21

(154 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Scaramouche wrote:

Ik heb nog NOOIT journalisten aan de laatste twee ministers van justitie iets horen vragen over de stand van zaken ivm het onderzoek naar de BVN. Heel merkwaardig. Waar wachten die journalisten op ?

Ik veronderstel dat U het onderzoek aangaande de manipulatie van het onderzoek bedoelt. En ja, dat is idd. een vreemde bedoening. Niemand is daar blijkbaar in geïnteresseerd terwijl dat toch een niet onbelangrijk item is. Wil men niet? Kan men niet? Mag men niet? Het zou toch maar heel weinig moeite vergen om de minister van Justitie eens te interpelleren over de stand van het onderzoek aangaande de manipulatie van het onderzoek.

22

(378 replies, posted in Andere Personen)

Bossi wrote:

Men zou beter onderzoek voeren naar de opdrachtgever(s) waarin het dossier diende te verhuizen van Dendermonde naar het Hof van Beroep in Gent. Waar burgerlijke partijen niet werden uitgenodigd. Vervolgens het dossier over te hevelen naar Charleroi en waarvan ik niet alleen graag rechtspraak zou zien verschijnen over de onwettigheid hiervan. Ik heb in het verleden al een persoon vernoemd die hierin de hand had.

Als men meer wil te weten komen over de opdrachtgevers zou men mijn inziens de minister van Justitie eens moeten interpelleren over de stand van het onderzoek aangaande de manipulatie van het onderzoek » Forum

23

(504 replies, posted in Algemeen)

De Commissie kan maximaal 125.000 euro toekennen als uitzonderlijke hulp per opzettelijke gewelddaad. Voorwaarde is dat er meer dan tien jaar verstreken is sinds de feiten. Er geldt een overgangsperiode van drie jaar om slachtoffers van cold cases, waarin de Commissie meer dan tien jaar geleden een beslissing geveld heeft, toe te laten hun uitzonderlijke schade voor te leggen aan de Commissie.

Bron » Nieuws

Een toch niet te verwaarlozen bedrag dacht ik. Maar belangrijker is de vraag. Stond er hier iets tegenover?

24

(504 replies, posted in Algemeen)

fenix wrote:

Van fortuin gesproken. De slachtoffers zijn hun leven kwijt, de nabestaanden hebben bijna hun ganse leven gewacht op(?) en zijn daardoor ook een normaal leven kwijt en last but not least, zijn fortuinen kwijt aan hun advocaten.

"Doordat de slachtoffers van ‘cold cases’, zoals de Bende van Nijvel, geconfronteerd worden met een lopend gerechtelijk onderzoek, blijven de kosten voor hen natuurlijk oplopen. “Deze slachtoffers zullen recht krijgen op uitzonderlijke hulp van het zogenaamde ‘Slachtofferfonds’, omwille van de uitzonderlijke schade die zij lijden door het langdurig in het ongewisse blijven omtrent de identiteit en de motieven van de dader(s)”, zegt kamerlid en schepen Sarah Smeyers (N-VA).

Bron » Nieuws

25

(504 replies, posted in Algemeen)

De nieuw gestemde wet heeft er ook voor gezorgd dat de stuiting werd afgeschaft en dat de verjaringstermijn voor moord werd opgetrokken van 20 naar 30 jaar. Van zodra dus de nieuwe wet in werking treedt zijn volgens mij de moorden gepleegd door de Bende van Nijvel verjaard. En éénmaal verjaard is verjaard.

26

(504 replies, posted in Algemeen)

Zware moord- of roofmoordzaken kunnen niet meer verjaren

De meest ernstige moord- en roofmoordzaken kunnen niet meer verjaren. Daarvoor heeft de plenaire vergadering van de Kamer eerder vandaag goedkeuring gegeven.

Lees het hele artikel » Nieuws

27

(504 replies, posted in Algemeen)

Op de agenda van de plenaire vergadering van het federaal parlement d.d. 28-03-2024 werd onder meer het volgende opgenomen:

Wetsontwerpen en voorstellen

Wetsontwerp strafprocesrecht I, nrs 3514/1 tot 7.
aangelegenheid bedoeld in artikel 74 van de Grondwet - Rapporteur : de heer Philippe Goffin

Bron » www.dekamer.be

Dus nog eventjes geduld en alles is in kannen en kruiken.

28

(88 replies, posted in Algemeen)

Murry head | One night in Bangkok >> YouTube

29

(88 replies, posted in Algemeen)

Kadanz | In het donker >> YouTube

30

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Wettig verblijf
De uiterste verblijfsdatum wordt met een stempel in het paspoort aangebracht. Als u Thailand binnenkomt over land is de verblijfstermijn 15 dagen. Als u via de internationale luchthavens het territorium binnenkomt, is de verblijfstermijn 30 dagen. Langer blijven dan die datum zonder geldig document/visumverlenging, is een strafbaar feit volgens de Thaise immigratiewetgeving. U riskeert in dit geval een boete van 500 baht per dag ‘overstay’, tot een maximum van 20.000 baht (en eventueel ook een bijkomende geldboete), in administratieve hechtenis te worden geplaatst en zelf de kosten te moeten dragen van repatriëring. Een uitwijzing na een ‘overstay’ van meer dan 90 dagen is gekoppeld aan een verbod op terugkeer naar Thailand van 1 tot 10 jaar.

Bron: www.belgium.be