1

(102 replies, posted in 1985)

Ik lees hier ook dat de Securitasburelen zich op de grens van Zaventem en Woluwe bevonden. Dit kan misschien kloppen maar er was toen ook een vrij groot complex van Securitas op nog geen 500 meter van D'ieteren. Namelijk aan de Kwerpsebaan en Engerstraat te Erps-Kwerps.

2

(102 replies, posted in 1985)

Ik woonde toendertijd in Erps-Kwerps en wil gewoon even vertellen dat de situatie van D'ieteren helemaal anders was dan nu het geval is. De weg naar het D'ieteren-terrein, ten Westen dus was toen nog een betonnen baantje dat toegang gaf tot de spoorwegbrug over de treinlijn 36 Brussel-Leuven. Deze brug is al vele jaren afgebroken. In de plaats daarvan is er nu een voetgangerstunnel.

De Noodbosweg zoals deze straat tegenwoordig heet liep dus niet dood op de spoorweg maar via de brug kwam je in Erps-Kwerps terecht. De spoorwegstraat naast de spoorlijn bestond nog niet maar er was wel een aarden veldwegje naast de spoorweg. Het terrein van D'ieteren stopte toendertijd aan de Zavelstraat, ten Oosten hiervan was alleen maar veld, en naast de brug enkele huizen die er nog steeds zijn. De situatie zoals tot op heden vermeld op mappy klopt dus eigenlijk niet.