1

(4 replies, posted in Vragen)

Ik denk dat er wel sprake is van een complot maar dan wel een kleintje. Eentje die niet verder reikt dan Madani Bouhouche. Bouhouche is in mijn ogen de grote organisator die daarbij de (ingehuurde) hulp kreeg van de Staerke & Co. En volgens mij heeft Bouhouche ook handig gebruik gemaakt van wapens die bij andere misdrijven gebruikt zijn maar die eigenlijk niets met de bendefeiten te maken hadden.

Ik vermoed ook niet dat het vanaf het begin al een vooropgezet plan is geweest maar meer een samenloop van omstandigheden waarbij Bouhouche uiteindelijk op slimme wijze gebruik heeft weten te maken van de angst onder de bevolking en de naam die de "bende van nijvel"  inmiddels had opgebouwd. Wat op zijn beurt dan weer leiden tot de 2de reeks overvallen.

Volgens mij was het wel degelijk te doen om te destabiliseren. Mischien  puur om het politieke electoraat de rechterkant op te duwen of mischien wel om justitie en overheid af te straffen of om simpelweg  politie/rijkswacht een steuntje in de rug te geven. Zij zijn er tenslotte het best uitgekomen doordat ze veel geld en middelen tot hun beschikking kregen na de 2de reeks.

Complotten van Gladio, politici, staatsveiligheid, CIA of mensen die naar de Delhaize gelokt zouden zijn lijken mij allemaal wat (heel) ver gezocht. En zoals noordeling al zei zijn veel van die complottheorieën door de verdachten in de wereld gebracht. Vooral door Beijer, Bultot en de Staerke.

2

(107 replies, posted in 1983)

Noorderling, zo had ik het ook begrepen. En als ik me niet vergis is er ook nog in Temse met de .22 geschoten.

3

(60 replies, posted in Bende Haemers)

Thanks! Ben over 3 weken in de omgeving en zal er zeker even een pintje gaan drinken. Ik zal is kijken of er een gepast moment komt om het aan de barkeeper te vragen. smile

4

(107 replies, posted in 1983)

Nijmegenaar wrote:

Ik heb het Eugène Flageyplein even op Google earth opgezocht en zie dat het plein aan de Malibranstraat ligt. Een gedeelte van de malibranstraat kijkt zelfs uit over het Eugène Flageyplein.

Aanvulling: Ik zie nu ook dat op 28 december 1985 op het Eugène Flageyplein een auto is weggesleept met valse kentekenplaten. De kentekenplaten stonden op naam van Albert Van den Abiel. Dus Angelou pikte zijn moordenaars hier op in '83 en 6 weken na de overval in Aalst vind men hier een gestolen auto met de (valse) nummerplaten van Van den Abiel. En dat allemaal in de straat waar Philippe de Staerke woonde. Hmm.

5

(60 replies, posted in Bende Haemers)

club_le-happy-few wrote:

En de vriendin van Murat Kapllan zou in de taverne van Denise Tyack werken (of gewerkt hebben) als ik me niet vergis.

Weet je toevallig ook waar die taverne zit of hoe die heet? Ik kom niet verder dan dat het in Waver zou moeten zitten.

6

(939 replies, posted in 1983)

koos24 wrote:

Zou de Saab eerder op het traject problemen hebben gegeven?

Dat zou kunnen verklaren waarom ze 10 minuten nodig hadden voor 7,7 kilometer. En misschien ontdekte men de problemen met de Saab al op het terrein van de Delhaize zelf en heeft men vervolgens de Mercedes meegenomen als "reserveauto". Tot nu toe werd aangenomen dat men voor Diable stopte omdat men in de rug een politiegolf had en in de verte voor zich uit een zwaailicht zag. Maar het zou zomaar kunnen dat de Saab op dat moment al defect was en vluchten onmogelijk was.  Zoals bekend reed de Saab nog wel maar kon geen hoge snelheden meer behalen.

7

(59 replies, posted in Robotfoto's)

Hestur wrote:

Vos heeft die film niet gemaakt om ons minutieus verslag te doen, wel om de aandacht te trekken van het publiek.

Maar wat heeft het trekken van aandacht bij het publiek voor een zin als dat publiek niet weet wat voor een informatie Vos precies zoekt. Want laten we eerlijk zijn hij hult zich eigen compleet in stilzwijgen en meer dan "We zoeken de daders in het pooiermilieu van destijds" komt er niet uit. Als hij echt hulp uit de bevolking wil dan zal hij met informatie moeten komen. Op dit moment is het allemaal giswerk en niemand weet eigenlijk waar Vos nu precies naar op zoek is. Ik heb ook is even op de officiële opsporingssite gekeken en dat is echt een lachertje. Er staan wat foto's van de gevonden voorwerpen op en een stel compositietekeningen, thats all.

Een bende die het land op zijn grondvesten heeft doen schudden en 28 mensen het licht uit hun ogen heeft geschoten mag op toch wel wat meer aandacht rekenen dan een klungelige website van justitie  en de padvinder Vos die af en toe is een keer een kuil graaft. Als ik alleen al kijk naar de informatie op deze site en forum dan zou je daar al een rechercheteam omheen kunnen vormen. Ongetwijfeld zullen een aantal vragen vanuit de bevolking beantwoord kunnen worden maar Vos houdt de boel op slot. Het lijkt wel of het amateurisme uit de jaren 80 tot op de dag van vandaag aan dit dossier is blijven kleven. Als dit dossier niet op straat komt te liggen zal het ook nooit opgelost worden.

8

(194 replies, posted in Foto's)

K& wrote:

2. op de parking zelf was er ergens een niveauverschil van 80 cm omhoog of omlaag naar het osbroekpark toe? Geeft deze lijn dit muurtje weer of is dit verkeerd?

K&, zou het kunnen dat het muurtje te zien is op 1 van de foto's van Boemerang (foto 4).

9

(21 replies, posted in Plaatsen)

Basquiat wrote:

Kan er mij soms iemand zeggen waar dat bos van Pepingen ligt?

http://img524.imageshack.us/img524/1291/pict0782.jpg

Basquiat het gaat om de Manebroek Pepingen. Yvette van Hemelrijck de toenmalige vriendin van Philippe de Staerke verklaarde dat ze de koffer bij Papadopoulos ophaalde en vervolgens naar de Manebroek reden. Aangekomen op de Manebroek verklaard Yvette dat ze eerst een boerderij passeerden (dit betekend dat ze uit de richting van Sint-Pieters-Leeuw/Brussel kwamen). Vervolgens rijden ze langs een kasteel (Manebroek kasteel). Meteen nadat ze het kasteel gepasseerd zijn stapt de Staerke uit.

Foto: dit is het weggetje (Manebroek) waar Yvette Philippe de Staerke heeft afgezet. Yvette verscheen zoals afgesproken 1 uur later weer op deze plek maar moest nog een klein uur wachten voordat de Staerke weer uit het bos opdook. Aan het eind van het weggetje (niet zichtbaar) ligt aan de rechterkant het Manebroek kasteel.

Bron: Guy Bouten

10

(678 replies, posted in 1985)

Ben wrote:

"In het onderzoeksdossier wordt vermeld, dat eerst twee schoten in zijn richting werden afgevuurd en dat zijn moordenaar dan naderbij kwam om het lichaam om te draaien en het met negen kogels in de nierstreek af te maken. "

Oke dat is mij onbekend. Ik baseerde mijn verhaal op dit krantenartikel.