1

(549 replies, posted in Bende Haemers)

60 miljoen dollar. Dat is voor het eerst dat ik over zo'n groot bedrag lees. Het zou mij ook niet verbazen als Haemers gewoon nog leeft. Immers de geheimen die hij kende (of kent) zijn ook bekend bij andere leden van de bende(s). Zo zal ook Denise Tyack weten wat er achter de schermen zich heeft afgespeeld. Het feit dat er in 2007 een uitspraak was van het gerecht dat Denise Tyack het losgeld van VdB mag houden lijkt er toch op dat ze het graag zo houden dat ze haar mondje netjes dicht houd. Denk niet dat Denise Tyack echt last heeft van morele bezwaren gezien ze jarenlang haar echtgenoot heeft gesteund.

Wat ik zo gelezen heb over deze zaak lijkt mij een zelfmoord heel onwaarschijnlijk. Wat zijn toch die verhalen over zijn verslaving? Hij zat toch al sinds 1989 in het gevang? Afkicken duurt toch geen jaren?

Ik denk dat die vrij is of vermoord. Indien vermoord dan zitten ze natuurlijk altijd nog met andere bendeleden die kunnen praten. Vandaar dat ze die met rust laten + een leuke compensatie voor de moeite.

60 miljoen dollar lijkt inderdaad er inderdaad op dat er op grote schaal gesjoemeld is met overheidsgeld zoals je nu ziet in de verenigde staten. Dat gesjoemel zie je in de VS bij overheids figuren met nauwe banden met het bedrijfsleven. Zo heeft Cheney enkele 100-den miljoenen opgestreken sinds 911 via zijn banden met Halliburton. Verder bv. Robert Rubin die als "consultant" van Citibank in 2008 100 miljoen ontving. Eerder was deze man Treasury Secretary. Dat zijn geld bedragen die rechtstreeks uit de zakken van belastingbetalers komt vandaar dat die bedrijven maling hebben aan de hoogte ervan.

Of Haemers dood is: die Enron CEO (Ken Lay) die vlak voor zijn proces een hartaanval kreeg is mogelijk ook gewoon nog in leven. Dat is ook een mannetje die veel wist en nauwe banden had met de Bush familie. Zo zal die geweten hebben dat de 3 torens van het WTC in New York op 9/11 door de Amerikanen zelf naar beneden zijn gebracht.

2

(549 replies, posted in Bende Haemers)

OK bedankt. Maar het is wel zo dat er verslagen zijn (van iemand wat ten tijde van de overval een jongetje was) Haemers te hebben herkend nadat hij later zijn foto zag. De tijden waren toen anders, je kon niet even iets opzoeken op het internet. Dat dit jongetje de opvallend blauwe ogen en de pukkel/moedervlek naast de neus vleugel herkende is in ieder geval een duidelijke aanwijzing.

Dat Patrick Haemers in die periode vele overvallen pleegde, hij opvallend lang was voor de streek, bovendien slank en atletisch gebouwd. Hoeveel van die mannen zijn er in België die aan die omschrijving voldoen en plunderend door het leven gaan? Lijkt mij een heel duidelijke zaak.

Maar het blijft een mysterie wat er nu gebeurd is. Waarom hij zelfmoord heeft gepleegd? Als reden wordt genoemd zijn verslaving. Dat lijkt me onzin. Hij zat al 4 jaar vast. Is die misschien toch vermoord? Misschien biedt Wikileaks uitkomst.

3

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Vandaag is de eerste keer dat ik naar deze zaak kijk. Ik vind dat er wel duidelijk aanwijzingen (oog getuige verslagen) zijn dat Patrick Haemers de lange leider van de bende is geweest. Waarom is het zo dat de politie Aalst zegt dat ze totaal geen idee hebben wie er bij betrokken is?