1

(36 replies, posted in Speurders)

Proces-verbaal 103059 van 28 september 1988 laat een spotlight vallen op wie schuldig is aan manipulatie in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel.

Het verklaart deels waarom Vermeersch thans niet meer beschuldigt wordt van manipulatie maar waarom hij zich wel heeft laten gebruiken. Hij houdt voor zichzelf de eer op met “dat ze het in zijn schoenen willen schuiven”.

Nogmaals, laat jullie niet afleiden.

Het is tenenkrommend hoe ook jullie meer bezig zijn met wie wat waar waarom wat al dan niet op dit forum mogelijk misschien al dan niet gezegd zou hebben gehad… maar soit… er valt veel meer te lezen en er is veel meer informatie ‘buiten’ dan op dit forum te vinden.
Uiteraard.

Sterkte aan de slachtoffers, zoals sommige onder jullie ook terecht opmerken.

2

(158 replies, posted in 1983)

Ook ik word nu door amateurspecialist voor een idioot verweten. 2025.

Ik zal dit bericht nog eens "the end"-gewijs een heel belangrijke tip geven voor de 'ontmaskering', te vinden op het forum hier. Iets wat je uiteraard aan de vakmensen van het Federaal Parket moet overlaten. En ondanks alle berichten in de media en alle stupiditeiten van sommigen hier... deze mensen werken erg goed en sereen verder!

Deze persoon behoorde tot de commissie die zich bij de supermarktketen Delhaize verantwoordelijk was voor de veiligheid in de filialen. Hij had daarvoor contact met een bepaalde rijkswachter. Een bekende associatie met de Bende Van Nijvel die hem fataal werd.

2025

3

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Die geïntrigeerde garagehouder was Alfons Gafnart.
Je citeert uit een inmiddels oud boek van Ponsaers (en Dupont) maar beide heren hebben voortschrijdend inzicht en dus inmiddels heel wat meer kennis vergaart, waarvan een groot deel (niet alles) ook door iedereen te lezen valt.
Blijven lezen dus alsjeblieft voor je een theorie hier opwerpt als de juiste en graag wat meer respect tonen richting alle slachtoffers.

4

(5 replies, posted in Andere Personen)

Nee, geen Advocaat-Generaal.

Wel een Brusselaar met een flat in Buitenveldert.

5

(5 replies, posted in Andere Personen)

Gelukkig is er een Federaal parket om misdrijven zoals deze van de Bende Van Nijvel te onderzoeken.

Als jullie klaar zijn met de Bende Van de Forumgebruikers kunnen jullie hieronder wat aanvullingen geven, “als je het onderzoek van dat Federaal Parket” nog wil achterna lopen met een inmiddels voor jullie ferme achterstand.

En anders maak je nog maar 48 maanden verder ruzie, een goede afspiegeling van de eerste onderzoeken naar de Bende Van Nijvel, hetgeen de meesten van jullie met een uitgesproken mening reeds veroordeeld hebben.

6

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Delta kreeg eind december 1986, nadat te Ronquieres de zakken werden gevonden, de tip dat een van de vluchtauto's van een overval door de Bende Van Baasrode in de steengroeve Cosyns gedumpt werd. En dat dezelfde auto gebruikt werd bij de overval op de Delhaize Aalst op 9 november 1985. 

Deze auto was het mogelijke bewijs van een link tussen de Bende van Baasrode en de Bende Van Nijvel, dus Delta had er veel aan om die auto te vinden. Het waren inderdaad zeer moeilijke omstandigheden om te duiken toen, -8ºC en het water had een temperatuur die net boven vriestemperatuur uit kwam.

7

(28 replies, posted in Andere Personen)

In het dossier van Guy Ergo valt ondermeer te lezen dat hij robotfoto 10 heeft laten verdwijnen. Deze robotfoto is daarom pas veel later gepubliceerd en Guy Ergo kreeg hiervoor een tuchtsanctie! Er staat uiteraard nog veel meer in het dossier maar niet alles mag en kan hier (al) verteld worden.

Wordt vervolgd.

8

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Zucht

Om hier nog even op te antwoorden met de woorden van Fons Van Rie:

Ik blijf er nog altijd bij dat De Staerke behoort tot de mensen die op een of andere manier te maken hebben met de Bende van Nijvel. Dat is mijn aanvoelen als politieman. Maar je moet dat kunnen bewijzen. Dit is democratie. En De Staerke weet dat. Hij is zo geraffineerd dat hij zegt: ‘Oke, ik heb het gedaan, breng mij voor het Hof van Assisen.’ Omdat hij die bekentenis daar toch weer intrekt en heel goed weet dat wij ze niet onweerlegbaar kunnen hardmaken.

Of met de woorden van Marie-Jeanne Callebaut:

De Staerke heeft willen spreken. De Staerke is beginnen spreken, hij heeft ooit zelfs bekentenissen afgelegd. Maar De Staerke heeft men monddood gemaakt. Ik ben er zeker van dat hij er in Aalst op een of andere manier bij is geweest. Ik beweer niet dat hij heeft geschoten. Maar hij weet meer dan hij heeft willen zeggen.

9

(99 replies, posted in Speurders)

On topic. In 2019 had François Achten last van geheugenverlies ivm een al dan niet bezorgd pv aan zijn collega Philippe Vermeersch. Dat is helemaal niet abnormaal. Toch niet voor deze ‘speurder’. Achten had toen in 1981 al last van gedeeltelijk geheugenverlies. Eerst verklaarde hij in 1981 dat hij niet meer wist of hij al dan niet Goffinon verving. En dan, opeens in 1991 was hij formeel: “Ik heb die bewuste dag gewisseld van shift met Goffinon!” Om dan 3 jaar later zich deze verklaring opeens niet meer te kunnen herinneren.

Een kattebelletje met hetgeen hij hoorde te zeggen was handig geweest voor deze arme man. Het oprechte parket toen heeft steeds gecommuniceerd dat de bomaanslag op de wagen bedoeld was om Guy Goffinon te treffen.

Dat is hetgeen moest geloofd worden. Spoiler-alert. 2025

Jullie (laatste posters in dit topic) hebben het gelukkig zo mis, zo fout en zo verkeerd.

Gelukkig.

Ah, in het spinnenweb is alles met elkaar verbonden, dat is het onderwerp van dit topic.
Dus even hier on topic...
Even de banden aanhalen van laatst gecontesteerde Eric maar vooral pa Maurice Lammers met euhm, om te beginnen... Axel Zeyen.
Ah, voorgekauwde koude pap.
Maar nochtans...
Nergens, nergens staat hierover iets op dit forum van de Bende Van Nijvel vermeld.
Mea culpa mocht ik er over gelezen hebben.

Het gaat over meer dan bijenteelt in Servië, denk daar maar eens over na.