11

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kijk kenza… dit schreef HIPA, weet niet meer exact wanneer maar dat maakt zelfs niet uit want zijn post blijft altijd actueel

“Toevallig ben ik nog eens op het forum. Ik heb een jutte zak gezien met zwart post teken erop. Deze stond op 1 meter van mij op de grond. Hierin zag ik sigaretten zitten omdat bovenzijde open viel. Haemers is door 6 personen in Aalst herkend, alle verhalen werden afgedaan als verzinsels. Daar sta je dan als leugenaar, meesten hebben het opgegeven of zijn al dood.”

Daar-sta-je-dan-als-leugenaar.

Herkenbaar ook voor jou kenza? Als alles wat aantoonbaar relevant is maar niet mocht onderzocht worden. Als iedereen die deze richting wil opzoeken wordt belachelijk gemaakt, gepest wordt of zelfs erger. Als sporen daartoe toevallig verdwijnen (bewijsstukken, pv’s, dossiers, foto’s, patronen, …). Als prominente verdachten daarover aantoonbaar liegen. Als onderzoek naar het onderzoek (zoals de banden van de rijkswacht met Wittock Temse VOOR de aanslagen van de bende, zoals de mislukte/gelukte infiltratie van staatsveiligheid in WNP, zoals het mislukte onderzoek naar de diefstal van de wapens bij Diane etc etc) aantoonbaar belabberd slecht uitgevoerd werden …

… dan zit daar de weg naar de waarheid.

Ik denk dat ik weet wat die Xavica bedoelt, maar ik ben niet zeker…

Wie heeft het bevel gegeven tot het ophouden met zoeken in het kanaal te Ronquieres aan de zwaaikom in 1985? Wie was dat? Heeft er dan niemand geopperd om in die andere putten te Lessines een op zijn minst globale zoekactie te starten? In Adinkerke hebben ze wél alle vijvers doorzocht! Waarom niet zo in Lessines?

Mincky acht het aandeel van De Staerke in de aanslagen van de Bende Van Nijvel heel laag… Net als de geroemde speurder Acke bij de Delta-cel. Toch zette Troch van diezelfde Delta-cel al zijn kaarten in op de Staerke, uiteraard omdat hij medewerking kreeg van de andere ‘spelers’ van justitie… dat is al zo vaak gezegd. Maar wie aan tafel bij Delta overtuigde Troch om dan maar alles op alles te zetten om De Staerke te pakken? Ik denk onmiddellijk aan de Borains…. Het moesten wel de Borains zijn. En als die stelling onweerlegbaar fout was, dan moest het wel De Staerke zijn. Dat is dan ook weer mislukt. Dan zullen het wel de Sudisten met Alain Vincx geweest zijn!

Zelfs hier op het forum happen de meesten van die bitterkoek. Allicht omdat wij uiteraard nooit die juiste vragen kunnen stellen die tot concrete namen leiden. Hopelijk de federale justitie wél…

12

(93 replies, posted in Andere Personen)

inderdaad edd

dit is niet dé Jean Bougerol.... jammer, eindelijk nog eens een plaatje in kleur

het is hier de laatste tijd op het forum teveel zwart-wit maar wel erg kleurrijk

13

(93 replies, posted in Andere Personen)

kenza, deze foto is NIET Jean Bougerol uit België maar Jean Bougerol uit Frankrijk

imazibraine en J&B waren mis

14

(93 replies, posted in Andere Personen)

te snel gepost, in dat artikel gaat het over een andere Jean Bougerol (Directeur pendant presque trente ans de la librairie Jouanaud à Toulouse)

die foto hierboven is NIET Jean Bougerol alias Hugues Miller volgens mij

15

(93 replies, posted in Andere Personen)

Ik denk dat die imazibraine die foto van Jean Bougerol hier vandaan heeft, hoewel er hier maar een kleiner stuk van dezelfde foto te zien is...

https://www.livreshebdo.fr/article/jean … ;xtcr=9980

16

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

imazibraine, heb je dan ook een foto van Pietje Boem?

17

(99 replies, posted in Speurders)

Je snapt het nog niet stiletto. Nogmaals herlezen hierover en de goede vragen stellen. Nee Achten was geen doelwit. Bronnen doen er niet toe, zullen nooit prijs gegeven worden. Nooit. Aan het gerecht om deze te verifiëren, voor jullie - net zoals bij al hetgeen hier op het forum staat - een gok ja of nee.

18

(31 replies, posted in Speurders)

Merci voor krantenartikel J&B?
Je gebruikt de identieke taal en stijl van enkele andere forumleden, raar...

Het is zeer belangrijk om de juiste puzzelstukken te kunnen leggen, helaas moet er daarvoor af en toe toch wat off-topic gegaan worden...

Dus -heel even dan maar- deze heel belangrijke post van forumbeheerder Ben in herinnering brengen, hier de link:
https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … 577#p21577

maar voor de beetje luie mensen vandaag een citaat:
"De toenmalige vriendin van Jean Bultot wist Hugo Coveliers nog een ander vreemd verhaal te vertellen. Toen haar man in de gevangenis verbleef was hij bijzonder ongerust over zijn situatie. Pas nadat Jules Montel werd vermoord, vond Jean Bultot zijn rust terug. Uit de getuigenverklaring van Frank De Moor weet de commissie dat hij van een informant wist dat Jules Montel op de hoogte was van het feit dat de strafbundel van een belangrijk politicus zou zijn verkocht en dus verdwenen was. De dader zou 5 miljoen hebben ontvangen en gedeponeerd hebben op een bankrekening in Luxemburg. Al deze gegevens zijn steeds meewarig weggewuifd door de officiële onderzoekers. Enig verder onderzoek zou nochtans geleerd hebben dat de man waarvan sprake niet aan zijn proefstuk toe was en 'bekend' is bij de gerechtelijke diensten."

Het hangt allemaal samen, het federale parket is hopelijk als team een betere puzzelaar, ten spijt van het zand dat ook hier in de ogen gestrooid wordt.

19

(36 replies, posted in Speurders)

Vernaillen moest niks weten van Goffinon en omgekeerd ook niet. Goffinon profileerde zich als superspeurder of werd zo geprofileerd. Maar deze superspeurder wist geen enkel bewijs te verzamelen tegen de gangsters die hij als dé verdachten in de moord op Mendez beschouwde.

De huiszoeking bij zijn thuis door de hooggeachte Luc Hennart en de vermeende bomaanslag op zijn leven pleitten Goffinon toch vrij van alle verdenking? Toch?

En om dan nog maar even te zwijgen over de farce van Goffinon bij Farcy in La Haye of zijn notaatje aan De Bieasu. En te blijven zwijgen over het feit dat deze topspeurder geen enkel bewijs wist te verzamelen in het onderzoek naar de roofmoord op Francis Zwarts.

Ah, ‘t was Jean Depretre die er persé Goffinon moest bij hebben in het moordonderzoek naar Juan Mendez…

Was Goffinon een slechte speurder of een slechte acteur? U krijgt het antwoord absoluut in 2025.

20

(31 replies, posted in Speurders)

Bedankt JB.
Bijzondere collage!