91

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ze zijn allesinds zeer vaag met vrijgeven van gegevens. Ze kunnen normaal vrij snel zien aan 't het gevonden bekken of het hier om en man of vrouw gaat:

Inspectie

Elk skelet word aan een macroscopisch en, waar nodig, aan een (prepareer) microscopisch onderzoek onderworpen.  Geslacht en leeftijd bij overlijden werden vastgesteld aan de hand van richtlijnen van de Workshop of European Anthropologists (WEA).  Een extra leeftijdsbepaling word verricht door beoordeling van de verbening van het vierde costochondrale gewricht volgens de methode-Iscan.  In het algemeen worden voor het vaststellen van paleopathologische veranderingen de criteria van Steinbock,  en van Ortner en Putschar aangehouden.

Geslacht

Bij de bepaling van het geslacht van de volwassenen word de mate van geslachtsontwikkeling uitgedrukt in de zogenaamde seksualisatiegraad. Deze kan maximaal +2 (uiterst mannelijk) en minimaal -2 (uiterst vrouwelijk) zijn. Hoe meer anatomische geslachtskenmerken beoordeeld kunnen worden, hoe betrouwbaarder de geslachtsdiagnose. Bij het bekken is het maximumaantal te beoordelen kenmerken 10, bij de schedel (zonder onderkaak) 11. In vergelijking met schedelkenmerken gelden bekkenkenmerken, vanwege de rol van het bekken bij de voortplanting, als nog betrouwbaarder indicatoren.

92

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Om het een en het ander uit te sluiten zou, indien Daniël Blanchart niet gecremeerd is, DNA van zijn lichaam kunnen genomen worden en vergeleken met de gevonden sigaret.

93

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Na een beetje zoeken en voor alle duidelijkheid: Daniel Blanchart is geboren 27 maart 1955  overleden op 12 februari 2008. Hij overleed bijna een jaar geleden nu officieel aan kanker.

Zou het kunnen dat Daniël Blanchart zijnen biecht gedaan heeft voordat hij stierf en dat voor een of andere reden nooit iemand binnen de cel Waals Brabant daar aandacht heeft aan besteedt tot nu een dikke week geleden. Als ik bekijk hoe het algemeen onderzoek verlopen is verschiet ik er niet van dat dit het scenario wel eens kan zijn.

94

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In Elouges, een deelgemeente van Dour waar gezocht wordt naar sporen van de Bende van Nijvel, hebben de speurders donderdagnamiddag tanden en nieuwe beenderfragmenten getroffen. Dat bevestigt commissaris Lionel Ruth. Er wordt gezocht op een terrein dat toebehoort aan autohersteller Daniel Blanchart, die donderdag overleden is. De vondst van een reeks tanden zal de speurders toelaten sneller te bepalen om wiens stoffelijk overschot het gaat. De zoekactie wordt vrijdag voortgezet.

Bron: Belga

De graafwerken die vorige week startten op een terrein in Elouges, bij Dour, gebeuren op aanwijzing van een bejaarde crimineel, zo vernam De Morgen. De man, die stervende is, zou zelf niets te maken hebben met de Bende van Nijvel, maar hij zou er wel heel wat over weten.

Bron: De Morgen

Was het misschien Blanchart zelf die de Cel Waals Brabant getipt heeft? Hij was stervende, misschien niet bejaard maar het is wel verdacht.

95

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wat ik bijzonder vindt is dat de familie er nogal vrij rap bij was om het gerucht van zijn betrokkenheid tegen te spreken en dit vrijwel direct nadat er iets gevonden was. Voor zover ik weet had niemand op dit forum nog maar enig melding gedaan hier omtrent tot op vandaag. Heeft er iemand weet of op het Franstalig forum deze link al gelegd werd voor het bericht in de pers kwam?

96

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Over welke foto heb je het Koen. Beetje onduidelijk zonder te zien wat je bedoelt.

97

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Graafwerken Bende van Nijvel stoppen vrijdag

De graafwerken in de zaak rond de Bende van Nijvel die al sinds vorige week plaatsvinden in Elouges, een deelgemeente van Dour, zullen vermoedelijk vrijdag afgerond worden. Dat heeft Lionel Ruth, de commissaris van de onderzoekscel naar de Bende van Nijvel, woensdag aangekondigd. De speurders zullen dan een evaluatie maken van de graafwerken. Als er geen nieuwe sporen aan het licht komen, stoppen de speurders met graven.

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/7/6/large_766401.jpg

Nieuwsdossier » Graafwerken Elouges

98

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Beenderen Elouges vormen skelet

De beenderresten die werden ontdekt bij zoekacties in Elouges (Dour) lijken een skelet te vormen. Dat heeft Lionel Ruth, commissaris van de onderzoekscel van Waals-Brabant, gezegd. De uitkomsten van de analyses en de expertise moeten nog bevestigen dat het één skelet betreft.

Nieuwsdossier » Graafwerken Elouges

99

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bendespeurders getipt door gangster op sterfbed

De graafwerken die vorige week startten op een terrein in Elouges, bij Dour, gebeuren op aanwijzing van een bejaarde crimineel, zo vernam De Morgen. De man, die stervende is, zou zelf niets te maken hebben met de Bende van Nijvel, maar hij zou er wel heel wat over weten.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

100

(53 replies, posted in Filière Boraine)

Ik heb de volgende theorie en hypothese:

De eerste reeks overvallen zijn gepleegd door de Borains bende. Leden van deze bende leggen bekentenissen af voor de overvallen die ze later intrekken. Intussen al dan niet aangestuurd volgen de aanslagen van de CCC om het land te destabiliseren (zie Gladio). Sommige hoge politieke (VDB, etc) en politionele koppen (zie roze balletten) zien hier een mogelijkheid om hun duistere praktijken uit te voeren maar de gasten van de CCC worden te snel opgepakt dus moet een alternatief plan worden opgesteld. Omdat de eerste overvallen nog vers in het geheugen van de Belgen lag komt al snel het plan om hier verder op in te spelen.

De voormalige (dubieuze) rijkswachter Madani Bouhouche geeft alle gegevens, details en wapens, gekregen bij de bekentenissen van de Borains bende door aan een nieuwe bende criminelen (hoofdrol Haemers & bijrol De Staerke) in opdracht van die hoge politieke en politionele koppen om de destabilisering verder te zetten.

Deze nieuwe samengestelde bende begint de 2de reeks van moordende overvallen zonder veel buit met een team dat uiterlijk veel gelijkenis toont van de Borains bende. Als het te warm onder hun voeten wordt stopt deze nieuwe bende de overvallen omdat het doel bereikt was.  België was in rep en roer. Haemers die nog geld moest krijgen voor zijn opdracht en bewezen diensten ontvoerd een van zijn opdrachtgevers (VDB) maar wordt vrij snel opgepakt door hints van die andere duistere politieke en politionele koppen.

Omdat Haemers als kopstuk teveel wist over het opzet en de betrokkenheid van sommige politieke en politionele koppen wordt deze gezelfmoord voordat hij kan spreken en zo blijft de deksel van de doofpot toe.