1

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Voor zover ik weet kon men toen (1985) anoniem in een wapenhandel riot guns kopen, dus Mendez was al helemaal niet nodig om leverancier te zijn.

2

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er wordt hier toch nogal wat juridische onzin verspreid, en als jurist voel ik me geroepen een en ander te counteren. Bij een gerechtelijk onderzoek heeft de onderzoeksrechter de leiding en voert zijn of haar onderzoek in alle onafhankelijkheid uit. Men kan het onderzoek wat trachten te sturen d.m.v. het aanvragen van onderzoeksdaden. Een onderzoeksrechter wordt aangesteld door een procureur of via het neerleggen van klacht met burgerlijke partijstelling.

Een gerechtelijk onderzoek kan door de procureur nooit worden geseponeerd, het eindigt altijd voor de raadkamer waar de procureur zijn eindvordering stelt, namelijk vraagt hij de vervolging dan wel de buitenvervolgingstelling. De raadkamer beslist volledig zelf en tegen de beslissing kan zowel het O.M. als de burgerlijke partij (als er 1 is) hoger beroep instellen bij de K.I. Een opsporingsonderzoek staat o.l.v. de procureur en hier kan deze ten allen tijde seponeren.

3

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Na het lezen van deze posts van Youssou en Bossi begin ik meer en meer geloof te krijgen in de CWB. Al goed dat ze deze personen/aliassen niet te veel aandacht geven. 

Youssou N'Dour wrote:
Bossi wrote:

@ Youssou N'Dour,

Ik kan jou adviseren om eens contact op te nemen met CALLEBAUT Peter, advocaat in Erpe Mere. Niet telefonisch maar in een persoonlijk onderhoud zal hij jou wel meer vetellen ivm Noord fransen verdachten. Ook over Noord fransen met een Belgische Nationaliteit. Vergelijk dit dan eens met de dossierstukken hieromtrent. Zeker doen. wink

Dank je, Bossi.

Toevallig heb ik vorige week zijn telefoonnummer opgezocht, met mijn telefoon in de hand. Toen kreeg ik geen direct contact; volgens mij een antwoordapparaat; waarschijnlijk gebeld na sluitingstijd.

Mr. Callebaut weet e.e.a. heel goed te verwoorden, met een vleugje verongelijktheid, in de positieve zin van dat woord.

Dat het van mr. Callebaut moet komen, sluit perfect aan wat ik daarvan vind. Dat zit zo. Waar ik nu vooral mee worstel en moeite mee heb is dat het aan de Belgische politie (Cel Waals-Brabant) aangeboden DNA is geweigerd. Ik heb daar, op een bepaalde manier, veel in geïnvesteerd, omdat ik - als ik mezelf mag beoordelen en veroordelen  - niet gek ben, althans ik heb de afgelopen meer dan 25 jaar vele strafdossiers behandeld en - mede op die basis - bepaalde voelsprieten ontwikkeld, die mij vaak vooruit hebben geholpen, zonder te willen beweren dat ik ze allemaal op een rij heb.

Wat mij betreft hebben Belgische justitie en politie er alles, zo niet veel aangedaan om de broodnodige dynamiek uit het onderzoek naar de Bende van Nijvel te halen. Dat was en is hun core business. Aan die dynamiek, mede in de vorm van het regelmatig uitbrengen van onderzoeksinformatie aan burgers, die op hun beurt hun denkkracht kunnen aanwenden en vorm kunnen geven, om een bijdrage te leveren aan het oplossen van (een deel van) de belangrijkste strafzaak van België, heeft het tot nu toe ontbroken.

Waar de Belgische politie en justitie mij - ik zal maar voor mezelf spreken - vooral mee confronteert en schoffeert - is gefossiliseerde informatie, ook nog eens zonder folllow-up(*), onderwijl hun kont afvegend aan adequate en weldoordachte vormen van burgerinitiatief.

(*) Voorbeeld: https://youtu.be/bZVnlzSfrNI (inmiddels tot volkspropaganda verworden informatie uit 2018), waaraan mede namens het Federaal Parket nimmer een adequaat vervolg is gegeven. Begrijpen ze daar in Charleroi, Marcinelles of God weet waar, werkelijk niet hoe je een strafrechtelijk onderzoek behoort in te kleden?

