1,651

(601 replies, posted in Hypotheses)

Nee op de foto die ik hierboven gepost heb zie je Leon De Staerke.
Julien en Philippe zijn jongere broers van hem (ongeveer 15 jaar jonger). Zie ook op het forum van Bende De Staerke.

Leon nu ongeveer 70 jaar.
Philippe en Julien tussen 50 jaar en 56 jaar.

1) Philippe is degene die in Delhaize Aalst herkend is door oude jeugdvriend. Hij is degene die ze lange tijd als hoofdverdachte gezien hebben.

2) Léon is degene die min of meer aan de beschrijving voldoet van Kuros, als de kleine man die de avond voor overval in zijn taverne was. Hij heeft enkel in cel gezeten voor diefstallen die hij gepleegd heeft in jaren '70 en '80. Voor de moordzaken is hij altijd vrijgesproken ...

3) Julien De Staerke is een andere broer. Zover ik weet heeft deze nooit zware beschuldigingen of straffen gekregen. Enkel wat diefstallen en bendelid van Bende De Staerke. Van Julien heb ik geen foto.

Léon en Philippe kenden Bultot heel goed. Léon zou in die diamantzaak samengewerkt hebben met Bultot, Beijer & Bouhouche. Het was ook de periode dat Bouhouche zijn veelbesproken detectivebureau opgericht had.

Als je er nog meer wil over weten: http://bendevannijvel.com/forum/viewtopic.php?id=280

1,652

(601 replies, posted in Hypotheses)

http://i240.photobucket.com/albums/ff140/mannekenbis/leondest.jpg

Dit is de enige die ik gevonden heb.

Verdacht van moord op z'n bijzit, heeft samengewerkt met Bultot - Bouhouche & Beijer voor die diamantenzaak Szymuzik, zou ook te maken kunnen hebben met zaak Valcke (zie forum Bende De Staerke). En in dat plaatje zou ook nog de moord op Zwarts kunnen passen. Veronderstellingen maar ...

Heeft in '84 of '85 even vastgezeten maar dat hoeft niets te zeggen ... Bultot liet z'n gevangenen soms vrij om klusjes voor hem op te knappen (zaten in gevangenis: beter alibi bestaat niet!). Zelfs al zat hij niet in Vorst, misschien ook connecties met andere gevangenissen. Met geld gaan vele deuren open smile

Rond 2000 is hij ook opgekomen met het Front Nationale. Is nu zo'n 70 (geboortejaar 1937 denk ik). Leeft sinds eind jaren 90 terug gescheiden geloof ik, z'n ex was Genevieve Petermans waarvan hij 2 kinderen heeft. Of hij nog andere ex-vrouwen of kinderen heeft weet ik niet.

Altijd vrijgesproken geweest van moordzaken.

Julien De Staerke zou getrouwd geweest zijn met Veronique Poupaert, naar 't schijnt ook geen normale. Hun oudste zoon zou ook een zware jongen in wording zijn.

1,653

(601 replies, posted in Hypotheses)

Moeten we rekening houden met het feit dat sommige gevangenen opgesloten zaten?
Voor sommige klussen 's nacht gebruikte Bultot gevangenen. Dus het feit dat ze nadien braaf terugkeerden naar gevangenis ... is toch dat ze er iets voor terugkregen. Anders slaan ze toch op de vlucht?

Dus Bende van Nijvel-verdachten kunnen op dat moment in gevangenis gezeten hebben? Op die manier hebben ze een perfect sluiten alibi!

1,654

(211 replies, posted in 1985)

Is dezelfde uploader als het confituurfilmpje. Toen de media erop sprong en zijn identiteit wilde achterhalen heeft hij z'n account laten verwijderen. Heeft nu terug al enkele filmpjes online, maar deze zijn nog steeds offline.

