11

(378 replies, posted in Andere Personen)

Ho, wacht eens even…

Wat Ben schreef dient ook te worden gezien in samenhang met de op in 2024 door Anja Vanrobaeys (Vooruit) gestelde vraag hoe het zit met het dossier betreffende Bende van Nijvel en het antwoord daarop van de Minister van Justitie, welk antwoord luidde:

“Het dossier bevindt zich nog steeds bij de onderzoeksrechter. U zal begrijpen dat ik geen details kan geven. Het aantal speurders is afgebouwd, gezien de onderzoekshandelingen die nog in het verschiet liggen zijn verminderd. Momenteel nemen zes speurders en twee magistraten deel aan het onderzoek. De samenkomst van het monitoringcomité is verdaagd, gezien hun toezicht op dit ogenblik niet meer noodzakelijk is, gelet op weinige onderzoekshandelingen die nog kunnen worden uitgevoerd.”

Ja, nou, eh, hoor eens even, het eufemisme van Maggiore betekent zoveel als dat onder anderen Martine Michel weet heeft van wie (onder meer) betrokken is geweest bij de door de Bende van Nijvel gepleegde feiten, wat mede betekent dat het bij wet doorvoeren van een verlenging van de verjaringstermijn toch zinvol is of zou kunnen zijn als er sprake van één of nog meer levende verdachten/daders.

Kortom, een en ander vat ik op als positief nieuws in een trieste zaak en ik zal wachten op de persconferentie.

Wordt vervolgd!

fenix wrote:

‘Je kunt altijd wel een tijger bij de staart pakken, maar je moet wel weten wat je daarna moet doen.’ (Cox)

Losjes gebaseerd op: men moet het paard niet bij den staart, maar bij den toom grijpen.

12

(378 replies, posted in Andere Personen)

Ik zie dat iedereen nu kijkt naar Ben.

13

(378 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Het onderzoek is helemaal niet vastgelopen.

Gelukkig maar!

14

(378 replies, posted in Andere Personen)

Dat Patrick Ramaël (» fr.wikipedia.org), die als onderzoeksrechter optrad in de zaak met betrekking tot de op 14-03-1982 bij de in het Franse Maubeuge gelegen kruidenierszaak Piot gepleegde diefstal, met braak en (schiet)geweld, thans in zijn hoedanigheid van advocaat zich heeft gesteld namens een aantal burgerlijke partijen, terwijl diezelfde Ramaël kennelijk geloof hecht aan het spoor-Sliman, noem ik nog steeds een belangrijke en opzienbarende ontwikkeling.

Ramaël zal - hoop ik - op basis van zijn - hoop ik ook - (zoveel mogelijk behouden) dossierkennis in de zaak-Piot, openingen kunnen creëren in het vastgelopen onderzoek naar de Bende van Nijvel.

15

(378 replies, posted in Andere Personen)

JML wrote:

Ik wilde mijn militaire dienst ook niet vervullen, om ethische redenen ... En ik heb het niet gedaan. smile Fijne zondag.

Insgelijks en dat was toen (en nu) ook een van mijn gedachten.

In de grondwet van elk land zou moeten worden opgenomen dat haar leider in tijden van een door hem of haar gestarte oorlog als frontsoldaat moet dienen, wat een hoop 'gedoe' zou schelen.

Ik dwaal af, maar op zondag mag dat wel.

16

(378 replies, posted in Andere Personen)

Zaak is - natuurlijk - niet zwart-wit, maar - bijvoorbeeld - de reden waarom ik destijds - ten tijde van de Koude Oorlog - niet in militaire dienst wilde, was dat ik mijn leven niet beu was of toen niet rondliep met de gedachte mezelf te laten vermoorden op een slag- of schietveld, zoals in Aalst.

17

(378 replies, posted in Andere Personen)

Op zaterdag 9 november 1985 was het druk bij de Delhaize-vestiging aan de Parklaan in Aalst; veel inkopend publiek vanwege Sint Maarten, op maandag 11 november 1985.

De daders die de overval hebben voorbereid, zullen zich daar terdege bewust van zijn geweest, waarbij zij hebben aanvaard de aanmerkelijke kans dat zij door hun met scherp schieten op mensen hen van het leven zouden beroven en dat die daders daardoor de aanmerkelijke kans hebben aanvaard dat er door het (winkelend) publiek en/of omwonenden en/of veiligheidbeambten en/of winkelpersoneel gealarmeerde politie, met scherp op hen zou worden geschoten, ondanks een kennelijk eerder of voortijdig vertrek van de rijkswacht.

Daaruit destilleer ik met een 'redelijk gerust hart' een (impliciete) doodswens of doodsverachting
van de daders (» www.vandale.nl), die mogelijk overgoten was met een sausje van verdovende en/of stimulerende middelen.

Ook dit is maar een (mijn) persoonlijke mening.

18

(378 replies, posted in Andere Personen)

Deel van het forensisch psychiatrische onderzoeksverslag uit 1998 over Thierry Sliman:

https://i.postimg.cc/2ykzVwcQ/Screenshot-20240218-113936-Photo-Editor.jpg

Hoe je het ook wendt of keert, de overvallen op de Delhaize-vestigingen in Eigenbrakel, Overijse en Aalst in 1985, waren quasi zelfmoordpogingen, mede gelet op de (behoorlijk) centrale liggingen van die supermarkten, de (potentiële) politieaanwezigheid ter plaatse en het ((in potentie) te verwachten dodelijke) politiegeweld als reactie op het door de overvallers toegepaste (dodelijke) geweld.

In aansluiting op mijn post, hiervoor » wikipedia.org/wiki/Neurasthenie

Dit roept bij de (algemene) vraag op of de daders, in het licht wat zij (toen) onschuldige mannen, vrouwen en kinderen hadden aangedaan (en nog wilden aandoen) last hadden of kregen van neurasthemie (,of (andere) (PTSS-achtige) klachten) en of er wellicht nog een arts of paramedicus 'in de zaal is', die in dit kader postuum (à la Christian Smets) of bij leven hierover nog een uitspraak kan doen.

19

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Is dit de door Nicole Klijsen gememoreerde in 2018 overleden Frank K.? » www.online-begraafplaatsen.nl

20

(273 replies, posted in Speurders)

Eddy Vos: “Ik denk dat de twee daders hun zwaargewonde kompaan daar hebben afgemaakt en het lichaam op het naburige stort hebben gegooid – ook daar is een getuigenis van. Ze hebben de spullen in het kanaal gegooid, de vluchtauto in brand gestoken, en klaar. Wat de speurders van Dendermonde een jaar later uit het kanaal Brussel-Charleroi hebben opgevist, kwam precies overeen met de uitrusting van één man: één lange jas, één wapen, één kogelvrij vest – terwijl er zeven gestolen waren in Temse. In de opgeviste zakken zaten ook hulzen van de riotguns waar De Killer mee heeft geschoten. Het leek alsof ze zijn hele bergplaats hadden opgeruimd.”

Bron: Humo | 6 Februari 2024

Of er geen of een of meerdere kogelgaten/-inslagen zaten in die op 6 november 1986 uit het Kanaal Charleroi-Brussel opgeviste lange jas, met als mogelijke afzenders daarvan agent Eddy Nevens en/of de kompanen van de Killer, is mij niet duidelijk.