61

(56 replies, posted in Getuigen)

Het Japans voertuigenbedrijf is Komatsu. Even verderop richting Eppegem was de dancing “Top Ten” gelegen waarvan de achterkant uitgaf op de spoorlijn. Er vertoefden destijds beroepshalve enkele zware jongens in de buurt die hier op het forum reeds besproken werden. Claude Dubois, blonde reus Jean Geerts die café De Pomp kort en klein sloeg. Jean pleegde ook een diefstal op de luchthaven bij Sabena met 2 kompanen. Jean zat ooit een gevangenisstraf uit in De Wandeling in Gent. Verder was er carrossier De Snyder die een Waaslands zakenman afperste door loslippigheid van de Vilvoordse privé-chauffeur van de zakenman. Deze privéchauffeur vervoerde de Brusselse magistraat Merckx naar een luxe bordeel in Amsterdam. Deze chauffeur J.M. zie ik als een belangrijk verbindingsman tussen de criminelen en de beu monde/betonboeren uit die tijd.

62

(279 replies, posted in Getuigen)

CleverTrevor, blijkbaar ben je bijzonder zelfzeker dat we hier te maken hebben met de echte Claude Dubois.

63

(279 replies, posted in Getuigen)

club_le-happy-few, een samenvatting/beschrijving van de Claude? Hij was een goede 1.80 m groot, donker golvend haar, licht kalend op de kruin, dikwijls achterovergekamd met staart in de hals. Goedlachs, zin voor humor. Zijn toenmalige vriendin was een Noord-Afrikaans type, eerder klein van gestalte, sprak perfect Nederlands, joviaal in de omgang. Een toffe, zij was veel jonger. Ze hielp in café KGB maar werkte ook in een winkel in de rand van Brussel.

Claude runde in de jaren '80 dancing Top Ten. Hij stierf in de gevangenis in duistere omstandigheden. Hij zat in de gevangenis wegens problemen met een allochtoon, dixit een close iemand. Die er ook bij vermelde dat hij problemen had met/over de Bende van Nijvel. Leek mij toen onwaarschijnlijk. Het gaat hier over de periode 1990-2001. Een vriend van mij ging regelmatig pokeren in de KGB in de vroege uren voor groot geld. Burgemeester Cortois gaf mij ooit raad om de KGB te mijden daar de uitbater verdacht werd van mogelijk betrokken te zijn bij de Bende van Nijvel.

64

(279 replies, posted in Getuigen)

ddd, ik las destijds dagelijks Gazet van Antwerpen. Ik meen mij te herinneren dat in deze krant aanvankelijk een beperkt aantal robotfoto’s zijn verschenen waarbij nr. 4 en nr. 7 onmiddellijk mijn aandacht trokken. Er stond ook een telefoonnummer bij om getuigenissen te melden. Vraag is wanneer robotfoto nr. 4 en nr. 7 voor het eerst zijn verschenen. Feit is dat met mijn getuigenis geknoeid werd en het daarom niet onmogelijk is dat ook data vervalst zijn.

club_le-happy-few wrote:

Bely, zeggen de namen van de hangar in Hoeilaart je niets? Vb. Broers Poilvache etc.

Eén van de twee broers Poilvache heb ik gekend als collega frituuruitbater in Peutie. Zijn vrouw Nicole is onmiddellijk van hem gescheiden na zijn betrokkenheid bij de moord op een autohandelaar. Ik heb dat reeds eerder vermeld op het forum onder een ander topic.

65

(279 replies, posted in Getuigen)

ddd, zo kort op de bal is er niet gespeeld. Het is allemaal lang geleden maar toch weet ik zeker dat er tussen mijn telefonische getuigenis (1e telefoontje) en het voorval met de beller (2e telefoontje) een periode van meerdere dagen of weken zat. Wat betreft het drietal dat betrokken was bij het 2e telefoontje. De ex-uitbater van dancing Top Ten fungeerde duidelijk als gids /opdrachtgever. Hij kon moeilijk zelf bellen over een zogezegde achtervolging tot aan ‘Houten Hand’ in Aalst daar ik hem persoonlijk kende. Mocht ik dit verhaal hebben verzonnen, ben ik een pathologische leugenaar en is medische hulp aangewezen.

66

(56 replies, posted in Getuigen)

Ik ben in de streek Zemst-Laar/Humbeek opgegroeid. Er komt slechts één locatie in aanmerking waar men ongestoord schietoefeningen kan houden en dat is Bos van Aa.

67

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Noemt de man met het geruite hemd Poilvache? Zo ja, dan kan ik bevestigen dat deze amper 1.80m groot is. Hij baatte in begin de jaren 80 een frituur uit aan de kazaerne in Peutie. Heb hem als collega persoonlijk gekend. Hij was zeker geen reus

68

(165 replies, posted in Getuigen)

Of een mogelijke dader op het moment van de feiten al of niet in de cel zat, geeft geen uitsluitsel over zijn betrokkenheid. Zie het proces rechter Merkx-Blijweert waar een gevangene doodleuk wordt opgehaald door J.M., de privé-chauffeur van de Waaslandse zakenman om dubieuze documenten te ondertekenen. Zo ook kan hetzelfde gebeurd zijn met uitvoerders van de Bende-aanslagen.

69

(960 replies, posted in Bende De Staerke)

Charly, wat zou er volgens u dan wel in de koffer hebben gezeten?

70

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het proces over de moord op de autohandelaar heb ik met bijzondere aandacht gevolgd omdat twee verdachten uit Vilvoorde kwamen. Eén betrokkene was een collega-frituuruitbater in Peutie (vlakbij de legerkazerne). Maar zijn naam weet ik niet meer. Demoulin was een garagist in Vilvoorde. Er verscheen destijds een foto van de daders in de krant. Daarop moeten de broers Poilvache te zien zijn. Misschien de hulp van Merovinger inroepen die sterk is in het opzoeken van krantenartikels uit die periode.