61

(10 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik ben geïnteresseerd in de volledige namen van 'moderne' bende van baekelandt, is het krantenartikel ergens op te zoeken?

62

(963 replies, posted in Bende De Staerke)

Nu de piste van racket weer opduikt... komen ze ineens weer af met een wapen. Aandacht afleiden van de waarheid?

63

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Iedere boerendorp had toen wel louche garagist / schroothandelaar. smile

64

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik denk dat daar in de buurt garage met tankstation was (oude baan naar Denderleeuw?), maar kom niet meer zo vaak in Aalst. Of vergis ik mij, er kunnen er ook meerdere geweest zijn. Kortom, het is aan familie zelf om hun verhaal te doen als ze willen.

Ik maak er uit op dat ze één van de vele mogelijke getuigen zijn, wiens verklaring weggelachen of genegeerd is. En ja, dat is geen gewone nalatigheid of nonchalance meer, maar bewust negeren.

Punt 2 komt van een andere getuige en heeft niet met punt 1 te maken. Maar is wel duidelijk dat familie Van Camp weet wat er achter zit. Artikel 1/10/88: drie Golf GTI's in buurt van Asse. Toevallig zeker...

65

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

N.a.v. de duik in Damme, stond er ook een reactie / getuigenis op de sociale media die totaal nieuw voor me was. Ik vermoed dat het over Aalst gaat gezien de beschrijving? Is dit verhaal over autodiefstal al gekend?

Bende van Nijvel kocht bij mijn ouders met ongedekte cheques Auto's in hun tankstation een straat van Delhaize. Toen mijn vader het voertuig als gestolen opgaf is het in Anderlecht terug gevonden vol wapens. Nadien is in de andere zaak van mijn ouders verschillende Golfjes GTI gestolen (waar ze meermaals naar komen kijken zijn) … mijn vader is in slechte gezondheid ze zullen wachten mijn vader te ondervragen als hij er niet meer zal zijn.

66

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

Is er iets gevonden tijdens de recente opkuis in kanaal te Seneffe, behalve dan de wagens waarvan sprake in de pers?

Civiele Bescherming haalt 70-tal wagens uit kanaal Brussel-Charleroi

In het kanaal Brussel-Charleroi, in Seneffe, is dinsdagochtend een grote ontruimingsoperatie gestart om wagens uit het water te halen. Dat is vernomen bij de Civiele Bescherming.

Op verzoek van de gerechtelijke autoriteiten werden dinsdag bij het ochtendgloren verschillende teams van de Civiele Bescherming ingezet langs het kanaal Brussel-Charleroi, in de buurt van Seneffe, in de provincie Henegouwen.

De agenten van de eenheid Crisnée moeten er een zeventigtal voertuigen uit het water halen die gedetecteerd werden door de sonar van de federale scheepvaartpolitie. Ze krijgen daarbij de hulp van duikers van de Civiele Bescherming Van Brasschaat, in de provincie Antwerpen. De operatie zal naar verwachting enkele dagen duren.

Bron: Het Nieuwsblad | 8 november 2022

67

(140 replies, posted in 1983)

Het is een gevoelig onderwerp, maar Joodse maffia is iets wat al jaren in mijn hoofd spookt als het over de Bende van Nijvel gaat (mogelijke Joodse achtergrond enkele verdachte prominenten).

Dat ze eens goed met de extreem-rechtse nazi's hun ballen gerammeld hebben, door hen te doen geloven dat ze voor een hoger doel werkten.

Maar uiteindelijk het vuile werk opgeknapt hebben voor de grote vijand, en alles behalve bijgedragen hebben aan rechtse staatsgreep of gladio-complotten.

68

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Volgens mij weer zwaar uit de context getrokken. Het kan ook gezwans geweest zijn.

69

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Onder de reacties op HLN:

Bende van Nijvel kocht bij mijn ouders met ongedekte cheques Autos in hun tankstation een straat van Delhaize. Toen mijn vader het voertuig als gestolen opgaf is het in Anderlecht terug gevonden vol wapens. Nadien is in de andere zaak van mijn ouders verschillende golfjes GTI gestolen (waar ze meermaals naar komen kijken zijn) … Mijn vader is in slechte gezondheid ze zullen wachten mijn vader te ondervragen als hij er niet meer zal zijn.

70

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ze blijven hopen een wapen te vinden met dna van een derderangsgangster op zeker, zodat ze die als zondebok kunnen opvoeren voor alles wat gebeurt is? Waarom hebben we in de mainstream-pers geen letter gelezen over testament van le canard en de racket-piste? Dat sprookje van een reus, oude, killer en misschien ook nog een dwerg is al lang afgezaagd.