61

(245 replies, posted in Westland New Post)

LEO wrote:

Wat betreft de lidkaart van het WNP heb ik toch een probleembje ... Daar een lid van WNP zijn lidkaart maar hoefde te tonen bij een controle en/of een aanhouding om uit de problemen te blijven met de ordediensten doet me besluiten dat zo ongeveer een 30.000-tal rijkswachters, stads-, gemeentelijke- en gerechtelijke politiemensen hiervan op de hoogte moeten zijn geweest! Waaronder tientallen onderzoekers die met de zaak bezig waren!

En geen enkele van deze brave zielen heeft zich ooit afgevraagd: Waarom? Onmogelijk volgens mij. hmm

Daar moet op zijn minst een vermelding van Binnenlandse zaken op gestaan hebben. Iets zoals een laiser-passer zoals ambtenaren van de commissie er een hebben. Dat is nochtans geen vrijgeleide. Het gaat hier niet om een diplomatiek paspoort, maar iets wat ordediensten over het algemeen inschikkelijker maakt.

Je gaat daarmee echter geen controle ontlopen als ze die willen doen, en als ge met uw zatte kloten achter het stuur zit, gaan ze u ook  bij uw pietje hebben, maak u geen illusies. Dus dat moet inderdaad wel een heel speciaal lidkaart geweest zijn.

62

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

kenza wrote:

Je kunt ook nog duiken in de steengroeve van Lessines maar de steengroeve van Ecaussines ligt toevallig heel kort bij Ronquières. Ze is goed te zien aan de voorkant van in het centrum maar de achterkant is heel verlaten en ze is volledig omheind en afgesloten.

Ik weet niet of het correct is, maar ik dacht dat die groeves tot 60 meter diep kunnen zijn.

63

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Aubanel wrote:

Diepzeeduiken in België: moeilijk. Maar men kan zich nu oefenen in Ukkel (Nemo33) maar dat was er toen nog niet. Interessanter - ook in functie van de feiten - zijn locaties als de steengroeve van Ecaussines en de steengroeve van Tragneaux, en voorts de Barrage de l'Eau d'Heure, de Carrière de la Croisette (steengroeve in Vodecée), de steengroeve La Roche Fontaine en de marmergroeve van Vodelée (allemaal in de buurt van Philippeville).

Ik vermoed ook dat hij dat in steengroeves oefende. In de Oosterschelde is ook een optie, maar er werd toen en nog steeds denk ik vooral aan diepzeeduiken gedaan in die verlaten groeves.

64

(1,219 replies, posted in 1985)

noorderling wrote:

Lader erin en laden, kan je binnen 1 seconde doen. De terugslag van een uzi is verwaarloosbaar, behalve misschien voor een 9-jarige.

Het zou me verbazen dat die UZI op hun achterbank rondslingerde. Maar uw schietlijn moet vrij zijn, en als ik me nu even verplaats naar de Delhaize in Aalst, dan kan ik me moeilijk voorstellen dat ik daar op een zaterdagavond om 19 uur het vuur zou openen met een UZI op een bewegend doelwit. Met een UZI op half automatisch wel, maar dan denk ik dat ze sneller hun GP of revolver konden trekken.

65

(1,219 replies, posted in 1985)

Dat de Rijkswacht er zelf op een bepaald niveau tot over zijn oren in zit, is de meesten hier wel duidelijk denk ik, Niet Simpel. Iets anders is, omdat de rijkswachttop of een paar plaatselijke officieren er via via in betrokken zijn, wil nog niet zeggen dat de sukkelaars die naar die interventies mogen vertrekken ook betrokken zijn. Dat ze daar weggehaald zijn voor de show begon, daar ben ik ook van overtuigd.  

Waarom de UZI's niet gebruikt werden, 2 goeie redenen:

  1. Ze staken misschien in een tas in de koffer of op de achterbank. Een UZI is een submachine gun, dat steekt ge niet in een holster je moet dus tijd hebben om dat te nemen, een lader erin te schuiven en door te laden.

  2. Dat is een machinegeweer, enkel met singleshot kunt ge dat in een stedelijke omgeving als Aalst veilig gebruiken. Als ge weet dat er vorige week een - jarige haar schietinstructeur mee overhoop heeft geschoten, dan moet ik u niet uitleggen hoe groot de terugslag is op dat wapen. Dat wil zeggen dat alleen iemand die daar mee heeft leren omgaan daar veilig mee kan schieten.

De rest van de zaken: wel als een officier op iemand zijn vraag die bewakers heeft teruggetrokken, dan weet je ook het antwoord op die 2 andere vragen. Zie ook mijn opmerking bij WNP trouwens.

