1,561

(760 replies, posted in 1985)

De Golf GTI is door meerdere getuigen gezien aan het Strokapelleke in Denderleeuw waar hij richting Ninove reed met de koffer nog open. Aangezien op dat ogenblik het kruispunt Den Doorn in Ninove afgezet was door de politie en de Golf GTI daar nooit is aangekomen, is er maar een mogelijkheid: de Golf GTI 1 km verder links is afgeslagen richting Okegem en zo via Roosdaal Pamel langs over de Brusselse steenweg naar Lennik en zo naar Halle is gereden.

Als je van aan Strokapelleken doorrijdt en je slaat rechts af kom je altijd op Expresweg uit en moet je ook via Doorn in Ninove. Sla je links af via Okegem en op de Brusselse steenweg sla je rechts af kom je ook in Ninove terecht of ze moeten langs achter Neigembos gereden zijn en dan zo de Steenweg naar Halle over en dan binnendoor naar Denderwindike wat ook kan maar dan moet je de streek wel heel goed kennen.

Wat er op zou kunnen wijzen dat ze inderdaad de weg goed kenden door uit te gaan in de streek want dat was een gekende sluipweg om van aan dancing El Gringo, Partridge, Starlight en de Grote en de Kleine Beer, de Stones en Extreme in Hekelgem zo naar de driehoek van dancings te rijden in Aalst en de streek van de Belle Alliance en de Qweens in de buurt van Lennik.

1,562

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik ben eens naar Petit Hornu gaan kijken en er zijn daar nergens graafwerken aan de gang. En nergens een correctie te vinden in De Morgen wat op zijn plaats zou zijn. Het enige positieve is dat er terug wat media aandacht komt in dit dossier maar dat is dan ook spijtig genoeg alles.

1,563

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Heeft er iemand concrete informatie of er in Petit Hornu nu graafwerken aan de gang zijn of niet? En zo ja, waar vinden die dan plaats?

1,564

(14 replies, posted in Hypotheses)

Indrukwekkend stukje.

1,565

(137 replies, posted in Plaatsen)

Aan de overkant van het kanaal Brussel-Charleroi, aan de zwaaikom waar de duikers aan het werk waren in Ronquières, woont de bosbeheerder. Die moet toch het bos door en door kennen. Of als ze het nu eens aan de plaatselijke jagers vragen? Een gezegde zegt: de beste stroper is de jager.

1,566

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zou het kunnen dat de mijnschachten met elkaar in verbinding staan en dat er zo iemand op het idee is gekomen om via een andere schacht sporen uit te wissen? Nadat die gehoord heeft dat er graafwerken gingen gebeuren? Naar het schijnt liggen de eerste schachten boven het grondwater en zijn ze droog.

1,567

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik denk het niet, het is een klein straatje. In het midden staat er 1 huis met links een hek, daar recht over stonden vroeger de gebouwen van een koolmijn maar zijn nu volledig afgebroken. Daar hebben ze een schacht blootgelegd naar het schijnt, de overbuur van dat huis had gevraagd wat er aan de hand was maar ze hebben hem niets gezegd.

1,568

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat is een oude koolmijn in de buurt van Escouffiax op het adres Petit Hornu Colfontaine, rue de l'Avaleresse. Daar is heel recent een put gestoken met de schop want er zijn geen sporen te zien van graafmachines! Die put is gegraven in de vroegere mijnschacht, het rare is als de overheid dat gedaan moest hebben in verband met de huidige opgravingen ze die put toch terug dichtdoen maar hier is de put nog open en de aarde ligt er tegen. De oude gebouwen van de vroegere koolmijn ligt achter de Escouffiax. Als je het straatje verder rijdt zie je de gebouwen en de wrakken van auto's aan een klein citee van huisjes (koolmijn met hand gegraven put is klein beetje verder op Rue de l'Avaleresse in Petit Hornu).

1,569

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik ben ter plaatse eens gaan kijken naar de graafwerken op de Escouffiax, de overbuur was ook eens gaan kijken maar werd ook weggestuurd en die wist totaal niet wat er gaande was. Ik ben dan eens rongereden naar andere terrils en kwam ietsje verder uit op ook een oude afgelegen koolmijn en ik zag dat daar iemand eigenhandig de schacht had open gegraven (waarom weet ik niet). Ik heb foto doorgestuurd naar Ben.

Op een boogscheut van de opgravingen staan er ook gebouwen die volgens mij bij een koolmijn horen maar daar is een schroothandelaar gevestigd.

1,570

(9 replies, posted in Nieuws)

De VW Golf moet er al vele jaren in de Dender liggen aangezien op zijn vindplaats al vele jaren een waterkeermuur is gebouwd en de wagen kon daar onmogelijk overgereden zijn.