31

(91 replies, posted in Robotfoto's)

Ik ben zelf linkshandig en rechtshandig. Ik schrijf links, ik knip rechts, ik hou mijn vork links en mijn mes rechts (zoals de rechtshandigen). Mijn muis van de computer ligt aan de rechterkant. Maar ziet mij met mijn rechtse hand schrijven en niemand kan het lezen. Mijn gsm gaat naar mijn linkse oor. Ik heb thuis een jachtkarabijn en ik schiet met rechts en kijk door mijn rechteroog.

Omdat er te veel op deze wereld rechtshandig gemaakt is, heb ik aangeleerd om mijn rechtse hand te gebruiken maar mijn linkerhand is super stabiel t.o.v. de andere hand. Geloof mij, een linkshandige die afgestraft werd blijft linkshandig in handelingen, zoals iets opvangen, aanwijzen van iets, vastpakken van boodschappen uit de rek als het niet om mag vallen, ...

De man in de tekening is linkshandig, hij moest geslaagde shot uitvoeren, stabiliteit blijft nog altijd in de linkse hand zitten. Nu weet ik niet hoe zo een geweer gebruikt wordt, maar als hij niet door die lens gekeken heeft is het logisch dat hij linkse hand gebruikt heeft om te schieten. Het is ook algemeen bekend dat bij een linkshandige zijn linkeroog het beste is t.o.v. de andere.

Minkey, je moeder knipt linkshandig? 100% linkshandigen nemen schaar links vast en gebruiken hun rechterhand om het geknipte object te verschuiven in de schaar. Dit zou de hoekige kanten in het knippen van de nummerplaat verklaren. Nog leuke weetjes van linkshandigen » nl.wikipedia.org

32

(91 replies, posted in Robotfoto's)

Ben wrote:

Ik denk niet dat het een gabberjasje is. Volgens de uitleg gaat het ook over een ski-jas, zoiets zonder mouwen.

Bij mijn weten heeft een ski jas altijd een kraag, dus ik veronderstelde dat de ski jas een beetje glimmend uit zou zien zodat die zowat waterdicht zou zijn en daarom zo een gabberjas vergelijkbaar is als een ski jas, nu ja, kan helemaal naast zitten.

Ben, jij bedoelt een body.

33

(91 replies, posted in Robotfoto's)

Ben wrote:

(...) De killer was linkshandig. Op mijn vraag of Pinta links- of rechtshandig is, krijg ik een aarzelend antwoord. ‘C’était un droitier.’ Maar waarom die aarze- ling? Weet Leon dat de cel van Jumet een linkshandige killer zoekt? (p. 307)

Die aarzeling zou kunnen wijzen op het feit dat hij het niet wist of die links of rechtshandig zou zijn en daarmee misschien een nieuwe piste gestart heeft. De vraag die ik me nu stel is, Pinta was geen brave jongen, maar hoe komt Guy aan deze gedachtegang om Pinta als de linkshandige killer te verdenken?

34

(13 replies, posted in Bibliografie)

R'dam wrote:

Gaat er bij iemand een lichtje branden die weet heeft van een grote rosse?

Robotfoto G15 misschien?

35

(91 replies, posted in Robotfoto's)

spafles wrote:

De ski jas, zou het ook om een soort van gabberjasje gaan? Bestonden die jasjes toen al?

Ik was macguyver aant kijken en opeens zag ik zo een jas » YouTube Start van de uitzendingen 1985. Dus in die tijd waren de jasjes zeker in de mode. Hadden ze in Aalst niet allemaal lange jassen aan?

Ben wrote:

(...) De killer was linkshandig. Op mijn vraag of Pinta links- of rechtshandig is, krijg ik een aarzelend antwoord. 'C’était un droitier.' Maar waarom die aarzeling? Weet Leon dat de cel van Jumet een linkshandige killer zoekt? (p. 307)

Leon?

echogain wrote:

Gezien de overvallers al 's donkere huidcrème gebruikten als camouflage, kon deze bleke reus misschien wel 's heldere huidcrème gebruikt hebben. En, geen handschoenen?

Die bruine huidcrème lijkt me fondation of make-up te zijn. In de jaren 80 werd deze met overmaat gebruikt om iets donkerder getint te zijn. Voor witte make up moet je clown zijn.

36

(91 replies, posted in Robotfoto's)

noorderling, je hebt je roeping gemist. Wanneer zien we een show van je als standup comedian?

Kijk lach er maar mee ma ik heb een sterk vermoeden (100% zekerheid is er nooit) dat er een verband is. Ik kan misschien wel helemaal verkeerd zitten maar ik denk wel dat we dit in ons achterhoofd moeten houden. Stel de robotfoto is gemaakt a.d.h.v. een spiegeling.

De getuige lag op de grond en zag via een spiegel, die aan de kassa stond, een man die wat bleekskes uitzag. Ik zeg maar iets. Denk eens na vanwaar een spiegeling zou kunnen komen? Water dat op de grond lag? De enigste spiegel die ik in een grootwarenhuis zie is die vanonder staat om de bakken bier te tellen aan de kassa en zo van die ronde spiegels waar de directeur kan op kijken.

37

(91 replies, posted in Robotfoto's)

Ik wil dat gerust geloven maar dan begrijp ik niet waarom de cel zoekt naar een linkshandige killer. Ben, hoe weet je dat eigenlijk? Heb je Vos opgebeld?

38

(61 replies, posted in Bende Haemers)

Hier is een foto op van de "gezelfmoorde" Thierry Smars. Is er iets meer van terug te vinden in de boeken? Wie hij is, wat hij deed, verdacht aan, ...

http://lh5.ggpht.com/_SHxThB8Wl4Q/TEtDWv1voZI/AAAAAAAABQ8/oGDWG80GsSI/Thierry%20Smars%201.gif

39

(91 replies, posted in Robotfoto's)

Ok, dus spreken we hier over de reus? Want de man die aan de deuringang stond kon ook de killer zijn? Dus de killer is iemand groot dan? Ja, ik ben een beetje verward. Wereldwijd zijn er maar 10% linkshandig. Hoeveel procent zit daarvan in criminele milieu?

Dus eventjes terugkijken, linkshandige persoon is toegeschreven aan:

  • Beersel (knoop die linkshandig gemaakt werd);

  • Delhaize (Overijse of Aalst);

  • (Dekaise: geen 100% zekerheid dat die plaat linkshandig werd doorgeknipt).

Wat weten we nog meer:

  • Bleke huid;

  • Groot van gestalte.

Toch spijtig dat we het dossier niet mogen inkijken, hé.

40

(91 replies, posted in Robotfoto's)

Ah ja, klopt volledig Ben. Hij heeft zijn wapen inderdaad links vast. Dat brengt mij naar hier toe. Bekijk de filmpjes van Habran is op zijn proces. Hij lijkt me linkshandig te zijn (als hij uithaalt naar iemand, gebruikt hij zijn linkerhand). Nu ja ik ga hem niet beschuldigen, maar zijn naam is wel gevallen bij een overval bij Dekaise. Er zijn alleen geen concrete bewijzen. Over welke overval op de Delhaize gaat het hier? Aalst?

De ski jas, zou het ook om een soort van gabberjasje gaan? Bestonden die jasjes toen al?