66

(1,219 replies, posted in 1985)

Niet Simpel wrote:

Fons Baeyens, wapenhandelaar en practical shooter in Aalst, bij wie Bouhouche een klant was geweest, werd ingehuurd als expert. "De politie is er meteen mee naar hier gekomen. Het waren er drie, alle drie rommel. Ze waren geladen en stonden op scherp, de duim was afgeplakt met carrosserietape om vingerafdrukken te vermijden.Wat mij opviel, waren de zelfgemaakte patronen. Die waren ambachtelijk vervaardigd, maar vooral op een nogal stuntelige wijze. Het ging om twee revolvers en één wapen met afgezaagde loop en kolf, kaliber .38 special. Dat gebeurde zeer kort voor de overval, maar het had er volgens mij niks mee te maken."

Herr Flick, laat ons wel wezen, de bendeleden gingen hun leven niet laten afhangen van dergelijke wapens die dan nog 9 dagen en 9 nachten in barslechte atmosferische omstandigheden hebben vertoefd. Als afleidingsmanoeuvre hebben ze wel hun dienst bewezen, en hoe!

Dat kan ook natuurlijk, of wapens van een andere bende die ze daar hadden gedumpt.

67

(245 replies, posted in Westland New Post)

Ben wrote:

Libert had hen ook gezegd om hun lidkaart van WNP mee te nemen in het geval ze tegengehouden werden door rijkswachters of politieagenten. Tijdens hun zoektocht kregen ze zelfs hulp van rijkswachters maar ondanks een zoektocht door de stad [Brussel] hebben ze de mannen niet gevonden.

Die "lidkaart" van het WNP moet dan toch een speciale vermelding gehad hebben. Met mijn lidkaart van de schietclub zie ik nog niet direct de politie mij helpen om mensen te zoeken in Brussel.

Ik heb zelf ooit een lidkaart gehad van een internationale instelling uitgegeven door het ministerie van binnelandse zaken van het land waar ik te gast was. Die kaart deed de flikken en ordehandhavers wel onmiddelijk inbinden, al voerden ze hun onderzoek wel uit. Maar ze waren plots wel heel vriendelijk.

Ik wil maar zeggen daar zal toch wel iets meer opgestaan hebben dan WNP ofwel wist de politie nationaal dat ze WNP mannen met rust moesten laten. Om een bepaalde reden.

68

(1,219 replies, posted in 1985)

Niet Simpel wrote:

Dat moet daar nogal een beetje geduurd hebben om een wapen vast te krijgen. Misschien was dat de reden dat de gangsters zo lang hebben vertoefd op de parking alvorens te vertrekken.

Het gaat hem om back-up, het alternatief is met denneappels gooien die in die tijd van het jaar al half rot zijn.

69

(1,219 replies, posted in 1985)

Niet Simpel wrote:

Wie gaat er zich nu op een wapen beroepen dat 9 dagen en 9 nachten heeft buiten gelegen in vochtige omstandigheden. Ik in elk geval niet.

Hoe was het verpakt, was het goed ingeolied, ... En als ge bedreigd wordt met een wapen, gaat ge u niet afvragen of het 9 dagen heeft buiten gelegen.

70

(1,219 replies, posted in 1985)

Ze zijn toch maar mooi weggeraakt met hun GTI. Nooit gepakt en die Mercedes die ze vermoedelijk gebruikt hebben is zelf maar door een handvol mensen opgemerkt en al helemaal in rook opgegaan.

Wat het rammen betreft, daar is geen één wagen voor gemaakt, behalve dan eentje met een ladderchasis misschien. Met een Land-Rover Defender kunt ge dat eens proberen, om volle kracht achteruit op eender wat te smakken. Maar ik kan u verzekeren dat zelf de chauffeur zich niet goed zal voelen.

Iets anders wat ik me net bedenk is dat ze behoorlijk veel risico namen door te blijven wachten, al is het maar 3 minuten. Ik ben hierdoor bijna zeker dat er een tweede team klaar zat, om hun vlucht te dekken. Of ze hadden minstens een back-up voertuig.

Dat verklaart ook waarom er een zak wapens in het park lag. Bij een eventuele vlucht langs de back-up route konden ze daar bijtanken. Ergens bespreken we immers dat Aalst een ratteval is, je kan de parking maar langs een manier verlaten. De tweede weg is echter langs het bos, in de andere situaties hadden ze vast en zeker ook die back-up maar kon die langs een andere weg makkelijk ontkomen. En was het bijgevolg ook niet nodig om een zak extra materiaal klaar te leggen.

Even een hypothese:

De Golf rijdt zich vast bij het ontsnappen, team 1 verlaat het voertuig en schiet zich een weg naar het park. Ze kunnen moeilijk herladen - daar is geen tijd voor - in elke riot gun zitten een 6 tal patronen, en dan hebben ze nog hun handvuurwapen, daar zitten er ook 6 in, of maximum 15 als het om een pistool gaat, en maximum 30 bij een UZI of Ingram.

Ze ontsnappen via het park, pikken daar nieuwe wapens op, of worden daar opgewacht door team 2 die de dekking voorziet met de wapens die daar klaarliggen. Beide teams worden opgewacht door de Mercedes en eventueel nog een derde voertuig. De Mercedes is echter niet nodig, want de Golf kan ontsnappen en verdwijnt stilletjes uit het zicht, langs een van de vele Aalsterse uitvalswegen.