1

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Asterix werd toch vermoord begin januari 1986 in de buurt van een shopping center terwijl Christine Van Hees vermoord is op 13 februari 1984.

2

(32 replies, posted in Bende Haemers)

club_le-happy-few wrote:

Waarom kreeg de weduwe van Haemers zo een bom geld? De post (staat) wilde dit geld toch terugvorderen (geld overval) maar het ging toch naar haar. Zwijggeld? Volgens mij moet zij toch ook meer weten? Ze maakte ook al sinds begin jaren 80 deel uit van het Brusselse nacht- en prostitutiewereldje.

Door zijn 'zelfmoord' kon Haemers niet veroordeeld worden. Wanneer je niet veroordeeld bent kan er ook geen schadevergoeding worden toegekend aan de slachtoffers door Haemers te betalen. Jammer dat onze wetgeving dergelijke zaken toestaat. Men kon immers makkelijk aantonen dat hij dergelijke sommen geld niet verdiend heeft met te werken. En wat Tyack betreft, men had beter alle veroordeelden solidair tot het betalen van de schadevergoedingen veroordeeld. Zo kon het geld dat zij erfde misschien nog worden aangeslagen. Ik zie anders geen verklaring waarom zij dit geld zomaar kan krijgen.

3

(210 replies, posted in 1983)

Het adres van Haemers in Lasne zou geweest zijn: Lasne Chapelle Saint Lambert, Chemin de la ferme Simonart (wit gekalkte kleine boerderij in het begin van de straat).

4

(13 replies, posted in Andere Personen)

Voor zover ik mij nog herinner heeft hij een gevangenisstraf van 10 jaar gekregen. Hij werd veroordeeld als bendeleider.

5

(13 replies, posted in Andere Personen)

Als ik het goed voorheb was Godfroid afkomstig van Oostende. Hij pleegde diefstallen (feiten) vooral in Brussel en Elsene.

6

(183 replies, posted in Westland New Post)

En niet vergeten dat bij een huiszoeking bij Bouhouche een stafkaart van Court-Saint-Etienne en een rol telefoondraad gevonden is. Bouhouche kwam heel goed overeen met de familie Lammers. Lammers werd door Latinus aan de galg gepraat, enkel Barbier bekende de dubbele moord in de Herdersliedstraat te Anderlecht.

7

(21 replies, posted in 1980-1989)

Er wordt altijd gesproken dat de bende van  Haemers gaandeweg opereerde zoals een militair commando. In het begin was dat zeker niet het geval. Misschien dat dit gebeurd is met de nieuwe 'vaste' leden zoals Lacroix, Bajrami, ... Smars en anderen waren vermoedelijk minder gedisciplineerd. De vergelijking dat 'de bende van Nijvel' de 'bende van Haemers' geworden is, is speculatie. Misschien dat de bende van Nijvel wel werd samengesteld uit leden van:

De bende van Woluwe met onder meer Louvaert (gezien zijn drugverslaving kon hij inderdaad 'flippen'), de discipelen uit Westland New Post, de omgeving van De Staerke, ...  Dit alles gecoördineerd door een aantal personen, met als doel:

destabilisering van het systeem (staat) om de aandacht van zichzelf af te leiden, of om hun eigen misdaden toe te dekken, of hun tekortkomingen (aanwezigheden in louche etablissementen) toe te dekken waardoor de onderwereld macht op hen kreeg). Merendeel van de uitvoerders zijn vermoedelijk zelf geliquideerd alvorens zij wisten dat zij karweien voor 'de bende van Nijvel' hebben uitgevoerd.

8

(17 replies, posted in Bibliografie)

In het boek beschrijft Jeroen Wils de wapendiefstal bij Mendez. Nochtans heeft men het in andere boeken over dezelfde diefstal die kon uitgevoerd zijn door Bouchouche. Kan iemand dat meer verduidelijken? Deauville (Darville), mede veroordeeld in het proces Haemers was een goede bekende van Bouchouche. Misschien dat op die wijze een deel van de wapens van Mendez bij Haemers geraakt zijn.  Het was toch Mendez die inzake de diefstal verdenkingen koesterde jegens Bouchouche?

9

(22 replies, posted in Andere Personen)

Begin de jaren '80 zijn twee agenten van de politie Zellik vermoord in het Laarbeek bos dit tijdens een interventie. Dit waren Luc de Lauw en De Rijck als ik mij nog goed herinner. Over die moord zijn in de pers bij mijn weten nog nooit verbanden gelegd met de Bende. Nochtans waren 'de bendeleden' goed vertrouwd met dergelijke plaatsen (ondermeer met het bos van La Houssière, ...). Het Laarbeek bos is niet zo ver van de Jules Lahayestraat te Jette alwaar Bouhouche toen woonde. Kan iemand daar iets meer over meedelen?