11

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Dat doet hij slechts met één voet. Vreemde tred. Op vorige beelden is het veel duidelijker.

12

(389 replies, posted in Mededelingen)

Spijtig dan. Ik vond die lijst altijd interessant.

13

(389 replies, posted in Mededelingen)

In het verleden stonden hier documenten en/ of foto's van de leden van de bepaalde schietclubs in het Brusselse. Was onder rubriek Michel Leurquin dacht ik, maar deze zijn nu niet meer beschikbaar. Worden er hier geregeld afbeeldingen gewist om technische reden?

14

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Wim wrote:

Heb jij daar nog een bron van?

Een even sensationeel als oncontroleerbaar verhaal. En er is meer. Volgens de Vlaamse volksvertegenwoordiger Hugo Coveliers zou een lid van Bende, bekend onder de naam 'de reus', deel uit hebben gemaakt van een speciale eenheid van de Belgische rijkswacht. Coveliers geldt als een Bende-specialist. Hij was jaren geleden lid van de parlementaire commissie die moest nagaan wat er was misgelopen in het gerechtelijk onderzoek naar de Bende. Want dat onderzoek heeft niets opgeleverd.

het deel waarin hij zegt dat de reus nog actief is (1995) vind ik nog niet, maar daarin ben in ook zeker dat hij dat vermeld heeft.

België opnieuw in de ban van de Bende van Nijvel » Nieuws

15

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

En wat met Hugo Coveliers? Die heeft ooit letterlijk verteld "de reus kennen we". Heeft ooit voor groep Diane gewerkt en is nu nog altijd actief. Over wie had hij het?

16

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Had toch een vreemde tred op de beelden VTM. Zet linkervoet voortdurend voor rechtervoet. Omgekeerd doet hij dat niet. En de reus had een vreemde tred volgens getuigen.

17

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

kleur wrote:

Is recente aftreden van enkele politici toeval?

  • Laurette Onckelinx

  • Joelle Milquet

  • Turtelboom

Overlijden bekend criminoloog uit Gent? Autopech Vermassen?

Heb je niets beter te doen?

oppernieuw12 wrote:

Eigenlijk moeten we niet ver meer zoeken. Wie dat denkt dat Christiaan Bonkoffsky er niets mee te maken heeft gelooft nog in Sinterklaas.

  • Sprake van een reus met visserhoedje en bril. Bonkoffsky droeg in zijn vrije tijd vaak een visserhoedje en had een bril.

  • Link met Groep Diane en rijkswacht. Bonkoffsky zat bij de vroegere Groep Diane en Rijkswacht

  • Had toevallig vrij tijdens overvallen Bende van Nijvel

  • Dronk graag. Wat verklaart dat het kon dat hij zich lazarus zoop (stress) en zo op alles schoot wat bewoog (bewegende reclamepanelen, auto's, mensen, ...).

  • Was carnavalist, verkleedde zich graag. Daarom carnavalsmaskers als cover gebruikt.

  • Wapens door spelende kinderen gevonden in Osbroek (achter Delhaize). De schietclub waar Bonkoffsky vaak vertoefde in de Termurenlaan te Erembodegem lag op een steenworp van het Osbroekpark

  • Meerdere mensen in het complot. Groep mensen uit de streek van het Aalsterse. Groep mensen uit de streek van Nijvel. Dit verklaart de muziekaanvraag bij radio Amigo voor 'de bende van Hofstade' (startsein voor de mensen uit Aalst).

Even ter zijde ook had ik ooit ergens gelezen dat er ergens in Erembodegem een safehouse zou geweest zijn, kan iemand dit bevestigen?

Ik denk dat er echt teveel elementen richting hem wijzen.

Mooie samenvatting. Voor mij is het zeker dat hij deelnam aan bepaalde raids.

18

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

CleverTrevor wrote:

Nog even en de servers slaan weer op tilt. De fantasie doet dat al, volgens mij. Ik zie geen enkele reden om van de Bende van Nijvel nu een familieonderonsje van de Bonkoffsky's te maken. Laat die mensen toch met rust. Die moeten intussen toch al een bloedhekel aan hun achternaam hebben.

Juist.

vdb wrote:

Hoeveel DNA-stalen en vingerafdrukken zijn er eigenlijk onder de bewijsstukken? En waar zijn die gevonden? Ik herinner me een peuk en een hoedje. Gezien het aantal robotfotos van verschillende daders lijkt een niet match mij nu niet direct uitsluitsel te brengen wat betreft Bonkoffsky's schuld.

Heel juist.

19

(270 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

De situatie in Aalst zie ik als pure provocatie. De bende past een politionele aanvalstechniek toe en signeren hun doden met munitie die enkel door leden van de Groep Diane gebruikt werd. Het kan bijna niet anders dat er mensen uit die eenheid bij de bende behoorden. Of toch te maken hadden met te bende.

Wat ik nog als provocatie zie is het volgende: de overval in Aalst neemt slechts 3 minuten in beslag. Ze wachten op de parking 3 tot 4 minuten om (volgens mij) er zeker van te zijn dat de politie er zou zijn. En de politiediensten hun onbekwaamheden bloot te leggen. De bende ging te keer met een aanvallende commandotechniek en niemand kon er iets tegen doen.

Straf hoor.

20

(8 replies, posted in Andere Personen)

Ook ex-rijkswachter.