In januari hadden ze beter met z’n allen naar de hoeren in Pattaya kunnen gaan, in plaats van als een doorweekt kuiken een niet(!)-verdacht persoon aldaar lastig te vallen, althans Charleville-Mézières is dichterbij en herbergt zowel dode als levende verdachten en staat dichterbij de kern van de zaak. Dat kan ik moeiteloos onderbouwen, althans waar staat Martine Michel met haar, in haar brief van 14-04-2022 beschreven dactyloscopische en DNA-onderzoek naar de bende-Sliman. Dat was niet mijn fout, maar wel haar actie!

Oh ja, een ‘gevalletje Faroek’, mede namens federaal procureur Marianne Capelle - zou zij nog wel in leven zijn? -, teasen, teasen en nog eens teasen en vervolgens hoor je van die kant helemaal niks meer. Zo ga je op een geïnstitutionaliseerde wijze met een gestrekt been in tegen je (eigen) onderzoek. Eigenlijk schieten woorden mij tekort om te beschrijven hoe inadequaat het onderzoek de afgelopen jaren is gevoerd.

Eigenlijk hoop ik dat er vanuit de Belgische politie en justitie flink(er) gelekt gaat worden, opdat aan deze beschamende vertoning hunnerzijds, zo snel mogelijk een eind wordt gemaakt.

4

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Django68 wrote:

Gezien het  zoals Ben zegt "zeer specifieke profiel" zou het inderdaad wel eens kunnen dat de naam van de reus bij het gerecht gekend is zoals in de Panorama-uitzending in 1995 werd vermeld.

Deze reportagemakers waren nog eens niet in staat om alle feiten op een rijtje te zetten en bovendien zeggen ze zonder voorbehoud dat de bende Mendez vermoordde. Dat heb je nu als je tussen zo een hoop boeken leeft.

5

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Prachtig opgemerkt! Om stil van de worden ... Echter te moeilijk voor de 2 tantes van de CEL.

6

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Jazeker, zoals JPA het stelt: een onderzoek dat niet vordert moet je hernemen van bij het eerste begin.

7

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Persoonlijk hecht ik het meeste geloof aan de getuigenis van de kassierster, dus man met blauwe ogen.

8

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

Parket zocht in Noord-Frankrijk naar Bende van Nijvel

Gedurende drie weken in december hebben Belgische politiemannen samen met Franse collega’s in Noord-Frankrijk gezocht naar de beruchte Bende van Nijvel. Een spoor schijnt echter niet te zijn gevonden van de bloeddorstige overvallers van Eigenbrakel en Overijse op 27 september en Aalst op 9 november van vorig jaar.

Jammer dat ze toen kennelijk niet het spoor van Sliman volgden. Persoonlijk denk ik ook dat de 1985 bende andere daders waren met andere motieven maar wie heeft er belang bij gehad dat via manipulatie van het onderzoek een band werd aangetoond met 1982-83? Het grootste mysterie uit dit onderzoek. En het blijft jammer dat er over alle onderzoeken en pistes persartikelen verschijnen maar niet over DNA-onderzoek naar Sliman.

9

(49 replies, posted in Onderzoekspistes)

Als ik de bronnen hoor, Hilde GEENS en Guy BOUTEN, moet ik meewarig verdriet tonen. En ik lees de commentaar van René De Witte van 2014 (ronquieres topic) en verklaar mij met hem akkoord. Iedereen heeft recht op zijn mening en daarom is dit forum interessant, maar dat van de toubib en de dokter : sorry. En die frituuruitbater, als hij degene is die het beweerd heeft : sorry. Zielig.

10

(49 replies, posted in Onderzoekspistes)

Vanwaar heeft u deze informatie ?

benhetbeu wrote:
Ben wrote:

Er bestaat een getuigenverklaring van iemand die tijdens de nacht dat de Bende haar wapens in het kanaal gooide, iemand hoorde zeggen 'ça va docteur'. Het gaat dokter. Dus, er was iemand die praatte tegen een dokter die behoorde bij de Bende omdat ze net de wapens van de Bende in het water hebben gegooid. Met wat voor een bende hebben wij hier te maken?

Het is niet omdat er iemand aangesproken wordt als dokter dit per definitie betekent dat het een dokter is in de geneeskunde. Al zeker in het Midden-Oosten.kan je evenwel als dokter aangesproken in een heel ander vakgebied vb. dokter in de scheikunde, enz... Misschien zijn er nog regio's in de wereld waar  je met een doctoraat een soort aanspreektitel hebt als dokter...