21

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Bossi wrote:

Een vraag voor wapenkenners / deskundigen. Zou men een FN kunnen ombouwen naar een Franchi SPAS? Deze vraag op basis van info dat ons dit weekend is toegekomen.

Over welke FN heeft men het dan? Destijds had FN een halfautomatisch kaliber 12, 16, en 20. Dat was de browning auto 5. In de verste verte trok dit wapen niet op een Franchi SPAS-12. Ik zie er ook geen enkel nut in om het wapen er als een SPAS te laten uitzien. Als mensen verklaren dat de SPAS simpel in gebruik was, dan kan ik zeggen dat een Mossberg, Remington, Winchester, enz. nog vele malen simpeler waren. De SPAS is ook gevoeliger voor haperingen, dan de reguliere shotgun. Het voordeel dat ik in deze halfautomaat zie is de snelheid waarmee je kan vuren, en dat deze een dual mode (zowel pomp als halfautomaat ) is.

22

(75 replies, posted in Wagens)

geronimo wrote:

Dag Boemerang, ben vandaag is gaan kijken naar dit bos en heb met enkele mensen gesproken die het bos bevestigen. Zo heb ik ook een dame gesproken die destijds naar de rijkswacht heeft gebeld omdat ze de wagen had gezien tijdens een wandeling. Een ander aspect is dat deze wagen werd gevonden in een veldbaan die rechtover een villa van de heer Vanden Boeyants lag (50,832313° 4,170535° ). Weet dit van een wandelaar die er ook bij wist te zeggen dat er in deze villa aardig wat feestjes hebben plaatsgevonden. Villa is nu van een firma die met deze zaak niets te maken heeft.

Over deze plaats; Het is een zijweg van de Schapenstraat in Lennik. Vlak bij een oude villa van VDB. Als je van Lennik komt moet je voor je aan de villa bent een zijweg naar links nemen (Molenweg). Deze zijweg is nog een eindje tot je aan het bos komt. Volgens de wandelaar zou de toenmalig burgemeester zich ook wat te hard hebben willen moeien rond deze Golf, en hebben ze blijkbaar de burgemeester beetje op kant geschoven. Dit was volgens de wandelaar die liever anoniem bleef.

23

(760 replies, posted in 1985)

Wat ik me altijd heb afgevraagd bij de vlucht uit Aalst: waarom zijn ze eigenlijk gevlucht? En daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat ze op die parking hadden moeten blijven staan, maar ze hadden toch dicht bij Aalst wel een safe-house kunnen organiseren, ergens op een achteraf plaatsje in een industrie-zone of ergens aan een stil weggetje. Het hele bende-verhaal geeft toch de indruk dat het op behoorlijk hoog niveau werd georganiseerd, maar ze gaan na hun daad toch nog een flink eind rijden met die Golf, dat had toch eenvoudiger moeten kunnen?

Misschien ergens in Erembodegem?

24

(760 replies, posted in 1985)

Wat inderdaad wel opvalt is het feit dat het Osbroeckpark daar eigenlijk op wandelafstand vandaan is. In vogelvlucht is het dus maar 1350 meter van de schietstand tot aan de parking van de Delhaize. Als uitvalsbasis is dat niet zo'n slechte plek. Op google earth kan je zien dat je vanuit de schietstand 283° moet lopen om in het bos uit te komen. Spoorweg over, en 2 kleine banen oversteken om de boel wat te gaan verkennen. Ga daar toch ook is een bezoekje brengen om te zien in hoeverre deze theorie mogelijk is.

25

(760 replies, posted in 1985)

Ruf Nachtergaele wrote:
RolandTheHeadlessGunner wrote:

Roland zal nog maar eens een hint geven....:

Mag ik de heren er op attent maken, dat bepaalde protagonisten uit het dossier, - al dan niet clandestien- aan combat shooting deden in Erembodegem? Vinden jullie dat niet vreemd? Zijn jullie daar al eens gaan kijken? Waarschijnlijk niet zegt. Deze IPSC club "The Black Mamba" lag in een doodlopende straat, in een afgelegenfabriek, pal naast de Dender.
Aan de wannabee speurders met magnetische krachten, ik zou daar eens op het bootje dopperen. Het ligt naast een bos, dus ik weet dat sommigen van jullie in jullie element zullen komen.


bedoel je met doodlopende straat en afgelegen fabriek de Termurenlaan in Erembodegem waar het bedrijf RAND gevestigd was ?

https://i.ibb.co/qWkxcF5/dender-termurenlaan.jpg

In datzelfde gebouw, maar aan de voorzijde was er ook een geldtransport firma (GMIC).

