiken? Maubeuge komt nadat een tipgever op 10 augustus vermoord is. Dit heeft met Robert Gray te maken en dus Waver. Erna Auberge du Chevalier is men via het moordonderzoek op een nogal groot fraude carrousel gestoten. Maar wat niet geweten is, en ik je nu schrijf is dat er via een frontfirma (wapens/drugs) keukentoestellen in de keuken stonden van het restaurant. Oei zeg! Van Auberge du Chevalier spring je opeens naar Anderleus, wel hoe zat het weer daar met het gestolen goud. Je hebt nogal wat over het hoofd gezien volgens mij. Dit laatste is niet zomaar iets.

7

(651 replies, posted in 1983)

ddd wrote:

Komt nog bij, dat, als hun intel goed is georganiseerd, ze weten dat er na 02h00 geen patrouilles meer rondrijden. Dus dat parkeren op de kant van de weg valt wel mee. Herinner u dat ze in Nivelles moedwilllig zich op de kant van de weg hebben gezet om hun achtervolgers te beschieten. Ze kiezen confrontatie boven verschuilen, blind zijn of vluchten. Omdat ze daarop getraind zijn...dat zegt al wat.

Correct!

8

(651 replies, posted in 1983)

edd wrote:

Maar personen binnen de Rijkswacht wel.

Ja zoals J&B al opmerkt. Dat er rijkswacht verbanden zijn wordt ook duidelijk via de rol van Lekeu. De Saab was trouwens identiek met ook de nummerplaat als de buurman van de rijkswacht generaal. Plus waar er ook bij stil gestaan moet worden is dat de daders ook op de hoogte zullen geweest zijn van de staking door de cipiers in de gevangenis van Diksmuide waar op 17 september de ontsnapping van de eeuw plaatsvond.

9

(651 replies, posted in 1983)

amateurspecialist wrote:

Al bij al vind ik de diefstal van deze vesten het meest opmerkelijke delict dat de Bende van Nijvel heeft gepleegd, juist vanwege het feit dat zij over inside information beschikt moeten hebben.

Het is de start van de riotgun periode, voor Temse waren er al 4 doden te betreuren, Vanaf 10 september 1983 maken de daders nog minimum 24 dodelijke slachtoffers. Hoe de daders Linda beschoten hebben in haar slaapkamer is extreem gruwelijk! Het menselijk leed dat de daders zaaien is het meest opmerkelijke.

Een detail over de uitvoering.

Merovinger wrote:

Aanvankelijk vond men geen enkel motief voor het bloedbad. Bij nazicht in het bedrijf werd uren later ontdekt dat zeven moderne kogelvrije vesten - een prototype nog - die het bedrijf ontwikkelde, verdwenen waren. Zij bleven sindsdien ook spoorloos. Het is steeds een open vraag gebleven hoe de doders op de hoogte raakten van het bestaan van de kogelvrije vesten - zo dat ook het doel van de inbraak was - omdat zelfs heel wat personeelsleden van dit nieuw product niet op de hoogte waren.

Bron: Het Laatste Nieuws | 2 oktober 1985

Het heeft uren geduurd voor men door had waarvoor de daders kwamen! De daders weten iets maar het personeel zelfs zo goed als niet op de hoogte van was!

10

(651 replies, posted in 1983)

gloacoster wrote:

De afstand tussen de plaats waar ze de auto parkeerden en het lab was 180m! En daarna moet je 180m terug met 3 man en 7 kogelvrij jassen. Sorry, maar als je de locatie goed kent, dan rij je gewoon met je wagen binnen.

De Saab is maar opgemerkt op het eind van de actie. Ze hebben ervoor gekozen om in stilte naar de fabriek te gaan te gaan. misschien dachten ze dat ernaar rijden te veel lawaai ging maken. Een luchtfoto.

http://nsm08.casimages.com/img/2013/12/02/13120204115114738711785133.jpg

Om door te rijden tot aan de fabriek zonder op te vallen neem je ook risico, er branden lampen aan de fabriek en sommige buren hadden langs de achterzijde van hun huis goed zicht. Om er te geraken met de wagen midden in de nacht rij je bijna door de achtertuin van sommige huizen. Dat ze die 180 meter te voet afleggen, zeker in het aankomen zo vreemd is het niet.