1,741

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Doen zijn broers nog steeds rommelmarkten? Wie van hen  zat er eigenlijk ook in de Bende De Staerke? Leon (banden met FN?), Robert & Julien. Nog anderen? Wat is hun aandeel? Waar hebben ze Sotirios en Apostolos leren kennen (kunnen zij de 2 zo gezegde "Grieken" van de bende van Nijvel zijn?). Of zat één van hen in de gevangenis op dat ogenblik?

Zat zijn eerste vrouw Anne Bogaert ook in "het milieu"? Deze keer zal Philippe De Staerke zich precies niet financieel in het zak laten zetten door de vrouwen, zou zich een 12 jaar oudere weduwe gekozen hebben. smile De charmeur van de Bende "Popolino" zou regelmatig jongere madammen van vreemde afkomst aan de haak slaan.

1,742

(8 replies, posted in Robotfoto's)

Volgens Franstalig forum: een rijkswachter van het SIE. Zou nadien nog enkele jaren in dienst gebleven zijn en nadien opgestapt. Niet dezelfde persoon dus als nr. 16 (Verdeyen).

1,743

(46 replies, posted in Robotfoto's)

Komt uit het Waverse schietclubmilieu. Schoonvader van een rijkswachter. Hij was ook vaak op (extreem-rechtse) trainingskampen in de buurt van de Franse grens (Givet of ergens daar rond?). Kennis van Lekeu en/of Weykamp? Niemand vindt het de moeite om zijn naam na te trekken.

Heeft er iemand weet van opzettelijke manipulatie bij de allereerste reeks robotfoto's van de Bende. Deze zou gebeurt zijn (of zeg ik nu te veel). Dit circuleerde in "het milieu" in de jaren 80.

1,744

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

In no time ben je van Delhaize tot aan Den Doorn.

Zijn ze gezien aan Den Doorn, of hebben ze bv. het weggetje richting Okegem centrum genomen (kunnen ze via Okegem terug richting ninove (*) of zelfs om via Roosdaal en even Ninoofsestwg kruisen). Geen enkele rijkswachtbrigade die zulke vluchtroute zou verwachten. (*)

Of ze kunnen het kruispunt van Den Doorn op maar dan wel via een onopvallende zijweg - ze rijden dus niet het kruispunt op waar je de patrouilles zou verwachten maar iets verder - waar nu Brantano is). wink Of ze waren zeker dat ze geen patrouilles hadden te vrezen op het kruispunt of ze waren beter uitgerust. hmm

Shit man misschien ben ik die dag ook wel langs die route gepasseerd (raar hé). Vrijdag of zaterdag rond dat uur passeerden we er veel. Heb ook op dat kruispunt enkele jaren terug vlak aan Brantano een poging tot carjacking (vermoed ik) gezien. Aan dat café op de hoek (nabij Brantano). Het is wel een ideale plaats om snel weg te raken.

1,745

(85 replies, posted in Bibliografie)

RTBF "La Une", vrijdagavond 30 november van 20u45 tot 23u00.

1,746

(85 replies, posted in Bibliografie)

Merci pour l'info! Je vais enregistrer cet émission sur dvd. Mais, c'est vendredi 30/11 ou samedi 01/12?

1,747

(270 replies, posted in 1985)

Philippe Lacroix en Thierry Smars, kopstukken uit de Bende rond Patrick Haemers, waren gretige bezoekers van de dancing El Gringo in Hekelgem.

Die dancing El Gringo zat vroeger elk jaar met carnaval in Aalst op de Grote Markt in het café Van Der Elst niet? Het extra personeel droeg vaak t-shirts van El Gringo en er waren soms ook strooibriefjes met reclame.

1,748

(61 replies, posted in Bende Haemers)

Bende Haemers > Thierry Smars > Martial Lekeu > Bende Van Nijvel.

1,749

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Wat die José betreft. Zou dus een loodgieter geweest zijn. Maar dit zou enkel een dekmantel geweest zijn voor zijn criminele activiteiten. Zijn vriendin/minnares heette Alberta Acerbi, een grote blondine. Ze zou in het milieu van cabarets en peepshows vertoeven.

Het laatste dat deze persoon van José gehoord heeft is dat hij eind 2006 nog in leven was en in Brussel resideerde. Hij zou vroeger een caravan gehad hebben in Hotton ergens aan het water. Vooral de dubbele bodem (double fond) in zijn caravan zou interessant geweest zijn (waarschijnlijk werden daar interessante dingen bijgehouden).

Volgens de schrijver van dit forumbericht zou hij altijd in het misdaadmilieu gezeten hebben. Hij vertelt er wel bij dat het om een dief - overvaller gaat, en niet om een moordenaar. Van de Acerbi's zou een groot deel terug naar Sicilië zijn. Er zouden er wel nog enkele overblijven in Henegouwen (regio Borinage - Charleroi). Iemand die aan haar adres kan raken?

1,750

(66 replies, posted in Robotfoto's)

De reden waarom persoon hierboven niet met de rijkswacht wil praten zegt ook al veel. Volgens mij weet men in het milieu maar al te goed dat men aan deze Bende-zaak niet mag raken. Denk dat er anders wel genoeg personen in "het milieu" zouden getuigen voor 10 miljoen oude BEF. Maar als je weet dat men niets met je tip gaat doen en je enkele dagen nadien waarschijnlijk zal "verongelukken".

Hierbij klopt ook wat De Staerke ooit heeft gezegd. Dat hij soms ging inbreken of overvallen plegen met totaal onbekenden (die soms zijn eigen taal niet spraken). Ze deden gewoon hun job, verdeelden de buit en gingen nadien naar huis. Vraag is, wie organiseerde dit dan ... Wie bracht die dieven en overvallers te samen (iemand in het gevangenismilieu?) ?

Bende bestond zowel uit gelegenheidsovervallers (dieven - overvallers en andere marginalen uit bekende bendes van toen) en mensen die opgeleid waren om bv. bepaalde personen te liquideren (met militaire of soortgelijke opleiding, practical shooting, rijkswacht, extreem rechts of een combinatie van voorgaande).

Best mogelijk dat een De Staerke of Papadopoulos ook op deze manier gerekruteerd zijn, en pas beseft hebben waar ze voor toegezegd hadden wanneer het te laat was. Ze werden dan misschien gemanipuleerd om mee te doen (bv. iemand uit rijkswacht of magistratuur die bepaalde misdrijven van hen aan het licht zou brengen als ze niet meededen, terwijl ze voor deze overvallen de zekerheid kregen nooit tegen de lamp te lopen omwille van hoger belang - of een minder zware straf dan voor de feiten die ze anders aan het licht zouden brengen).