26

(760 replies, posted in 1985)

RolandTheHeadlessGunner wrote:
club_le-happy-few wrote:

Goed mogelijk dus dat de Golf in het industriegebied op een vrachtwagen is geladen, zoals er hier nog wel enkelen zullen vermoeden.

Waarom het halve land met gesignaleerd voertuig rondrijden met de kans gepakt te worden of een ongeluk te hebben.

De vele Golfjes op de baan lijken me eerder een afleidingsmanoeuvre...

Volgens mij hadden ze ergens in die buurt van industrieterrein een safehouse (hangar). Auto's op de camion, poen verdelen en ieder zijn eigen weg gaan. Op een industrieterrein gaat dat weinig opvallen, op de vooravond van een feestdag.

Roland zal nog maar eens een hint geven....:

Mag ik de heren er op attent maken, dat bepaalde protagonisten uit het dossier, - al dan niet clandestien- aan combat shooting deden in Erembodegem? Vinden jullie dat niet vreemd? Zijn jullie daar al eens gaan kijken? Waarschijnlijk niet zegt. Deze IPSC club "The Black Mamba" lag in een doodlopende straat, in een afgelegenfabriek, pal naast de Dender.
Aan de wannabee speurders met magnetische krachten, ik zou daar eens op het bootje dopperen. Het ligt naast een bos, dus ik weet dat sommigen van jullie in jullie element zullen komen.

Als ze daar iets in het water vinden, lijkt het mij eerder dat ze AB er willen indraaien. Ik ken Alfons enkel van zien, en ken zijn reputatie ( colt ) van horen zeggen. Ik kan over deze persoon dus niet oordelen.
Daar kwamen destijds mensen trainen in het combat shooting, maar op zich is dit nog geen misdaad. Als iemand zijn combat shooting gaat misbruiken om onschuldige ( ongewapende ) mensen te vermoorden is het een ander verhaal. Het lijkt wel dat de ene moet zwijgen voor de andere.

27

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

HIPA wrote:

Ik haal mijn info niet uit kranten .
Ik ben daar zelf gaan schieten met verschillende wapens en had gesprekken met mensen die meer wisten .

Sorry Hipa,
Maar mensen die meer weten moeten dat niet tegen de eerste de beste zeggen die is een dagje naar de schietstand komt. De mensen die in Aalst de Stand open houden hebben met de feiten uit de jaren 80 niets te maken. Deze stand bestond toen nog niet. Zal het voor zekerheid nog is navragen.

28

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben 100% zeker dat op de rug van deze man een H&K mp5 SD is getekend. Niet omdat hij voor 100 % juist is, maar omdat geen enkel ander wapen ook maar in de buurt komt. Lader is sowieso 9mm, ook de groef in de lader staat op de tekening. De vizierkorrel vooraan op de handguard. Waar de vuurselector zit, zie je op de tekening ook 2 driehoeken. Deze driehoeken zaten op de eerste trekkergroep van de H&K’s. Geen andere wapens hebben deze details.

De enige echte fout is idd dat ze op de tekening de loop tot vooraan laten doorlopen. De loop van deze H&K is maar een 15 cm lang, en komt maar tot de helft van de handguard.

29

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Het geribbelde is idd de handguard, maar bij de SD zit de demper over de gehele lengte van de loop. De loop zit onder de handguard, en komt vooraan niet voorbij de handguard.

Bij de SD is de loop vooraan geperforeerd, en daardoor hoef je geen subsonic munitie te kopen om effectief subsonic te vuren. Dus gewone munitie zal bij de mp5 SD ook gedempt zijn.

30

(45 replies, posted in Bewijsstukken)

Asjemenou wrote:

Kennelijk maakte de BvN onder meer gebruik van 9mm Parabellum munitie, die gestoken kan worden in bijvoorbeeld een Uzi, maar ook in een Ingram MAC-10 of een Heckler & Koch MP5(SD); weblink: https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … hp?id=1303

Is de meest gebruikte pistool of machinepistool munitie. In de jaren 80 was dit iets anders. De oudere garde had liever de . 45 ACP. De jaren 80 waren dan ook fan van de Colt. Tijden WO 2 waren de Duitse pistolen uitgerust met de 9 mm parabellum ( 9mm Luger). De GI’s gebruikten de .45 ACP met hun Colt. Beide kalibers hebben hun voor en nadelen.