1

(116 replies, posted in Bibliografie)

Moest je in de buurt van Leuven wonen, mag je altijd mijn exemplaar van Bouten zijn boek komen uitlenen. Al denk ik wel niet dat het de meest geschikte plek is om te beginnen lezen.

2

(99 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Volgens het artikel in De Morgen vindt Vos deze Nederlands piste niet zo interessant.

3

(99 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er is toch iets aan het bewegen lijkt me. De robotfoto, reconstructie, dna-profielen, vele tips en nu dit. Laat ons hopen dat Vos op "een goed" spoor zit en er mag voor gaan.

4

(99 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Niet onderzocht spoor Bende van Nijvel leidt naar Nederland

Het werd al die tijd over het hoofd gezien, maar er is een spoor in het onderzoek van de Bende van Nijvel dat naar Nederland loopt en dat mogelijk zelfs aantoont dat de slachtoffers niet zomaar lukraak gekozen werden. Dat blijkt uit documenten die De Morgen kon inzien, zo meldt de krant vandaag.

Ten tijde van de bloedige aanslag op de Delhaize van Aalst in 1985 doken in de omgeving plotseling enkele Nederlanders op: Bertus L., Robertus B. en Wilhelmus P. Kort na de overval verdwenen ze weer. Een getuige verklaarde dat hij een Mercedes met 'geel-zwarte' nummerplaat in de buurt van de Delhaize had gezien. De drie woonden in de buurt van het gezin Van de Steen, dat op de zoon na volledig uitgemoord werd.

Meer » Nieuws

5

(211 replies, posted in 1985)

Wat je juist met je bericht bedoelt K& kan ik niet zo goed afleiden. Ikzelf ben pas beginnen lezen op "les tueries" en kan dus nog helemaal niet inschatten wat enigszins serieus te nemen en wat niet dus vergeef mijn onwetendheid.

Wat mij vooral opviel aan de berichten over Plantane was de gelijkenis met wat Kuros hier op het forum zette. En het past best in het plaatje dat de bende zich bediende van locale helpers wat in Aalst ook vermoed kan worden. Wat denkt iedereen die deze berichten op het franstalige forum heeft gelezen hierover?

6

(1,143 replies, posted in 1983)

Dat zijn verdomd veel kogelinslagen. Hoe die ene rijkswachter dat overleefde, zeker nadat men hem nog van vlakbij heeft wille afmaken.

7

(211 replies, posted in 1985)

Op les tueries du Brabant wordt gesproken over afrekeningen, zowel in Eigenbrakel als Overijse. In Eigenbrakel zou een mogelijke getuige van de vlucht uit Nijvel in '83 zijn vermoord. Namelijk Platane Guy, die door de eigenaar van de pizzeria, naast de delhaize, waar hij werkte, gestuurd zou zijn om een pot mosterd/mayonaise te halen (zelfde verhaal als Kuros bijna). In Overijse heb je natuurlijk de heer Finné.

Het lijkt erop of de bende in 1985 zich ontdaan heeft van zijn eerste locale hulpgroep (Borains) en terreur zaait terwijl ze tegelijkertijd opdrachten uitvoert (Finné) en zich ontdoet van eventuele getuigen (Platane en in Aalst, o.a. mensen die linken hadden met Mendez).

En misschien zijn ze na Aalst zich meer gaan toeleggen op het overvallen van geldtransporten. Het is een ondoordringbaar web. Des te meer je leest des te moeilijker het wordt, althans voor mezelf.

8

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Is Nevens zelf ooit onder hypnose geweest? Want uiteindelijk lijkt het mij dat die koffer een belangrijk gegeven is.

9

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Oei, dat wist ik niet. Maakt het idd niet gemakkelijk. Toch vreemd dat ie zich dat niet meer herinnert. Zulk een moment moet je bijblijven.

10

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kan ik moeilijk geloven, als die agent zegt dat op die avond de achterklep dicht was, dan is dat volgens mij ook zo. Als je zo geconcentreerd kan reageren op zulk een moment om tot 3x toe te vuren (met zoals hijzelf zegt, zijn benen een beetje gespreid voor beter evenwicht) onder zulke omstandigheden, dan vergis je je niet in die dingen volgens mij.