1

(41 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Heel interessant jullie forum. Ik vond het al meerdere maanden en ben steeds verrast wat voor nieuws er altijd in te vinden is! Vandaag besloot ik me te registreren omdat ik misschien wat uitleg over het discussiepunt "le legion" kan geven. Men kan inderdaad een andere nationaliteit aannemen maar pas na einde dienst en niet vanaf me zich inlijft. Die Contat kan zich inderdaad een andere nationaliteit hebben genomen voor hij zich aanmeldde bij het legioen.

In '84 was ikzelf in het legioen en toen al werd er gescreend door Interpol of je geen zware misdaad had begaan. Kleine misstappen zoals alimentatie niet betalen of lichte diefstallen en oplichting werden nog wel eens gedoogd, maar een moordenaar kwam er niet in. Een fransman kan inderdaad niet voor het legioen kiezen maar toen al ware er vele achterpoortjes om er toch bij te raken (zoals dubbele nationaliteit aannemen).

Na je dienst van min. 5 jaar kan je de Franse nationaliteit aannemen en kan je zelfs van allerlei diensten en opvang voor ex-legionairs genieten. In Aubagne is er zelfs een rusthuis voor legionairs die invalide of op rust zijn. En Leo, er zijn ex-legionairs en actieve legionairs die huisje tuintje gezin hebben... zoals ikzelf. En zo ken ik er nog een paar in België van mijn lichting.