1

(158 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

Eén van de daders van de overval in Beersel had een opvallende wijnvlek op linkerachterzijde van zijn nek. Deze vlek had een ovale vorm en was ongeveer 3 cm op 5 cm groot. De man was 1m90 groot en had kort, zwart haar.

Zo'n vlek kan een tijdelijk fenomeen zijn, bv. bij mensen met fammm syndroom na een injectie met melanotan 2, in combinatie met zonnebank nadien. Zie » europepmc.org

Het zou verklaren waarom tot dusver niemand geïdentificeerd kon worden aan de hand van dit nochtans opvallend kenmerk. Zie ook m'n andere bijdrages aan dit forum vandaag.

2

(0 replies, posted in Vragen)

Ik had graag een idee van de snelheid waarmee je kunstmatig kan bruinen met hulp van Melanotan 2 en van de snelheid waarmee je terugkeert naar een meer normale huidskleur bij stopzetten van gebruik

Melanotan 2 werd in de jaren 80 al gebruikt in milieus van bodybuilders  ( ook al omdat het de viagra van toen was )

Aangezien er een aantal keer expliciet sprake is van zowel 'bodybuilder' als 'getaand' in de daderbeschrijvingen lijkt de vraag me zeer relevant.

Denk in het bizonder aan Dekaise die in de war leek door de vreemde huidskleur van 1 van de daders.

3

(61 replies, posted in 1983)

spafles wrote:
Ben wrote:

"Later beschrijft hij hen als een man van middelmatig gestalte vergezeld van een grote, lijvige en potige kerel."

Wat zou er bedoelt zijn met een lijvige, potige kerel? Ik heb zo een beschrijving nog nooit gehoord.

Goed opgemerkt, lijvig en potig is heel specifiek ... Je moet een keer googlen 'bodybuilder in suit' , images ... dan zie je een aantal figuren die je moeilijk anders kan beschrijven dan 'lijvig en potig'.

4

(16 replies, posted in 1983)

Ook bij de firma Rousseau in Charleville-Mézières werden kort voor de overval op de Colruyt in Nijvel acetyleenflessen en een snijbrander van het merk Oxypack gestolen.

Bron: De bendes achter de bende | Jean-Pierre Adam (pag. 92)

5

(204 replies, posted in Andere Personen)

Uit het boek van Jean-Pierre Adam nog een element: Xavier Sliman was ooit cv-installateur en kon dus waarschijnlijk wel goed overweg met een snijbrander (Colruyt Nijvel).

6

(102 replies, posted in 1985)

Erps Kwerps = Kortenberg. Michel Piro had meisjes in Kortenberg. (Bron: Jean-Pierre Adam, de bendes achter de bende, p 123)

Het zou zeer interessant zijn te weten in welke jaren en waar precies Michel Piro te situeren is in Kortenberg.