Eerst en vooral proficiat met de presentatie en ontwikkeling van deze website. Ik ben al de hele week lang, bijna dag en nacht, alle verslagen aan het lezen. Mijn echtgenote wordt er gek van. Ik (nog) niet. Een eerste tip om deze sterke website misschien nog beter te maken:

Je hebt wel een hoofdstuk 'daders' en 'motief'' en dergelijke. Maar zou het aanmaken van een hoofdstuk 'Slachtoffers' of 'Afrekeningen' niet een goed idee zijn? Of zal dit problemen opleveren  voor de overlevende familieleden van de vermoorde individuen?

De achtergronden van sommige slachtoffers zijn niet onbesproken gebleven? Sommige uit de weg geruimde mensen hadden een compromitterend verleden, of een compromitterende kennis? Een tijdje in een milieu rondgehangen? Wie zijn de afgeknalde mensen, wat was hun beroep, met wie waren zij getrouwd/verwant, wat spookten zij zoal uit in hun leven?

Onmiddellijk na de aanslag in Aalst belt Bouhouche naar Beijer, of omgekeerd. Bouhouche had een detectivekantoor. Deze firma was een dekmantel? Of heeft hij echt als prive-detective opgetreden? Indien hij effectief opdrachten aan nam, moeten er een paar bijgweest zijn die te maken hadden met overspel, of de echtgenoot of echtgenote die een dubbel leven leidt, of wantrouwen bij het aangaan van een zakenrelatie, iets van die aard. Bij de slachtoffers in Aalst was of waren klanten van Bouhouche zijn kantoor, niet? 

Nogmaals van harte gefeliciteerd aan het adres van de webmaster, de redacteur en iedereen die gegronde bijdragen levert.

Overzichtstabel

Een dikke twintig feiten, met wisselende aantallen mensen. Het is me wat hoor. Ik kan het niet altijd uit elkaar houden. Deze website bevat een schat aan informatie, maar dat neemt niet weg dat ze nog kan professionaliseren. Is het bijvoorbeeld niet handiger om te voorzien in een aantal basisschema's? Ik denk bijvoorbeeld aan een overzichtstabel met telkens het aantal van en een beschrijving van de daders.

Droog, kort, zakelijk alle info, mogelijk robotfoto, per overval, in één enkele overzichtelijke tabel. Op die manier kunnen we sneller zien bij welke overvallen de Killer gespot werd, of wanneer de Reus deelnam. Niet onbelangrijk om het overzicht te houden, omdat we op die manier ook beter kunnen inschatten hoeveel mensen er in totaal eigenlijk bij de bende hoorden en hoe actief ze waren.

3

Lijkt goed idee, een beetje zoals het bord of schema van Vos. Maar dan hoeveel daders, hun uitzicht, welke auto feit per feit, namen van de slachtoffers, wapens, robotfoto's indien we er weet van hebben, want bij sommige feiten is dit niet het geval, ... Je kan het zo wel ook afleiden maar 't zou wel goed zijn om het zo op 1 of 2 bladen te zien naast elkaar dan.

4

Beste forumleden, de laatste dagen heb ik een paar nieuwe zaken toegevoegd aan de website waar ik graag wat feedback over krijg. Zo heb ik met behulp van Google Maps twee kaarten gemaakt. Eén met een algemeen overzicht van alle feiten en één met feiten die gelinkt zijn aan de overval in Aalst.

Zouden jullie deze kunnen nakijken en eventuele fouten doorgeven. Alle feedback of vragen hierover zijn meer dan welkom.

Deze twee kaarten maken onderdeel uit van twee nieuwe hoofdstukken op deze website. Het eerste is Samenvatting: Wat is de bende van Nijvel? Daar probeer ik kort het dossier van de Bende van Nijvel samen te vatten » Samenvatting

Het tweede is een inleiding over de feiten in Aalst » Aalst

Ook hiervoor heb ik dezelfde vraag. Zouden jullie dit kunnen nakijken en eventuele vragen, suggesties of opmerkingen laten weten.

Dank u wel!

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ben, tof dat er word gewerkt aan de site, dat er nieuwe updates komen. Thumbs up!

6

Puik werk. Uit te breiden met het goeie werk van K& en alle details van Kuros, Murc. en anderen (persoonsbeschrijvingen, gedrag van betrokken families na, tijdens en voor de aanslag, affaire Podevijn, ...).

7

Sinds gisteren is Bendevannijvel.com ook te volgen op twitter (zie ook voorpagina) » www.twitter.com/Bendevannijvel

Andere feedback of reacties zijn steeds welkom.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

8

Ben, vluchtweg na Aalst. Ik ben geen specialist van aalst maar ik dacht dat de bende over de Ninoofsesteenweg de E40 had overgestoken en dan de industrieweg had gevolgd via het industriepark van erembodegem. Deze weg is langer. Wie kan dit uitklaren?

9

Volgens mij is er geen echte zekerheid over de vluchtweg die de daders hebben genomen, daarom ga ik van deze route uit (is de meest logische als je als gangster zou moeten vluchten).

Vandaag heb ik ook de feiten aan de bar Le Diable Amoureux toegevoegd aan de kaart van Google Maps. Iemand zin om de positie even te controleren?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ben, ik vind het een prima idee om Google Earth in te zetten. Maakt de zaken veel helderder. Als ik jou was, zou ik proberen meer fotomateriaal van de locaties te verzamelen. Een belangrijk gegeven dat je niet mag vergeten, is dat de feiten al bijna 25 jaar oud zijn. Locaties blijven niet dezelfde. Er komen rotondes bij, verkeerslichten, nieuwe gebouwen, afritten worden gesloten, ...