1,411

(165 replies, posted in Getuigen)

Als ik deze getuigenis lees van David, dan word ik heel kwaad dat er monsters zijn die deze nutteloze gruwel hebben kunnen veroorzaken gewoon omdat zij een ander gedachtegoed hebben dan de massa. Ik gruwel van de gedachte dat de daders ergens op restaurant of in een café zitten te lachen of ook maar enige vorm van plezier of vrijheid hebben. Bijna 30 jaar is veel te lang, dat beseft iedereen, maar ik heb zo'n vermoeden dat het binnenkort heel erg gaat stinken! Ik vind dat David al ons respect zou moeten verdienen, wat die jongen als kind heeft meegemaakt is gewoon waanzin.

1,412

(760 replies, posted in 1985)

Ik denk dat het woord reus een mythe is. Het zal een grote persoon geweest zijn en de andere twee kleiner van gestalte. Ik geloof ook wel dat de Golf samen was met een tweede wagen. En vooral dat ze politie- of rijkswacht-walkie talkies bij hadden.

1,413

(760 replies, posted in 1985)

Ik geloof niet dat de killer geraakt is, bv. door zijn kogelvrije vest, als het al raak was.

1,414

(1,148 replies, posted in 1983)

the end, juist er was onder het circuit een voetgangerstunnel die naar het hek leidde dat aan het tankstation van de Colruyt bijna uitgaf mits wat te voet tegen de grote baan. Als je wat zoekt er liggen nog geasfalteerde banen (overblijfselen) van het oude circuit. Ik vraag Ben een foto te posten van het vervallen circuit hoe het er toen uitzag.

Ik persoonlijk denk dat het circuit van Nijvel niets te maken heeft met de Bende van Nijvel. Aangezien het op dat illegale verlaten circuit toch altijd redelijk druk was en de politie of Rijkswacht daar op regelmatige tijdstippen binnenviel en dan was het paniek en iedereen vluchte weg. Dan zou er toch wel iemand iets gezien hebben. Ik herinner mij wel nog dat er volledig rond het circuit een veldwegeltje liep waaruit er altijd iemand jaagde uit zijn groene Toyota (het type ontgaat me) met heel groot schuifdak.

1,415

(1,148 replies, posted in 1983)

Ik ken het circuit van Nijvel op mijn duim. In 1985 was het circuit al verlaten en grotendeels vernield. Op het rechte stuk aan de pitstops lagen bergen grond om illegale racers te ontmoedigen. Maar er was een tunnel en daar was een hek dat bijna op de Colruyt van Nijvel uitgaf. Je kon er met wagens op langs een veldweg door een maïsveld. In die oude gebouwen kon je u goed verstoppen met een auto. Er was achteraan ook een crosparcour voor motorcrossers. Regelmatig stonden er uitgebrande wagens in die gebouwen.

1,416

(963 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik denk dat De Staerke hier niets mee te maken heeft, ik was ook eerst zoals zovelen in dit dwaalspoor getrapt.

1,417

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

De Golf van de overval in Aalst is ook nooit teruggevonden. I.v.m. de Volkswagen Golf: alle kanalen zijn al eens uitgebaggerd behalve het stukje Dender tussen Aalst en Geraardsbergen maar er is wel een peilboot gepasseerd. Het enige wat overblijft is het oude kanaal de Samme maar die zit zo dicht geslibd dat je er bij manier van spreken kunt overlopen. Wat blijft er over het afgedamde oude kanaal in Ittre dat heel diep is en er is geen scheepvaart meer mogelijk omdat het langs beide kanten is afgedamd. En toevallig grenst het bijna aan het Bois de la Houssieres.

1,418

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Doe de test en zet een vuilzak gevuld met water buiten in weer en wind en je gaat zien dat hij na enkele weken scheurt. Laat staan vuilmaken dat zogezegd een jaar in een kanaal liggen. Aan het kanaal Brussel-Charleroi krioelt het van de vissers en in 1985 was visserssport nog populairder dan nu en vooral aan de zwaaikom. En geen enkele visser heeft toevallig niet met zijn haak aan een vuilak blijven hangen (vooral de karpervissers).

1,419

(137 replies, posted in Plaatsen)

Ik persoonlijk denk meer en meer dat het Bois de la Houssière een dwaalspoor is! Nooit of nooit is er iets gevonden buiten een paar zaken die de Bende van Nijvel daar bewust heeft gelegd. Welke georganiseerde geheime bende spreekt af in een bos, ze organiseren hun daar, ze werken daar aan auto's en vertrekken en komen terug toe in een modderig bos.

Als ze daar aan auto's werkten, dan moet er toch ooit een wandelaar, jager, stroper of boswachter hun gezien hebben. Bij mij weten is er geen enkel vijsje of moertje of eender wat van een van de auto's gevonden dat de Bende van Nijvel gebruikte. Ze hadden geen dak boven hun hoofd in het bos, geen elektriciteit of niets, en als ze iets dronken of aten laten ze afval achter.

Als ze met hun wagen constant in het bos reden dan moet er toch iemand die wagens opgemerkt hebben of eender welke boswachter moet toch de constante bandensporen eens gevolgd hebben in het bos. Van dit alles is er na met honderden mensen zoeken met metaaldetectoren nooit of nooit iets gevonden, hetzij wat de Bende van Nijvel daar bewust gelegd heeft.

1,420

(760 replies, posted in 1985)

Niet simpel, wat denk jij?