1,655

(601 replies, posted in Hypotheses)

Informanten betrekken rijkswachters bij hun zaakjes en deze rollen er zelf in zonder het weten. Rijkswachters zitten dan zelf in milieu, want als ze de misdadigers geen hand boven hun hoofd houden zitten ze in de miserie (bewijsstukken achterhouden, bezwaarlijke bewijzen mbt informant laten verdwijnen,...). Als ze dit niet doen worden ze zo wel door het gerecht en het milieu afgestraft. En meestal verdient het nog meer ook dan een gewoon jobke aan de staat ...

1,656

(601 replies, posted in Hypotheses)

Ja Bultot is volgens mij één van de schakels. Net zoals Bouhouche, en enkele andere mensen uit het pratical shooting milieu volgens mij die ook in het buitenland zitten (Dehan, Weykamp). In dat milieu heb je alles: mannen met lange arm, dokters, garagisten, ondernemers en "wapengekken". Er was toch ook een of andere louche dokter in het Brusselse (is die niet teruggekeerd naar Hongarije nadat ze zijn handel en wandel controleerden).

Het is geweten dat sommige militairen die na lange tijd in oorlogsgebied gezeten te hebben, het niet meer gewoon kunnen worden in de normale maatschappij. Dat ze allerlei trauma's opgelopen hebben ... Bij sommige beperkt zich dit tot nachtmerries en depressie ... anderen gaan zich extreem gewelddadig gedragen. Ik heb persoonlijk zo iemand geweten. Voordien normale en kalme gast, als die terugkwam was die totaal gek. Vernielde cafés, als de politie aankwam konden ze hem met meerdere (6 mannen) nog steeds niet de baas! De politie reed eerst nog enkele rondjes voor ze hem inrekenden in de hoop hij al wat gekalmeerd zou zijn! Z'n vriendin duwde hij meermaals door de vensters, kinderen sleurde hij mee (soms bij hun benen ondersteboven op zijn rug). En natuurlijk was die telkens sneller vrij dan dat vastgezet werd (geen plaats in de gevangenis).

Nog een voorbeeld hiervan is die militair die ze op die rommelmarkt in Luik opgepakt hebben met springstof ...

1) opdrachtgevers tot creëren van paniek (hogere kringen)
2) Bultot, Bouhouche & Beijer
3) practical shooting & banditisme/bendes/maffia (eventueel aangevuld met internationale connecties)
4) mensen die moesten vermoord worden door opdrachtgevers + regionale afrekeningen (misdaadmilieu)
5) plaatselijke hulpkrachten
6) figuranten: mensen die zich verdacht moesten voordoen, bekende crimminelen,... periode voor en na de aanslagen om dwaalsporen te creëren + mensen die nepsporen nalieten

Weet iemand nu al of Léon De Staerke tijdens Aalst vrij was? Ik denk van wel maar ben niet zeker. Die heeft ook altijd contacten gehad met het Franstalige extreem-rechtse wereldje. Volgens mij is die tot meer in staat dan Philippe.
Hij is klein van gestalte, toen al rond de 50, en met dode donkere ingevallen ogen, altijd naar beneden kijkend.

Dehan, Weykamp en Bouhouche hebben vaak een grijns op hun gezicht.

1,657

(601 replies, posted in Hypotheses)

Men heeft waarschijnlijk zoveel mogelijk van die personen naar Delhaize willen lokken, wie niet kwam opdagen die kwam niet. Men zal er waarschijnlijk van uitgaan dat men zou denken dat alles "toeval" was. Of de waarheid pas veel later ontdekken.

1,658

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Josiane, is dat ook niet de ex geweest van Philippe De Staerke (die zelfmoord heeft proberen plegen, omdat ze bang van hem was). Of is dit nog een andere Josiane? Met wie is die Josiane nog allemaal samengeweest?

1,659

(210 replies, posted in 1983)

De vrouw van Van Camp zou enkele jaren later ook (in verdachte omstandigheden) omgekomen zijn bij een verkeersongeval?

1,660

(1,147 replies, posted in 1983)

Of diefstal van pralines en koffie moet "symbolisch" geweest zijn om naar het slachtoffer te verwijzen.