1,431

(760 replies, posted in 1985)

patrick111, deze getuigenissen kloppen 100%. In het belang van het onderzoek en zijzelf wensen ze anoniem te blijven. De Cel Waals Brabant heeft bij een van deze getuigen geweest en die heeft de naam van deze twee los van elkaar getuigen gegeven. Daarna is de Cel Waals Brabant naar de twee andere getuigen geweest en ze hebben het verhaal bevestigd. Dus het klopt 100%.

1,432

(760 replies, posted in 1985)

Patrick, je hebt gelijk. U berekening klopt. Als de burgemeester zijn tijdstip klopt, moeten ze de kleine veldwegen genomen hebben en ergens eventjes gewacht hebben. Maar waar? Mischien aan de bunkers van Pamel maar in 1985 was dat daar een grote modderpoel met heel diepe traktorsporen waar je u met een Golf direct vastrijdt en zeker in november. Langs Neigembos loopt het dood. En overal stonden er toen al huizen en is er klein beetje verkeer. En u berekening klopt dus moeten ze eventjes schuil gehouden hebben, mischien aan Onze Lieve Vrouw-grot in Pamel?

1,433

(760 replies, posted in 1985)

[left]Juist Patrick, er zou inderdaad een verschil in zitten van ongeveer 15 minuten. Het kan niet anders of ze hebben kleine straatjes genomen via Pamel en Neigembos? Of ze hebben 5 min. gewacht op een schuilplek en dan de Mercedes te laten passeren waarmee ze in verbinding stonden via hun walkie-talkie om te zien dat hun vluchtweg veilig was van politieversperringen?[/left]

1,434

(169 replies, posted in Getuigen)

Heeft er iemand info over de Golf die zogezegd zou gezien door de getuigen om middernacht na de overval in Aalst waar het lichaam zogezegd op de grond lag. Was dat dezelfde Golf als bij de overval in Aalst? En raar dat die getuigen daar maar jaren nadien met hun getuigenis naar de speurders zijn gestapt. En raar dat men dan nog 2 hulzen vindt! Ik heb mijn twijfels.

1,435

(75 replies, posted in Wagens)

Als de Golf die in stukken gezaagd was en in de zomer van 1985 in Gaasbeek-Lennik gevonden is, inderdaad tot de Bende van Nijvel behoorde, dan vraag ik mij af waarom de comfortzone het Bois de la Houssière is? Gaasbeek-Lennik ligt eigenlijk op een boogscheut van het kruispunt Hogenberg in Kester aan de - in 1985 kleine - legerbasis van Satcom SHAPE waar de Golf van de overval op Delhaize van Aalst het laatst gezien was en in het niets is verdwenen. Dus denk ik echt dat hun comfortzone in die buurt moet zijn. De puzzel begint in mekaar te passen. Ik denk meer en meer dat het Bois de la Houssière een dwaalspoor was!

1,436

(760 replies, posted in 1985)

Dat is de vraag. Ik denk richting Halle of Edingen.

1,437

(760 replies, posted in 1985)

Juist niet simpel, ik bedoelde de Ninoofsesteenweg kruispunt edingsesteenweg en inderdaad het noemt daar de Hogenberg. Ik probeerde het goed uit te leggen maar u heeft gelijk. Maar bedoelde u nu tussen Hogenberg en Schoenen De Proost of tussen Hogenberg en Halle? Mijn exuses als ik het niet goed begrijp, het is verwarrend. Ps: ik probeer u uitleg te snappen.

1,438

(760 replies, posted in 1985)

Niet simpel met alle respect, bedoelt u nu voor de lichten op het kruispunt aan de Kesterheide of er voorbij richting Halle of Edingen? Of gaat het om 200 meter verschil wat u bedoelt?

1,439

(760 replies, posted in 1985)

Niet simpel, hoe bedoel je en waar haal je die info? Hoe kan de BMW dan zijn gestopt als de Golf door de rode lichten is gereden? Verder had je in 1985 geen enkel verkeerslicht. De verkeerslichten ter hoogte van Mong Blok zijn er maar jaren nadien bijgekomen.

1,440

(760 replies, posted in 1985)

Wat de vlucht betreft, als ik op het forum lees dat ze eerst een tractor en de BMW van de schepenzoon voorbij vlogen waar hij de achtervolging inzet met zijn BMW had de Bende van Nijvel nooit gedacht dat de BMW goesting had om te racen. Bij hun vorige overval werden ze ook eens achterna gezeten door iemand dat hun wou attent maken op hun rijgedrag maar toen ging de koffer open om op die man te schieten.

Volgens mij is dit niet gebeurd omdat ze op de steenweg Ninove-Halle zaten en hun bedoeling was om via de Lennikstraat naar de Kesterheide te rijden en hadden ze geschoten dan stond gans de streek in rep en roer en zouden er zeker patrouilles rondgereden hebben in Kester om hen te zoeken en nu hebben ze maar pas na een jaar de chauffeur van de BMW verhoord en er jaren niets mee gedaan. Ik denk dat de puzzel in mekaar begint te vallen.

Als ze langs de Lennikstraat zouden gereden zijn dan kwamen ze buiten een boerderij die 's avonds de poort dichtdeed en volledig afgesloten was in 1985 geen enkel huis tegen en zaten ze direct bij het militair domein van de NAVO. Waar niemand binnen mocht.