1

(154 replies, posted in Wagens)

De betrokken politie agenten spreken van chaotische getuigen verklaringen. Alles kwam voorbij. Concreet kan de Golf in Bos van La Houssière dus wel de Golf uit Aalst geweest zijn.

https://imagizer.imageshack.com/v2/xq90/924/Hhoan6.jpg

2

(753 replies, posted in 1985)

Asjemenou wrote:

Als advocaat van de duivel merk ik op dat dochter Patricia Finné zou hebben geschreven dat haar vader met zijn autotelefoon de politie zou hebben gebeld toen de overval op/bij de Delhaize zich voltrok.

Dat je daarmee ook meer kanten op kunt - iemand anders (met een andere stem) dan haar vader zou kunnen hebben gebeld -, laat ik in het midden.

Is er toen daadwerkelijk door Léon Finné naar de politie gebeld?

Zaak is een verschrikking, zeker zonder dossier.





Er waren nauwelijks autotelefoons in die tijd.
In Nederland kwamen ze pas in mei 1986 op de markt
https://nl.wikipedia.org/wiki/Autotelefoon

3

(154 replies, posted in Wagens)

Waarop baseren ze dat de Golf die in brand stond in het Bos van La Houssière niet de Golf van de overval was.

4

(270 replies, posted in 1985)

Op 6 maart 1986 werd De Staerke door het parket van Dendermonde gearresteerd. Als we er nu eens vanuit gaan dat hij wel de dader was verklaard dat ook dat de bende niet meer toesloeg.

5

(1,135 replies, posted in 1983)

Mmm interessant, ook de tomtom komt uit op 10 minuten voor 8,6 kilometer. De bende van Nijvel stond niet bepaalt bekend om het respecteren van maximum snelheden en stoplichten. Zou de Saab eerder op het traject problemen hebben gegeven?

6

(279 replies, posted in Getuigen)

Hestur wrote:

Maar is dit daarom een onbenullige getuigenis?

Het is nooit onbenullig om iets te vertellen alleen het is nietszeggend. De Staerke is een crimineel, ook als zou hij niet in verband worden gebracht met bende feiten, vaststaat dat hij zijn geld niet verdiende met een 8 tot 5 kantoorbaan. Zijn gedrag in de snackbar zegt gewoon iets over de leefstijl van De Staerke en niets over Aalst.

Verder is de kans dat hij de dag erna nog met modder uit het bos van Peppingen aan zijn broek loopt niet zo groot maar zelfs dan nog. Niemand twijfelt er aan dat De Staerke minimaal wapens van de bende getransporteerd en begraven heeft. Kortom het verhaal van De Staerke in de snackbar, ons gepresenteerd als spraakmakend, is niets meer of minder dan een poging pagina's te vullen van Humo.

7

(279 replies, posted in Getuigen)

Renne wrote:

Ik denk dat de getuigenis toch serieus moet genomen worden.

Laat ik een ding voorop stellen, ik geloof dat De Staerke betrokken is bij Aalst. Lijkt met duidelijk gezien alle getuigen. Waar ik niet van overtuigd ben is dat zijn vermeende bezoek aan een snackbar 16 km van zijn woonplaats enig verband houd met die overval. Het wordt ons gepresenteerd als een doorbraak in het bende onderzoek en wat krijgen we? De Staerke eet friet! Sorry, wat is het nieuws? Wat tonen we aan? Wat is het volgende dat ons te wachten staat? De Staerke tankt brandstof? De Staerke bestelt bier aan de bar? Kom jongens, dit heeft toch niets met serieus bende onderzoek te maken.

8

(279 replies, posted in Getuigen)

Ik snap de ophef eigenlijk niet zo. Kort samengevat heeft de familie de familie de Staerke, of beter gezegd mensen waarvan wij vermoeden dat het leden van die familie waren. Die mensen hebben op 35 kilometer van Aalst friet gegeten heeft. Vilvoorde ligt op 16 kilometer van zijn woonplaats. Het enige dat deze getuigenis aantoont is dat de familie de Staerke van friet houd.

9

(760 replies, posted in 1985)

Ze kunnen geen 2 routes gevolgd hebben. Het is of over de Oude Steenweg of over de de N45. Hebben die garagist en zijn klant daar een officiële melding van gemaakt of is het een verhaal dat oncontroleerbaar is? Heb je het zelf gezien of van horen zeggen?

10

(213 replies, posted in Foto's)

Ik zal eens kijken of ik het kan vinden maar meen ergens gelezen te hebben dat de scherpschutters - want daar ging het om - pas na Aalst op de daken kwamen. En en dat er voor Aalst alleen verscherpt toezicht was.