41

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Die peuk is in de Mercides gestolen de wagen erna wordt een Franse diplomatensagen gestolen. De kans is groot dat het geen Belg is en dat hij dus ook geen familie in België heeft.

42

(278 replies, posted in 1982)

Boeykes wrote:

Wil voor dit item besluiten met: gezien het op Frans grondgebied is gebeurt, lijkt het me extra moeilijk deze zaak op te helderen. Al was het maar om een correct beeld te krijgen van wat zich daar in feite zou kunnen hebben afgespeeld. Sommige details zouden echt wel een stukje van de puzzel kunnen zijn, maar deze info lijkt me nog moeilijker te verkrijgen, dan in Belgische zaken (?). Tenzij ...

Dit feit is ongeveer op het moment dat Robert Gray spoorloos vertrekt na een verblijf van een maand in Belgie. Vier dagen eerder is een belangrijke tipgever vermoord in een gevangenis. Die moord heeft met het bezoek van Gray te maken. Er is zelfs meer op, 22 december legt de persoon die de opdracht gegeven heeft voor de moord een verklaring af. De dag erna wordt VDE vermoord.

43

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Een jaar geleden op 20 september vertelde de toen minister Geens, dit is zijn afscheidsweek en na lange vergaderingen met speurders volgend:

Koen Geens kondigde vorige week zijn afscheid aan als federaal minister. Dit is dus zowat zijn politieke testament. Hij zorgde zelf voor het uitstel van de verjaring en de overheveling naar het federaal parket. Toch zijn er veel vragen bij het immense dossier. Zijn alle getuigenissen wel opgetekend, is er niets verdwenen? En zijn één of twee DNA-sporen van een peuk van een sigaret voldoende om vier, vijf of zes daders te ontmaskeren, 35 jaar na de feiten?

Geens is naar mijn inziens een intelligent iemand.

44

(1,153 replies, posted in 1983)

Dan staat het fout op wikipedia. Op 16 september om 19u45 vindt de ontsnapping plaats!

45

(964 replies, posted in Bende De Staerke)

Dan zijn wij het eens wat eer betreft!

46

(964 replies, posted in Bende De Staerke)

edd wrote:

De basisopleiding bij het Franse Vreemdelingenlegioen duurt 15 weken. Van zijn verjaardag op 28 augustus tot de overval  op 30 november; dat zijn 13 volle weken. Als men er vanuit gaat dat hij zich direct na zijn verjaardag aanmeldt en enkele dagen voor 30 november het legioen verlaat dan kun je stellen dat dit op het einde van zijn opleiding is. Overigens kun je al op je 17de terecht bij het Franse Vreemdelingenlegioen.

In het interview met De Staerke zegt hij niet dat hij als ontmijner heeft gewerkt, dat beweer jij.

Beste edd, zeg mij eens waar is zijn witte kepie? Waar is zijn eer?

47

(1,153 replies, posted in 1983)

Now wrote:

Dit detail is belangrijk het gaat over de bende; En wat geeft hij de speurders in de herfst van 87: de garagebox in de Hippocrateslaan te Zaventem in november 1987!

Dit is de enige keer keer dat Bouhouche begon te zingen over de bende! Wees maar gerust dat wat daar gevonden is vuurwerk was en dat Bouhouche echt aan het zingen was. Dus ruwweg vanaf 10 sept. 5 man in Namen in een Saab erna 9 dagen van uitzonderlijke daden en de 4 robotfoto's.

Zie eens hier » Forum

Zoals Django opmerkte dat zingen van Bouhouche heeft met de 9 mm te maken die gebruikt is in Waver. Dit is heel belastend voor Bultot (zie de 9mm gevonden de middag voor Aalst). Het gekke is dat De Staerke nogal loslippig is tegen mede gevangenen over wapens en noem het toeval of niet die nacht van Nijvel is er door een gat in de muur van zijn cel de ontsnapping van de eeuw.

Die wapens die via de tip van Bouhouche in het onderzoek naar Waver gevonden zijn lagen in een garage van een firma die in het topic/onderzoek naar Ohain bovenkomt, zijnde Progrime. Zie:

Darty wrote:

Op deze website - killersbrabant.be - zou informatie over de (specifieke) zaak-Finné met het publiek kunnen worden gedeeld, met in het achterhoofd de volgens ex-Rijkswacht-overste Herman Vernaillen, door Leon Finné zeer terloops gemaakte opmerking ‘dat er een staatsgreep werd beraamd’. Finné was directeur bij de Banque Copine, wier dochtermaatschappij Progrime garageboxen en appartementen verhuurde aan Beijer en Bouhouche, met dien verstande dat zij dat deden onder valse namen.

Erbij is het specifiek gebruik van de RG2 opvallend enkel gebruikt de nacht in Nijvel, Overijse en Aalst. Dus de RG2 komt in Nijvel in actie het feit erna is bij de moord op Finné!

48

(1,153 replies, posted in 1983)

Uw eerste post ooit op het forum staat ermee in verband. In het onderzoek naar de moord op Mendez doet Bouhouche uitspraken, zelfs meer verklaringen over de bende. Dit detail is belangrijk het gaat over de bende; En wat geeft hij de speurders in de herfst van 87: de garagebox in de Hippocrateslaan te Zaventem in november 1987!

Dit is de enige keer keer dat Bouhouche begon te zingen over de bende! Wees maar gerust dat wat daar gevonden is vuurwerk was en dat Bouhouche echt aan het zingen was. Dus ruwweg vanaf 10 sept. 5 man in Namen in een Saab erna 9 dagen van uitzonderlijke daden en de 4 robotfoto's.

49

(1,153 replies, posted in 1983)

In de keuken in Ohain zijn ook spullen van Sabena gevonden. Een pooier die op Sabena werkt en die met een valse rijkswachtsagen rijdt. Hij kon misschien de daders kennen in de context of verlengde van Ohain, en dan komt een wapenhandelaar in beeld die geld leende en een vliegtuig bedrijf had.

50

(731 replies, posted in 1982)

Los van de wilde hypotheses, kan er niet voorbij het gegeven gegaan worden wat in de namiddag van Waver gebeurt is. De Pmp en alles er rond. Dat er in die omgeving met wapens gesleurd werd is zo goed als zeker. Een nogal opvallend geven is later de vlucht naar Paraguay van Bultot en Dos. Hebben ze dus niks te maken met over Waver? Of wordt er iets over het hoofd gezien? En die 9mm kogel uit het wapen gebruikt in Waver die achtergelaten is samen met het treinticket en de andere spullen.